Bataturi, vezicule, abraziuni? Avem o cale pentru ei!


Pantofii rigidi, nepotriviți, pot face viața dificilă în mod eficient. Abraziunile dureroase se agravează cu fiecare pas și vă întrebați dacă poate fi prevenită? Ești în locul potrivit! În ghidul nostru, veți găsi modalități dovedite de a obține pantofi care se freacă.

De ce îmi frec pantofii?

Abraziunile de pe picioare sunt în multe cazuri cauzate de încălțăminte prea rigidă și nepotrivită. În primul rând, atunci când alegeți pantofii, asigurați-vă că aceștia sunt suficient de flexibili. Ar trebui să se îndoaie atunci când sunt călcați pe degetele de la picioare fără prea multe probleme.

O altă cauză a frecării pantofilor este potrivirea proastă. Atât pantofii prea mari, cât și prea mici, pot îngreuna în mod eficient viața, încordându-ți picioarele și provocând vezicule dureroase. Amintiți-vă că mărimea pantofilor se poate schimba odată cu vârsta. Prin urmare, nu insista să porți aceeași mărime de-a lungul vieții și asigură-te în mod regulat că încă ți se potrivește.

Unele deformări ale piciorului, cum ar fi haluxele, pot contribui, de asemenea, la frecarea pantofilor. Presiunea de la pantofii prea îngusti poate provoca abraziuni dureroase.

Din fericire, știm cum să remediam asta! Aflați despre modalitățile noastre dovedite de a face față acestei probleme o dată pentru totdeauna.

# 1 Se potrivește cu mărimea pantofilor tăi

Atunci când cumpărați pantofi, alegeți un model care se potrivește corect. Cu alte cuvinte, călcâiul nu trebuie să alunece în interiorul pantofului, iar degetele de la picioare nu trebuie să se frece de partea din față a pantofului.

Pantofii prea strâmți pot face ca degetele de la picioare și călcâiele să aibă prea puțin spațiu. Drept urmare, vă puteți aștepta la abraziuni dureroase și chiar la probleme cu unghiile. La fel și pentru pantofii care sunt prea largi, piciorul alunecă înainte și înapoi cu fiecare pas, creând frecare suplimentară și bășici.

Pentru a preveni acest lucru, dantelă-ți bine pantofii pentru a preveni alunecarea călcâiului. O soluție dovedită este purtarea unui șosetă mai groasă. Dacă încă simți că picioarele tale au prea mult spațiu, ia în considerare înlocuirea pantofilor cu alții mai mici.

# 2 Nu purta pantofi care nu sunt uzați

Noii pantofi scoși din cutie arată atât de fenomenal încât aproape imediat vrei să-i arăți restului lumii? Clipită! Este o idee bună să scoateți o nouă pereche de pantofi înainte de a porni într-o plimbare lungă.

Poarta-le pe distante scurte sau poarta-le prin casa atunci cand iti indeplinesti indatoririle zilnice. Astfel le separați rapid pentru o potrivire perfectă.

# 3 Înlocuiți căptușeala

Dacă aveți frecări la picioare, poate fi din cauza că branțul este prea gros. În această situație, va fi suficient să-l înlocuiți cu o inserție mai subțire. Datorită acestui lucru, vei oferi picioarelor tale mai mult spațiu și vei preveni apariția veziculelor.

În unele cazuri, poate fi necesară achiziționarea unui branț ortopedic dedicat, care va funcționa bine în cazul picioarelor plate sau al bataturilor.

# 4 Evitați degetele ascuțite

Degetele ascuțite arată uimitor, mai ales cu pantofi cu toc înalt. Cu toate acestea, asigurați-vă că degetele nu sunt zdrobite. În caz contrar, pe lângă frecare, este posibil să aveți haluce și chiar leziuni ale nervilor.

Pentru a preveni acest lucru, nu trebuie să renunți la purtarea pantofilor cu vârfuri ascuțite. Poarta-le de sarbatori si alege in fiecare zi pantofi cu degete rotunde.

# 5 Ține-ți picioarele uscate

Dacă aveți o problemă cu frecarea, poate că problema constă în transpirația excesivă a picioarelor. Pentru a elimina umezeala, schimbă-ți șosetele în mod regulat, iar înainte de a-i pune, stropește-ți picioarele cu pudră specială de talc sau pulverizează cu un spray dedicat.

Umezeala de la transpirație nu este singurul vinovat de vezicule și apariție. Condițiile ploioase sunt la fel de problematice. Apoi pielea ta devine mai predispusă la frecare și vezicule. Când mergeți la o plimbare în bălți, asigurați-vă că pantofii nu se vor uda.

# 6 Creați un strat protector

Anumite zone ale piciorului sunt predispuse la formarea de vezicule, mai ales la manipularea pantofilor noi. Înainte de a sigila abraziunea după formarea acesteia, acționați preventiv.

O tencuială lipită pe un site potențial de vezicule va crea un strat suplimentar de protecție și va ajuta la prevenirea formării de vezicule. S-ar putea să găsești util să porți și șosete mai groase.

# 7 Înlocuiește-ți pantofii

Înlocuirea pantofilor este un obicei relativ costisitor, dar extrem de important, care merită implementat. Chiar dacă perechea ta de pantofi preferată este încă în stare bună, gândește-te dacă talpa s-a uzat.

În caz contrar, este posibil să aveți diverse dureri la nivelul picioarelor, gleznelor, articulațiilor genunchiului sau șoldului, care pot duce la abraziuni dureroase.

Ce să faci când apare o veziculă?

Când apare o veziculă, merită să opriți mersul. Continuarea mișcării în ciuda durerii severe poate duce la ruptura necontrolată a vezicii urinare și chiar la infecție. Dacă abraziunile sunt cauzate de șosete rulate, scoateți-vă pantoful cât mai curând posibil, puneți plasturele peste vezică și strângeți corect șosetele.

Mai bine să previi decât să vindeci

Mersul pe jos este, fără îndoială, una dintre cele mai ușoare și mai accesibile forme de exerciții fizice... atâta timp cât nu ai de-a face cu picioarele dureroase, care te fac să tremurați și să aveți vezicule la fiecare pas pe care îl faceți. 

Cu toate acestea, nu înlocuiți plimbarea cu așezarea pe canapea în fața televizorului. Tot ce trebuie să faci este să urmezi sfaturile noastre și te vei putea bucura fără probleme de farmecul tuturor celor patru anotimpuri. 

Dacă niciuna dintre metodele menționate mai sus nu te-a ajutat să lupți împotriva frecvenței, iar durerea este încă persistentă și interferează cu funcționarea normală, afectându-ți calitatea vieții, asigurați-vă că consultați un medic. Poate că problema este mai complicată și este nevoie de ajutor profesional.