
9 remedii casnice pentru a combate mirosul de la pantofi
Indiferent dacă este vorba de pantofii de sport pe care îi porți la antrenament sau de balerinii care te însoțesc în fiecare zi – un miros neplăcut îți poate face efectiv viața mizerabilă. Este timpul să puneți capăt și să vă reîmprospătați încălțămintea preferată cu remedii casnice. Pentru a vă ajuta să luptați cu acest inamic, am adunat cele mai eficiente modalități într-un singur loc.
# 1 Ai grijă de igiena
Una dintre cele mai evidente cauze ale mirosului de pantofi este igiena precară. Totuși, amintiți-vă că nici măcar băile zilnice nu vor fi eficiente dacă nu vă uscați suficient picioarele înainte de a vă pune șosete. În plus, folosește produse cosmetice antibacteriene care vor preveni transpirația excesivă și creșterea bacteriilor.
# 2 Purtați șosete
Purtarea pantofilor inchisi cu picioarele goale nu este cea mai buna idee si poate genera un miros neplacut. Asigurați-vă că șosetele pe care le alegeți sunt din materiale naturale, precum bumbac sau bambus. Dacă vrei să-ți ascunzi șosetele cât mai mult posibil, optează pentru modele de picioare mai taiate.
Psst! Cu toate acestea, nu uitați că picioarele voastre au nevoie de puțin spațiu de respirație. Permiteți-le să petreacă timp fără pantofi și șosete în fiecare zi, de exemplu noaptea. În caz contrar, vă puteți aștepta la semne de infecții fungice. De îndată ce apar astfel de simptome, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră și, în timp ce așteptați programarea, cumpărați produse fără prescripție medicală de la farmacie, datorită cărora vă veți rezolva mai repede problema.
# 3 Folosiți bicarbonat de sodiu
Dacă, în ciuda grijii maxime pentru igienă și purtarea de șosete de bună calitate, pantofii tăi miros neplăcut, folosește un produs pe care cu siguranță îl ai în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai eficiente, mai ieftine si in acelasi timp cele mai naturale arme in lupta impotriva transpiratiei excesive a picioarelor.
Tot ce trebuie să faci este să-l torni în interiorul pantofului într-o cantitate care să acopere complet branțul și să-l lași toată noaptea. Dimineața, scuturați bine reziduurile de produs sau scăpați de ele cu un aspirator și gata!
# 4 Creează-ți propria poțiune anti-miros
Deși pe piață există o mulțime de deodorante pentru pantofi gata preparate, poți să-ți faci cu succes propria versiune. Se amestecă o jumătate de cană de amidon de porumb cu ¼ de cană de bicarbonat de sodiu și ¼ de cană de praf de copt.
Presărați amestecul pregătit uniform peste branț și, după 24 de ore, agitați bine pantofii, luându-și la revedere bacteriilor și mirosurilor neplăcute odată pentru totdeauna.
# 5 Folosiți oțet
Desi otetul are un miros specific, amestecat in proportii egale cu apa va face minuni in eliminarea mirosului neplacut din interiorul pantofilor. Pentru a vă bucura de cele mai bune efecte, turnați rețeta pregătită într-o sticlă cu atomizor, apoi pulverizați uniform branțul în pantofi. Pentru cele mai bune rezultate, slăbiți șireturile cu grijă pentru a permite aerului să circule liber.
# 6 Aplicați ulei esențial
Uleiurile esențiale au multe utilizări neprețuite. Una dintre ele este de a ajuta la combaterea mirosurilor neplăcute. In acest scop, uleiul de arbore de ceai, scortisoara sau uleiul de cuisoare va fi perfect. Aceste deodorante naturale au o serie de proprietăți antibacteriene și antifungice.
Pe lângă neutralizarea mirosului neplăcut, astfel de uleiuri îți vor face instantaneu pantofii un miros proaspăt. Pentru a vă bucura de aceste efecte, tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături din uleiul selectat în fiecare pantof. O modalitate dovedită este, de asemenea, să-l combinați cu bicarbonat de sodiu.
# 7 Folosiți ceai negru
În loc să arunci pliculețele de ceai după prepararea ceaiului negru, acționează cu stil ecologic și reutilizați-le. Taninurile continute de ceaiul negru pot face minuni in lupta impotriva bacteriilor. Nu uitați să stoarceți excesul de umiditate din pliculețele de ceai înainte de a le pune în pantofi. Așteaptă 24 de ore și gata - pantofii tăi vor fi la fel de proaspeți ca atunci când i-ai scos prima dată din cutia de carton!
# 8 Utilizați coji de citrice
Un alt mod de stil zero deșeuri este utilizarea cojilor de citrice. Datorită uleiurilor esențiale conținute de acestea, îți poți dezinfecta cu ușurință încălțămintea și slăbi efectul bacteriilor, bucurându-te de prospețime maximă. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești câteva coji de citrice și apoi să le pui în pantofi, lăsându-le peste noapte.
# 9 Păstrați uscat
Amintiți-vă că cheia succesului în lupta împotriva mirosului neplăcut de la pantofi este uscarea. Indiferent dacă pantofii sunt umezi de ploaie sau transpirație - înainte de a-i pune din nou, asigură-te că umezeala este complet îndepărtată. În caz contrar, nu vei crea doar mediul perfect pentru mirosurile neplăcute, ci și pentru bacteriile periculoase.
Pentru a evita un astfel de scenariu, folosește doar ziare vechi turnate în bile. Îndesați-le în interiorul pantofului și lăsați-le să absoarbă toată umezeala. Dacă ai de-a face cu adidași strălucitori, din material textil, evită revistele cu imprimeuri colorate care ar putea lăsa urme vizibile pe partea superioară. Vezi cât de simplu este?