Cum se curăță pantofii din piele ecologică? Îngrijirea pielii ecologice


Pantofii din piele ecologică seamănă semnificativ cu textura și aspectul pielii naturale. La prima vedere, nu putem vedea prea multe diferențe. Pielea ecologică este un material poliesteric, acoperit suplimentar cu clorură de polivinil și apoi supus diferitelor procese chimice. Cum se curăță pantofii din piele ecologică? Totul despre îngrijirea pielii ecologice.

Avantajele pielii ecologice

Marele avantaj al pielii ecologice este prețul său, care poate fi chiar de câteva ori mai mic decât omologii săi naturali. De asemenea, merită subliniat faptul că nu trebuie să ucideți animalele pentru a obține materialul. Cu toate acestea, este un material de o calitate mult mai scăzută, cu o tendință mai mare la orice fel de daune și vânătăi. Circulația aerului și permeabilitatea la umiditate sunt, de asemenea, reduse semnificativ, ceea ce se traduce prin confortul utilizării încălțămintei.

Deci, dacă vă înlocuiți pantofii destul de des, aveți nevoie doar de un model pentru anumite ocazii și nu doriți să cheltuiți prea mult pe cumpărarea de pantofi, ar trebui să vă gândiți să cumpărați pantofi din piele ecologică.

Cum să ai grijă de pantofii din piele ecologică, astfel încât să poată servi cât mai mult timp?

1. Impregnare adecvată

Când cumpărați pantofi din piele ecologică, nu uitați să cumpărați preparate speciale destinate acestui tip de material. În magazinele de încălțăminte, puteți găsi cu ușurință tot felul de lacuri, spray-uri sau creme care nu numai că vă vor proteja pantofii de factorii externi, dar vor da și strălucire, vor împrospăta culoarea și vor curăța corespunzător suprafața pantofului.

Atenţie! Nu uitați să utilizați o impregnare chiar înainte de prima aplicare și apoi aplicați-o la intervale regulate, la fiecare câteva zile.

Atunci când alegeți o impregnare, acordați atenție dacă este destinată utilizării pe piele ecologică. În caz contrar, puteți deteriora structura materialului. Merită, de asemenea, să potriviți cu atenție culoarea preparatului cu nuanța pantofului. Dacă nu sunteți sigur, folosiți mai întâi o impregnare pe o suprafață mică, invizibilă sau alegeți un preparat incolor care să se potrivească oricărei culori.

2. Evitați periile cu peri duri

Frecarea cu o perie prea dură poate deteriora materialul. Pielea ecologică este mult mai subțire și mai delicată decât pielea naturală.

Puteți îndepărta praful și noroiul uscat cu o perie (sunt necesare peri moi) prin frecare materialului uscat. Murdăria mai gravă poate fi îndepărtată cu un burete sau o cârpă umedă.

Sfat. Dacă sunteți departe de casă, folosiți șervețele pentru copii pentru a curăța murdăria mică!

Dacă metodele de mai sus nu ajută, va fi necesar să utilizați preparate speciale destinate curățării pielii ecologice. Nu uitați să aplicați agentul în mod egal și în conformitate cu recomandările producătorului.

3. Îndepărtați în mod regulat orice murdărie

Încercați să o faceți în mod regulat și cu atenție, deoarece pantofii neglijați vor deveni din ce în ce mai greu să scăpați de murdăria nedorită și petele inestetice în timp. Această regulă este deosebit de importantă în perioada de toamnă și iarnă, când merită să ștergeți pantofii după fiecare utilizare pentru a preveni deteriorarea ireversibilă a materialului.

O îngrijire adecvată va permite pantofilor să-și păstreze aspectul și forma originală mai mult timp. Pantofii vor fi mai puțin predispuși la deteriorarea de orice fel, dar vor deveni și mai rezistenți la contaminare.

4. Nu spălați niciodată pantofii din piele ecologică în mașina de spălat

În niciun caz nu trebuie să vă curățați pantofii în mașina de spălat sau manual, în timp ce vă scufundați complet în apă!

Dacă încălțămintea dvs. devine excesiv de umedă (de exemplu, pe timp ploios), lăsați-i să se usuce complet într-un loc uscat și ventilat, dar nu în contact direct cu o sursă intensă de căldură, cum ar fi un încălzitor fierbinte sau lumina directă a soarelui.

Uscarea prea rapidă duce adesea la crăparea și deformarea materialului, ceea ce face ca pantofii să-și piardă farmecul și aspectul natural.

5. Lipirea nu este necesară

Spre deosebire de curățarea pielii naturale, în cazul pantofilor din piele ecologică, putem sări peste acest pas. Datorită unei structuri diferite, pielea ecologică nu absoarbe substanțele conținute în lacurile de încălțăminte, iar utilizarea lor ar putea duce la pete inestetice, decolorare și chiar deteriorarea materialului.

Curățarea regulată și impregnarea cu produse destinate pielii ecologice sunt suficiente pentru a menține pantofii în stare bună.

Pantofii din piele ecologică sunt, prin urmare, o alegere excelentă, care vă permite să economisiți mulți bani. Cu o îngrijire adecvată și respectând câteva reguli importante, este posibil să folosiți pantofi din piele ecologică mult timp fără probleme.