11 fapte surprinzătoare despre tocuri înalte


Viața fără tocuri înalte ar fi mult mai sumbră. În ciuda înălțimii uneori vertiginoase, multe femei le poartă cu plăcere și nu-și pot imagina că părăsesc casa fără să le poarte. Nu-i de mirare! Acești pantofi subliniază uimitor formele feminine și adaugă „acel ceva” oricărei ținute. În acest articol, ne-am uitat la cele mai interesante fapte despre ace. Verifică care te va surprinde cel mai mult!

#1 Inițial, tocurile înalte erau rezervate doar pentru ... bărbați

Poate ți-e greu de crezut, dar în secolul al X-lea, pantofii cu toc înalt erau purtați doar de bărbați. Au fost concepute inițial pentru războinicii călare persani. Tocurile înalte au împiedicat picioarele să alunece din etrieri în timp ce călăreau pe cal și au ajutat la menținerea stabilității în timpul luptei. 

De-a lungul timpului, aristocrații europeni au preluat această tendință și au început să o trateze ca pe o reflectare a statutului social. Își purta tocuri cu mândrie. Regele Ludovic al XIV-lea. Această modă a fost foarte populară în rândul bărbaților până în secolul al XVII-lea.

# 2 Protecția deșeurilor

Interesant este că o sută de ani mai târziu, ace nu mai erau rezervate doar elitei. Au fost iubiți și de clasa muncitoare, care a purtat acești pantofi pentru a... se proteja de poluarea și deșeurile omniprezente pe drumuri. Datorită acestui fapt, hainele după o plimbare pe străzile orașului nu necesitau o reîmprospătare completă. 

În secolul al XVI-lea s-au luat decizii de reglare a înălțimii tocurilor pentru a putea face distincția clară între diferitele clase. Oamenii de rând ale vremii puteau purta pantofi cu o înălțime maximă de 1,2 cm, în timp ce nobilimea și aristocrația își puteau permite tocuri de 6,3 cm.

# 3 Prima femeie cu tocuri înalte

Prima femeie care a apărut public în tocuri înalte a fost Catherine de Medici - Regina Franței. Le-a îmbrăcat în 1955 pentru nunta ei cu Henri de Valois - Ducele de Orléans. În acest fel, a vrut să-și ascundă înălțimea mică. Fără îndoială, regina franceză a popularizat această tendință în rândul femeilor, iar ea purta de bunăvoie în fiecare zi vârfuri, care - în opinia ei - simbolizau autoritatea și forța feminină.

# 4 Grosimea tocului și sexul

De-a lungul timpului, tocurile înalte au câștigat popularitate în rândul femeilor. Pentru a putea deosebi modelele destinate femeilor de bărbați, a fost introdusă o diviziune datorită grosimii călcâiului. Tocuri subțiri au devenit un atribut al sexului frumos, iar tocuri mai groase au fost atribuite bărbaților.

# 5 Ispita de la diavol

Când a început Epoca Luminilor în Europa, pantofii cu toc înalt au început să fie percepuți ca un fel de capriciu al femeilor. Bărbații au căutat apoi să folosească soluții raționale. Prin urmare, au început să poarte haine simple și au renunțat complet la tocuri. La rândul lor, femeile care purtau acești pantofi - datorită apariției noilor confesiuni și credințe religioase - ar fi reflectat ispita venită de la diavol.

# 6 Este timpul pentru o pauză

În 1800, lumea - și odată cu ea moda actuală - a început să devină din ce în ce mai conservatoare. În loc de tocuri înalte, femeile au ales pantofi din piele cu toc jos, care seamănă cu pantofii bărbaților. După Revoluția Franceză, cizmele înalte au dispărut aproape practic de pe străzi. Au mai fost nevoie de câteva decenii pentru ca tocurile să revină în saloane.

# 7 Oftând după postere

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldații suspină după afișe care înfățișează modele de modă cu stil fata pin-upcare purta mereu tocuri înalte atrăgătoare. Acest lucru le-a inspirat pe tinerele americane care au început să le poarte nu numai pentru evenimente mai mari. O adevărată provocare pentru mulți dintre ei a fost să învețe să danseze cu tocuri înalte!

# 8 Primul pin

Pinul așa cum îl cunoaștem astăzi nu a fost inventat decât în ​​1950. Pana atunci tocurile erau din lemn. În prezent, pentru producerea lor sunt folosite o varietate de materiale. Interesant este că în italiană cuvântul pin (stilet) înseamnă cuțit sau pumnal.

# 9 Revoltă feministă

În 1968, în timpul concursului Miss America din Atlantic City, a avut loc un protest feminist masiv. Pentru a pune capăt restricției libertății, femeile au început să arunce bigudiuri, sutiene și, de asemenea, ... pantofi cu toc înalt.

# 10 Iluzie optică

Din fericire, femeile nu au renunțat complet la purtarea pantofilor cu toc înalt și iubesc și mai mult iluzia optică creată de acești pantofi. La urma urmei, în astfel de pantofi, spatele se îndreaptă aproape automat, iar pieptul este împins ușor înainte. Toate acestea - împreună cu adăugarea a câțiva sau chiar mai mulți centimetri de înălțime - fac ca întreaga silueta să pară din ce în ce mai subțire.

#11 Guinness Pin Records

21.95. Iată câte secunde i-a luat Jill Stamison să alerge 150 de metri cu tocuri înalte. Americanul a făcut-o în 2008 în timpul difuzării programului de mic dejun „Live! cu Regis și Kelly”. 

Potrivit Guinness Book, cel mai înalt pantof cu toc înalt măsoară aproape ... 4 metri. A fost creat în aprilie 2019 de producătorii de pantofi tunisieni pentru a-și evidenția măiestria și competența și pentru a sărbători popularitatea industriei de încălțăminte din orașul Safakis.