Ce să faci pentru a preveni pantofii să-ți frece picioarele? Verificați căile noastre


Urcarea pantofilor este o problemă destul de comună, mai ales la o pereche nouă. Credem că aproape toată lumea a experimentat senzația neplăcută și dureroasă a călcâielor fretate. Există soluții magice la această problemă? Desigur, deși au puțin de-a face cu magia! Doar câteva sfaturi eficiente despre ce trebuie făcut pentru a preveni frecarea pantofilor și cele mai frecvente cauze ale afecțiunilor.

De ce îmi freacă pantofii?

Există cel puțin mai multe motive pentru apariția abraziunilor dureroase la nivelul picioarelor. Cel mai des întâlnit este, desigur, faptul că pantofii sunt noi, așa că nu au avut încă timp să se adapteze la forma picioarelor tale. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv. De ce îmi freacă pantofii?

  • Pantofii sunt greșit aleși. Este de remarcat faptul că picioarele pot freca atât pantofii prea mici, cât și prea mari. De obicei, dăm vina pe pantofii prea strâmți pentru abraziunile enervante ale călcâielor, gleznelor sau degetelor de la picioare. Acest lucru este adevărat, desigur, dar pantofii prea largi și lipsiți de sprijin stabil pentru picioare sunt, de asemenea, o problemă. Acest lucru poate duce la frecare, dar și la o rănire mai gravă. La rândul lor, pantofii prea strâmți, pe lângă abraziuni și vezicule dureroase, contribuie la creșterea transpirației picioarelor, la deformarea sau deteriorarea plăcii unghiei. Nu subestima problema și alege-ți întotdeauna cu grijă mărimea pantofului, pentru că se dovedește că un toc zgâriat, deși dureros, este una dintre problemele mai mici. 

  • Material de proasta calitate. Problema tocurilor fretate apare cel mai adesea în cazul pantofilor din materiale de calitate inferioară, de exemplu piele ecologică. Caracteristica decisivă în acest caz este un preț mult mai mic, așa că vă puteți permite mai multe perechi în loc de una din piele naturală. Pe de altă parte, pantofii din piele naturală sunt mult mai scumpi, dar se caracterizează printr-o mai mare aerisire și plasticitate, datorită cărora piciorul nu transpiră, iar pantoful în sine se adaptează mai repede la forma sa. Această problemă ar trebui acordată atenție în special de către persoanele cu picioare sensibile, predispuse la vezicule, abraziuni și dureri sâcâitoare.

Abraziunile de pe picioare, deși încep destul de inocent, pot duce la probleme grave, iar în cazuri extreme - o infecție inflamată care necesită intervenția unui medic. Nu subestima problema și acționează înainte ca înroșirea discretă a călcâiului tău să se termine cu vezicule dureroase și răni sângerânde.

Ce să faci pentru a preveni frecarea pantofilor?

Frecarea călcâielor este o problemă neplăcută și adesea dureroasă. Descoperă câteva modalități dovedite de a-ți freca pantofii și de a-i purta cu bucurie!

  • Încercați să întindeți ușor pantofii. O șosetă groasă și ușor umed va funcționa bine. O plimbare de câteva minute ar trebui să rezolve problema încălțămintei prea strâmte. Dacă este necesar, puteți repeta activitatea timp de câteva zile. Vedeți și articolul nostru, în care vă sugerăm și alte soluții pentru a ajuta la spargerea pantofilor prea mici. 

  • Unge-ți pantofii cu o cremă grasă. Cosmeticele va înmuia materialul, astfel încât nu va irita pielea de pe picioare. În plus, crema oferă o alunecare, ceea ce permite piciorului să lucreze mai liber în interiorul pantofului. Această metodă este excelentă și pentru sandale. 

  • Talc sau pudră pentru copii. Produsul va minimiza eficient transpirația excesivă a picioarelor, care este o cauză frecventă a abraziunilor ulterioare sau a frecării. Talcul va absorbi umezeala, reducând astfel riscul de deteriorare a epidermei. 

  • Inserții cu gel. Cel mai bine este să le puneți în piele imediat după ce le cumpărați pentru a preveni apariția unei probleme. Branțurile cu gel, disponibile în magazinele de pantofi, sunt o metodă excelentă pentru pantofii abrazivi, deoarece reduc la minimum alunecarea piciorului în interiorul pantofului, protejând călcâiul și mijlocul piciorului. Vor funcționa și în cazul sandalelor, tocurilor înalte și modelelor cu toc pană. 

  • Lame pentru toc pentru pantofi. Le puteți cumpăra din magazinele de pantofi, iar lipirea corectă a produsului în interiorul pantofilor garantează o protecție eficientă împotriva abraziunilor.

  • Cereți ajutorul unui cizmar. O modalitate bună este să returnați o pereche de pantofi supărătoare unui cizmar care, cu ajutorul instrumentelor profesionale, va îndepărta cauza abraziunilor pielii.

Pregătirea corectă a pantofilor noi este crucială, așa că merită să aveți grijă de această problemă înainte de a vă pune pentru prima dată. Cu toate acestea, dacă ați experimentat deja roșeață sau abraziuni care fac imposibil să mergeți confortabil, va fi necesară îngrijirea adecvată a picioarelor pentru a reduce durerea sâcâitoare. O baie fierbinte va aduce ușurare picioarelor tale, ceea ce va calma afecțiunile. De asemenea, ar trebui să vă amintiți să protejați pielea de agravarea în continuare a problemei - folosiți plasturi de protecție în acest scop, schimbați pantofii cu un alt model și lăsați rana cât mai des posibil fără pansament, ceea ce va grăbi vindecarea.