Cum să ai grijă de pantofii de piele de căprioară? Este mai ușor decât crezi!


Pantofii din piele intoarsa par a fi mai pretentiosi decat pantofii traditionali din piele. Nu există nicio modalitate de a le lustrui și nu le place prea mult ploaia. Din fericire, menținerea lor în formă bună nu este atât de problematică pe cât ar părea. Aflați sfaturile dovedite care vă vor face pantofii de piele intoarsa să arate mereu divin!

Aveți grijă de piele întoarsă în fiecare zi

Suede impresionează printr-o textură interesantă și un aspect grozav. Este versatil și se potrivește aproape oricărei ocazii. Cu toate acestea, necesită puțină îngrijire. Suede este relativ ușor de deteriorat, zgârieturi și abraziuni. Din fericire, există modalități eficiente prin care pantofii din piele intoartă vor rezista mulți ani. Vă sfătuim cum să aveți grijă de încălțăminte atât de solicitantă în fiecare zi. 

Daca vrei sa te bucuri de pantofi ingrijiti, de piele intoarsa, nu astepta pana cand apare prima pata pe ei. Conform principiului „prevenirea este mai bine decât vindecarea”, pantofii de piele intoarsă ar trebui să fie absolut asigurați înainte de a-ți prezenta noua achiziție lumii. Pentru a face acest lucru, obțineți un spray de protecție pentru impregnare destinat încălțămintei din acest material. In acest fel, le vei asigura protectia necesara impotriva murdariei si a petelor inestetice. Înainte de a folosi preparatul, periați-vă pantofii. Repetați acest pas după ce le-ați pulverizat cu spray.

Pe lângă agentul de impregnare, o perie specială este un instrument cheie în îngrijirea pantofilor de piele de căprioară. Deși nu este scump, îl poți înlocui cu ușurință cu o periuță de dinți uzată. 

De asemenea, obțineți un produs special de îngrijire pentru piele de căprioară, care vă va păstra pantofii să arate ca noi, în ciuda trecerii timpului. Producătorii acestor specificații oferă o gamă largă de culori care vă vor ajuta să vă reîmprospătați culoarea încălțămintei. Utilizați acest remediu aproximativ o dată pe lună.

Din ploaia sub Plantage...

Când purtați pantofi de piele întoarsă în fiecare zi, evitați-i pe vreme nefavorabilă. Dacă prognoza meteo include ploi, mai bine alegeți alte încălțăminte. Cand ploaia te-a prins pe neasteptate, scoate-ti cat mai repede pantofii umezi, usuca-i cu un prosop curat si lasa-i sa se usuce natural.

Amintiți-vă că graba nu este un bun sfătuitor. Sub nicio formă nu trebuie să sprijiniți acest proces prin plasarea pantofilor lângă un radiator cald sau folosind un uscător. În acest fel, puteți face materialul să se estompeze. Ai răbdare și nu uita să pui scânduri de lemn în pantofi umezi, pe care le poți înlocui cu ziare vechi sau un prosop de hârtie. Datorită acestui lucru, veți evita deformarea pantofilor. După ce pantofii sunt uscați, periați pielea de căprioară pentru a reda netezimea materialului.

Fă-ți pantofii de piele de căprioară să arate ca noi

Regula de bază este: în niciun caz nu trebuie să folosiți apă pentru a curăța pantofii de piele de căprioară! Are un impact negativ nu numai asupra culorii pantofilor tăi, ci și asupra texturii acesteia. 

Utilizați o perie cu peri moi pentru a îndepărta murdăria și praful. Mișcările relativ rapide, nu prea intense, vă vor permite să nu deteriorați un material atât de delicat.   

Dacă s-a vărsat vreo băutură sau alt lichid pe pantofii tăi de piele de căprioară, ține capul sus! Știm o modalitate de a scăpa de pată. Amintiți-vă, totuși, că trebuie să acționați rapid. Încercați mai întâi să ștergeți pata cu un prosop curat. Când uscați ușor materialul, stropiți pata cu amidon de cartofi sau bicarbonat de sodiu. Lăsați pantofii în picioare toată noaptea și începeți să lucrați din nou dimineața cu o perie de piele de căprioară. 

Ai de-a face cu o pată uscată sau cu zgârieturi minore? Încercați să utilizați un cauciuc special pentru a curăța piele de căprioară. Unele perii pentru îngrijirea acestui material sunt echipate cu acesta. O soluție alternativă este folosirea unei radiere școlare. Indiferent de unealta pe care o alegeți, amintiți-vă că acest material delicat necesită o manipulare blândă. Frecați-l nu foarte energic într-o singură direcție.

Există pete inestetice de sare sau apă pe pantofii tăi de piele de căprioară și nu poți scăpa de ele pentru vreo comoară? Din fericire, există modalități prin care nu va trebui să te despart de perechea ta de pantofi preferată. Tot ce aveți nevoie este oțet și un prosop curat. Puneți puțin oțet pe prosop și frecați cârpa până când pata dispare. Apoi periați-vă pantofii. Vezi cât de ușor este?

Păstrați pantofii de piele întoarsă în mod corespunzător

Îngrijirea regulată a pantofilor de piele de căprioară este la fel de importantă ca și depozitarea adecvată. Nu uitați să nu expuneți astfel de pantofi la lumina directă a soarelui în nicio circumstanță. În acest fel, puteți face mai mult rău decât bine, făcând materialul să se estompeze. Practic, pielea de căprioară nu este foarte iubită de sursele de căldură. Evitați să lăsați astfel de pantofi lângă caloriferele calde.

Dacă nu ai de gând să-ți porți pantofii de piele de căprioară o perioadă, nu-i pune direct în dulap. Va fi mai bine dacă îi puneți într-o cutie de pantofi sau într-o pungă de pânză. Astfel le veți proteja de praf și umiditate. Totuși, nu uitați să nu împachetați acești pantofi într-o pungă de plastic. Mai bine alegeți o geantă de in sau de in. Alternativ, puteți folosi o față de pernă veche.

După cum puteți vedea, pantofii de piele intoarsa pot fi practici. Probabil că aveți deja majoritatea instrumentelor necesare îngrijirii lor acasă. Pantofii de piele intoarsa bine ingrijiti iti vor rasplati rapid cu un aspect perfect si iti vor servi multi ani.