Bicarbonat de sodiu pentru pantofi. Curățarea pantofilor cu bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este un produs care poate fi găsit în fiecare casă. Puțini oameni știu că, în afară de utilizarea sa versatilă în bucătărie, poate fi folosit și ca un produs de curățare eficient pentru pantofi! Iată câteva sfaturi minunate cu privire la modul în care puteți aplica bicarbonat de sodiu pentru a vă menține pantofii curățați.

Bicarbonatul de sodiu are o serie de proprietăți care se vor dovedi utile nu numai în timpul experimentelor culinare, ci vor fi de asemenea utile, de exemplu în lupta împotriva murdăriei inestetice de pe pantofi! Dar asta nu este tot, deoarece naturalizează și acizii, reglează pH-ul și absoarbe, de asemenea, mirosurile neplăcute, lucru deosebit de util atunci când vine vorba de menținerea igienei pantofilor. Avantajul său suplimentar este prețul - mult mai mic decât preparatele profesionale de curățare pe care le puteți găsi în magazine.

Bicarbonat de sodiu pentru pantofi - aplicare

Sifonul este minunat pentru curățarea încălțămintei, în special a celor din țesătură. În cazul pantofilor albi, nu numai că va ajuta să scăpați de murdărie, ci și să reîmprospătați culoarea și să eliminați efectiv nuanța galbenă de pe talpa superioară și albă! Verificați cum puteți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a vă curăța pantofii preferați.

1. Bicarbonat de sodiu cu apă

Aceasta este de departe cea mai simplă soluție pe care o puteți crea rapid acasă. Este suficient să amestecați aproximativ 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, iar apoi, folosind o cârpă de bumbac, ștergeți pantofii cu preparatul. Pentru petele mai severe, puteți aplica soluția cu o perie cu păr moale și apoi frecați ușor pata până când aceasta dispare. După tratament, este suficient să ștergeți pantoful cu o cârpă înmuiată în apă doar pentru a scăpa de excesul de sifon. Și este gata! Vă puteți bucura din nou de perechea preferată de pantofi.

2. Bicarbonat de sodiu și oțet

Oțetul, datorită proprietăților sale de curățare și dezinfectare, susține în plus efectul bicarbonatului de sodiu. Substanțele trebuie amestecate în proporție de 1: 1 și apoi, cu o perie, aplicați agentul pe pantof și frecați murdăria energic. În cele din urmă, ștergeți-vă pantofii numai cu apă. Asigurați-vă că încercați această metodă, mai ales atunci când pe pantofi apare murdărie încăpățânată. Orice pete ar trebui să dispară fără probleme majore.

3. Bicarbonat de sodiu cu miros urât

Branțurile din pantofii noștri trebuie curățate temeinic și regulat, deoarece este un loc unde se acumulează transpirație și multă murdărie. Neglijarea tratamentelor de îngrijire sistematică va face ca tălpile să emită un miros neplăcut și, de asemenea, să devină un loc pentru dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor.

Branțurile din țesătură pot fi spălate în siguranță într-o soluție de apă, spălând lichid și puțin bicarbonat de sodiu. După uscare temeinică și plasarea tălpilor înapoi în pantof, se toarnă o linguriță de bicarbonat de sodiu în interior, se întinde bine pulberea pe întreaga suprafață și apoi se lasă peste noapte. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile neplăcute și vă veți bucura în continuare folosind perechea preferată de pantofi.

Puteți folosi bicarbonat de sodiu pe cont propriu, în combinație cu apă sau pentru a face din el o pastă groasă - vă lăsăm alegerea metodei. Cu toate acestea, este o modalitate simplă de a obține un agent de curățare extrem de eficient la un cost redus, care va fi capabil să înlocuiască cu succes echivalentele profesionale disponibile în magazine.