Cum să ai grijă de pantofii din piele?


Pantofii din piele necesită îngrijire și atenție. De ce? În primul rând, acest lucru se datorează faptului că cheltuim mult mai mult pe astfel de încălțăminte decât pe încălțăminte din plastic. Așa că vrem să le prelungim viața. Al doilea motiv este confortul de utilizare - pantofii din piele sunt extrem de confortabili, se adaptează la picior și garantează plăcerea de a-i purta chiar și atunci când îi avem pe picioare pentru multe ore. Deci, vă sugerăm cum să aveți grijă de pantofii din piele pentru a le asigura longevitatea? Aflați sfaturile noastre!

De ce suntem dispuși să alegem pantofi din piele?

Pielea este cel mai natural material din care încălțămintea este confecționată de ani de zile pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau stilul preferat. Printre propunerile pe care le vom găsi pompează pantofi de piele pentru femei cu arc, balerini roz pentru copii Ren But 1467 heatherși masculin pantofi, pantofi din piele Pilpol. Părinții le cumpără de bunăvoie pentru copiii lor, deoarece, în ciuda prețului mai ridicat, garantează un confort mare pentru piciorul mic. Adulții ajung, de asemenea, la ei fără ezitare, deoarece sunt confortabili, respirabili și adaptați la forma piciorului. În plus, modelele din piele naturală freacă piciorul mai rar, garantează circulația aerului și au un efect pozitiv asupra stabilității în timpul deplasării. Avantajul incontestabil este că pielea își păstrează aspectul excelent pentru mai mult timp. Se spune că îmbătrânește bine. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă de ele în prealabil - îngrijite corespunzător, acestea nu se vor sparge, nu se vor sfărâma, nu se vor delamina sau vor rupe. Desigur, vor exista curbe naturale unde funcționează piciorul. Le puteți reduce numărul și adâncimea datorită plăcilor dedicate. Așadar, vă sfătuim cu privire la modul de îngrijire corespunzătoare a pantofilor din piele!

Ce produse alegeți pentru îngrijirea pantofilor din piele?

Pielea din care sunt fabricate pantofii este un produs natural de origine animală. Aceasta înseamnă că, la fel ca pielea umană, necesită curățare sistematică, hrană, lubrifiere și impregnare. În caz contrar, poate deveni uscat și rigid și își poate pierde valoarea și proprietățile estetice. Pielea care nu este impregnată sau nu este protejată corespunzător este îmbibată mai repede și se uzează mai repede.

Înainte de a vă decide să cumpărați produse pentru îngrijirea pantofilor din piele, trebuie să vă amintiți că veți avea nevoie de produse cosmetice diferite pentru piele de piele de căprioară și nubuc și diferite pentru piele netedă. Deci, asigurați-vă că specificitatea este potrivită pentru tipul de încălțăminte pe care îl aveți.

Ce va fi de folos?

  • Pentru piele netedă - curățător / curățător de piele sau săpun din piele, renovator, grăsime pentru piele, cremă de piele cu pigment pe bază de ceară, pastă sau ceară, spray de impregnare / protector;
  • Pentru piele de căprioară / nabuku - o perie de piele de căprioară / nubuc, un produs de îndepărtare sau un produs de curățat pentru piele de căprioară / nubuc, un restaurator de pulverizare, o impregnare sau un protector de pulverizare.

Cum să ai grijă de pantofii din piele - sfaturile noastre

  1. În primul rând, trebuie făcut un test pentru a vedea dacă pielea este susceptibilă la absorbția lichidului. Piei absorbante (de exemplu, piele de căprioară vor absorbi o picătură de apă, în timp ce piele închisă va face să curgă. Conform testului, alegeți produsele de îngrijire adecvate.
  2. Amintiți-vă că curățarea regulată și îngrijirea pieilor protejează pantofii de decolorare, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, pielea trebuie curățată bine de murdărie - noroi, praf, pete etc.
  3. Dacă doriți să prelungiți viața pantofilor, faceți-i să-și păstreze culoarea și forma pentru mai mult timp, protejați pielea de lumina puternică a soarelui și de sursele de căldură. Nu vă uscați pantofii la soare sau pe un radiator și nu folosiți produse de îngrijire cu filtre UV.
  • Când vă decideți asupra produselor de îngrijire, asigurați-vă că le aplicați pe o suprafață mare de la cusătură la cusătură. Datorită acestui fapt, veți evita petele și decolorarea.
  • Nu îndepărtați murdăria prin frecare puternică, deoarece pielea poate deveni deteriorată, sfărâmată sau decolorată.
  • Pielea are o umiditate optimă de 40-60% și necesită ventilație. Așadar, nu îl păstrați în recipiente din plastic sau care nu respiră, ci puneți-vă un dulap ventilat, pungi de pantofi respirabile etc. Dacă umiditatea începe să depășească 70%, există un risc real de formare a mucegaiului.

Pe scurt, pantofii din piele au fost o tendință de modă din ultimii ani. Cu toate acestea, pentru ca aceștia să-și păstreze starea excelentă pentru o lungă perioadă de timp și să-i servească mult timp, merită să ai grijă de ei în mod corespunzător. Sperăm că, datorită sfaturilor despre cum să ai grijă de pantofii din piele, modelul tău te va servi încă câteva sezoane! Și dacă sunteți doar în căutarea unei variante pentru dvs. - verificați oferta de încălțăminte din piele de pe KeeShoes!