Cum să îndepărtezi sarea de pe pantofii de piele de căprioară?


În sezonul de iarnă, sarea rutieră este esențială în asigurarea siguranței, nu doar pentru pietoni, ci și pentru șoferi. Cu toate acestea, pantofii tăi vor suferi cu siguranță efectele sale negative. Depozitul alb inestetic pe care il vezi pe ele are un efect negativ asupra materialului din care sunt confectionate. Cum să eliminați eficient și în siguranță sarea de pe pantofii de piele de căprioară? Iată câteva sfaturi.

Pantofii din piele intoarsa sunt deosebit de sensibili la efectele sarii, care patrunde usor intre fibrele materialului, cauzand decolorarea si deteriorarea treptata a acestuia. Suntem aproape siguri că efectul distructiv al sării a afectat adesea aspectul pantofilor tăi. Mai mult, cu siguranță a avut un impact și asupra portofelului tău, deoarece petele albe inestetice au provocat daune ireparabile. Deci, ce ar trebui făcut pentru ca pantofii de piele intoarsă să arate ca noi în timpul și după sezonul de iarnă? Învață metode eficiente de îndepărtare a sării de pe pantofii de piele de căprioară.

Cum să eliminați sarea de pe pantofii de piele de căprioară

1. Prevenirea este cel mai important lucru

Pantofii din piele intoarsa trebuie impregnati corespunzator imediat dupa cumparare. Repetați această procedură în mod regulat, mai ales în sezonul de iarnă, când pantofii sunt expuși în mod deosebit la sare și umiditate.

De asemenea, este important să alegeți agentul de impregnare potrivit. Nu numai că ar trebui să fie potrivit cu tipul de material, ci și cu culoarea acestuia. Daca vrei sa fii sigur ca impregnarea nu se va decolora sau schimba culoarea piele intoarsa, testati-o pe suprafata greu vizibila a pantofului inainte de utilizare sau alegeti un preparat incolor.

Un alt element important este răspunsul rapid la orice poluare. Încercați să vă curățați pantofii cât mai curând posibil, deoarece orice murdărie rămasă poate pătrunde în structura țesăturii, lăsând decolorări sau pete care vor deveni din ce în ce mai greu de scăpat în timp.

2. Îngrijire adecvată

Dacă, în ciuda tuturor eforturilor, pe pantofi apar pete de sare, curăță-i corespunzător.

  • Pentru început, șterge-ți ușor pantofii cu o cârpă ușor umedă pentru a scăpa de excesul de noroi și nisip.

  • Lăsați pantofii să se usuce complet. Amintiți-vă că în timpul uscării încălțămintea nu trebuie expuși la lumina directă a soarelui și nu trebuie plasați lângă o sursă de căldură intensă, care ar putea avea ca rezultat deformarea și schimbarea inestetică a formei. Cel mai bine este să curățați pielea de căprioară uscată pentru a nu deteriora structura perilor.

  • Când pantofii sunt uscați, folosiți o perie specială de cauciuc concepută pentru a îndepărta petele aglomerate și lipicioase care apar pe piele de căprioară. Frecați ușor perii până când fulgii de sare dispar de pe suprafața pantofului.

  • În cele din urmă, folosește un cauciuc de curățare piele de căprioară, care nu numai că va îndepărta orice reziduu de murdărie rămas pe suprafață, ci va reda și aspectul tău natural pantofilor tăi.

3. Modalități de casă de a elimina sarea din pantofii de piele de căprioară

Dacă nu vrei să cheltuiești bani pe preparate și produse disponibile în magazine, poți folosi înlocuitori care se găsesc acasă pentru petele mici, de sare.

  • Crusta pâinii - pantofi uscati frecati usor interiorul pielii. Datorită proprietăților sale absorbante, va absorbi depozitele de sare, lăsând încălțămintea pregătită pentru următoarea utilizare.

  • Radieră - poate fi un înlocuitor mult mai ieftin pentru benzile de cauciuc profesionale din piele de căprioară disponibile în magazinele de pantofi.

Spălarea pantofilor în mașina de spălat - este o idee bună?

Adesea, prima idee pentru a scăpa rapid de murdăria de pe pantofi este să-i speli în mașina de spălat. Cu toate acestea, aceasta este cu siguranță o idee proastă, mai ales cu piele de căprioară. Acest material nu tolerează contactul abundent cu apa, mai ales când este complet scufundat. Spălarea pantofilor de piele întoarsă într-o mașină de spălat va avea cu siguranță ca rezultat deformarea lor ireversibilă sau deteriorarea materialului, care nu numai că va scăpa de sare, ci și de una dintre perechile din colecția ta.