Când să cumperi primii pantofi ai copilului tău?


Este din ce în ce mai dispus să rămână la mobilier și să dorească să parcurgă distanțe mai mari? Părinților le este extrem de interesant să învețe cum să-și plimbe copilul.

Copilul învață de la zero o nouă abilitate care îi va permite să funcționeze mai independent în lume. Părintele urmărește din lateral fără să deranjeze - și acesta este cel mai valoros ajutor din partea lui. Copilul face pași mici pentru a-și depăși slăbiciunile și a-și explora împrejurimile. Când va fi timpul pentru plimbare? Când este timpul să cumpărați pantofi de mers?

Învățând să mergi - ce pantofi să alegi

Nu vă grăbiți să le cumpărați. Numai atunci când copilul începe să se miște independent, el poate încerca să poarte încălțăminte adecvată. Amintiți-vă că pentru picioarele mici, primii pantofi sunt o experiență complet nouă și necunoscută, așa că hai să ne asigurăm să nu deranjăm procesul natural de învățare a mersului.

Copilul explorează terenul cu picioarele, acordând atenție denivelărilor și texturilor variate. Este o gamă foarte inspirată de impresii diferite pentru el. Prin urmare, încălțămintea nu poate fi prea rigidă și poate restricționa libera circulație.

Primii pantofi pentru un copil - la ce ar trebui să fii atent?

În primul rând, greutatea și manopera. Pantofii prea grei vor obosi picioarele mici. Acest lucru va face dificilă deplasarea copilului și va deveni o sursă de asociații negative. Și totuși abilitatea nou dobândită ar trebui să fie distractivă!

Pantofii de mers nu trebuie să fie rigizi. Picioarele și spatele prea dure, precum și talpa groasă și grea, leagă piciorul copilului. Primele luni de învățare a mersului sunt un moment pentru a vă poticni, a vă testa abilitățile, a învăța cum să vă echilibrați și să vă ridicați eficient după o cădere. Într-o astfel de perioadă, copilul dedică multă concentrare și angajament pentru a ajunge de la punctul A la punctul B. Depășindu-și punctele slabe, pune mult angajament în întregul proces educațional. Încălțămintea ar trebui să fie cel mai mare aliat al său în acest moment.

Să ne uităm la modul în care sunt fabricate pantofii. Sunt flexibile și îndoi 1/3 din lungimea lor? Este important ca acestea să aibă un branț profilat corespunzător și o talpă moale care să funcționeze cu piciorul în timpul lucrului natural din primele zile de utilizare. Să fim atenți la ce este făcută încălțămintea copiilor. Pielea naturală și branțul respirabil vor funcționa excelent. În funcție de sezon, să ajustăm forma și tipul posibil de izolație. Să măsurăm cu atenție picioarele bebelușului. Pantofii largi vor face ca copilul să cadă mereu.

Mersul independent și primii pantofi

Primii pantofi ar trebui să fie în garderoba copilului doar atunci când el încrezător și conștient începe să se miște. Răsucirea în jurul mobilierului nu este încă momentul pentru a încerca sandale drăguțe sau mocasini. În timpul mersului, piciorul este angajat constant într-un antrenament intens. Las-o să o facă fără niciun obstacol, desculț.

Atunci când decidem să cumpărăm primii pantofi, trebuie să ținem cont în ce etapă se află copilul nostru. Dacă merge mai încrezător și o face fără backup, ne putem gândi la o pereche de debut. Să observăm dacă copilul se mișcă cu pantofii cu încredere. Nu aruncați picioarele lateral, ca și cum ați simți greutate sau alte disconforturi. Pantofii prea strâmți vor lăsa abraziuni, iar pantofii prea largi vor contribui la mersul nepăsător, poticnirea și amestecarea - pot contribui și la răniri.

Procesul natural de învățare a mersului

S-a crezut cândva că un copil ar trebui ajutat atunci când învăța să se așeze și să facă primii pași. Au fost folosiți umblători și perne susținute. Practici similare au fost folosite în selectarea încălțămintei. Pantofii ortopedici au fost percepuți ca protecție împotriva deformării, rigidizarea piciorului astfel încât să nu se îndoaie și, în același timp, o garanție a mersului sigur. Între timp, piciorul trebuie să „se antreneze” singur, iar părțile superioare prea înalte și tălpile rigide nu vor ajuta. Cu excepția cazului în care medicul (în cazuri excepționale!) Recomandă o astfel de soluție, nu vă puteți cumpăra încălțăminte pentru bebeluși fără un motiv.

Atunci când analizăm când să cumpărăm pantofii de mers pentru copii, nu putem folosi nicio formulă gata preparată. Copiii de diferite vârste încep să se târască, să se târască și apoi să se așeze și să meargă. Până la vârsta de 18 luni, un copil mic are timp să învețe cu calm, în ritmul său, să facă pași. Să nu-l îndemnăm în acest sens. Cumpărarea încălțămintei prematur nu îl va ajuta. Răbdarea se va dovedi cel mai bun consilier al tău aici. Să privim copilul. Dacă intră în lumea independenței, mișcându-se fără ajutorul nostru, să căutăm un model și să mergem la cumpărături!