Alegem primii pantofi pentru bebeluși


Alegerea primilor pantofi pentru un copil poate deveni o adevărată provocare pentru părinți. Mulți ortopezi recomandă ca picioarele unui copil mic care este gata să facă primii pași să fie îmbrăcate în pantofi care se potrivesc corespunzător. Părinții au deseori îndoieli și se întreabă ce încălțăminte să aleagă, astfel încât copilul mic să învețe să meargă corect. Vă sfătuim care sunt primii pantofi pentru un copil care vor fi cei mai buni.

Primii pași în apartament

A face primii pași pe podeaua casei este un exercițiu foarte bun. Dacă piciorul bebelușului este gol în același timp, bebelușul are ocazia să simtă textura solului și să se obișnuiască cu schimbarea temperaturilor. Este, de asemenea, o modalitate bună de a vă întări tălpile. Pielea bebelușului este foarte delicată în acest loc, iar contactul cu podeaua îl va face puțin mai gros. A învăța să mergi acasă este o lecție de atenție și pentru părinți. Cu toate acestea, într-un mediu sigur, starea verticală ar trebui să fie impecabilă. Situația este ușor diferită atunci când bebelușul începe să meargă în timpul plimbărilor.

Mersul în aer liber - învățarea excelentă a mersului pe jos

A lăsa copilul să iasă din cărucior și să meargă pe cont propriu este o învățare minunată să meargă. Un copil care se deplasează deja independent poate fi luat la plimbare în jurul blocului. Este important ca părintele să fie aproape și să țină mâna bebelușului. Cu toate acestea, astfel de lecții necesită încălțăminte adecvată. Considerațiile de siguranță și igienă ar trebui să fie pe primul loc. Chiar și cele mai groase șosete nu vor oferi o izolație adecvată împotriva solului necunoscut. Cum ar trebui să fie primii pantofi pentru un bebeluș?

Ce caracteristici ar trebui să aibă pantofii pentru copii?

Părinții trebuie să acorde atenție mai multor caracteristici ale încălțămintei atunci când aleg cea mai bună pereche pentru copilul lor. Pantofii trebuie să fie ușori, astfel încât copilul să învețe să pună corect picioarele. Amintiți-vă că primii pași reprezintă o mare provocare pentru un copil mic, așa că trebuie să fie confortabil în timp ce învață să meargă. Este important ca pantofii să aibă o talpă flexibilă care să susțină învățarea la mers. Într-o pereche bine profilată, punctul de îndoire este 1/3 din lungimea inferioară. Perechea selectată trebuie să fie moale și destul de largă la vârf. Acest spațiu este esențial pentru degetele bebelușului larg răspândite. De asemenea, ar trebui să fim atenți dacă pantofii sunt aerisiți. Niciun copil nu se va bucura să meargă cu picioarele umede și reci. Să căutăm pantofi din piele naturală sau materiale textile de înaltă calitate. Ce altceva mai merită luat în considerare atunci când alegeți pantofii pentru bebeluși?

Suport adecvat pentru picior

Până acum câțiva ani, cei mai recomandați erau pantofii înalți, rigizi, care trebuiau să stabilizeze piciorul copilului și să protejeze glezna în timp ce învață să meargă. Se pare că mobilitatea gleznei și sprijinul din interiorul piciorului sunt de o mare importanță atunci când faci primii pași. Cel mai important lucru este că pantofii se potrivesc perfect în jurul tarsului. Mai mult decât atât, prima pereche ar trebui să aibă un contor de călcâi elastic (sau o filă) care să se potrivească perfect cu călcâiul copilului. Elementul ar trebui să fie suficient de flexibil pentru a nu restricționa mișcările copilului. O caracteristică importantă este și elasticitatea - un pantof flexibil corespunzător susține poziționarea corectă a piciorului. De asemenea, este important ca botinele bebelușului să nu fie prea înalte. Modelele de sub gleznă vor funcționa bine. Dacă alegem cizme de drumeție, ar trebui să căutăm modele cu o căptușeală moale și flexibilă. Încălțăminte pentru copii la modă și confortabilă se găsește în magazinul online KeeShoes.

Primele botine pentru un copil ar trebui să se potrivească perfect în jurul piciorului, dar nu să restricționeze mișcarea. Este important ca acestea să fie moi, ușoare și aerisite. Un copil mic care se simte confortabil, va face primii pași mai repede și mai bine.