Cum să întinzi pantoful? Aflați despre metodele de acasă dovedite


Pantofii prea strâmți în degetele de la picioare sunt un adevărat coșmar. Nu numai că sunt teribil de incomode, dar pot duce și la haluce, vezicule și bataturi. Pentru a depăși această problemă, nu trebuie să apelați la serviciile unui cizmar profesionist. S-ar putea la fel de bine să o faci singur acasă. Vă sfătuim cum să vă întindeți pantofii rapid și eficient.

Cum să întinzi pantofii cu un uscător?

Te grăbești și doar această pereche de pantofi se potrivește ținutei tale și trebuie doar să o pui? Nimic nu se pierde! Tot ce ai nevoie este... un uscător!

Folosirea unui uscător este una dintre cele mai populare metode care aduce rezultate strălucitoare. Funcționează cel mai bine cu pantofi din piele și piele de căprioară.

Setează un nivel moderat de temperatură și ține-ți pantofii caldi în locurile în care simțiți disconfort atunci când îi puneți. Va fi și mai eficient dacă le vei pune pe picioare purtând șosete groase de lână. Atunci pantofii vor deveni mai plastici si se vor adapta perfect structurii picioarelor tale si vei simti ca si cum ar fi facuti pe masura.

Avertizare! Cheia succesului este distanța potrivită. Cu siguranță nu doriți ca încălțămintea să fie deteriorată de căldură. Cel mai sigur este să țineți uscătorul la aproximativ 20 cm de pantof. Nu uita să-l ții în funcțiune. Astfel vei evita arderea materialului.

De asemenea, nu uitați să nu vă țineți pantofii caldi prea mult timp. După fiecare minut de funcționare, merită să așteptați să se răcească. În caz contrar, adezivul se poate deteriora, iar pantofii din piele își pot pierde culoarea. După utilizarea acestei metode, este indicat să hrăniți pantofii cu un preparat special de îngrijire. Temperatura ridicată poate usca pielea.

Cum să întind cizmele în congelator?

O soluție puțin mai puțin populară, dar la fel de eficientă este plasarea pantofilor prea strâmți în congelator. Această metodă va funcționa pentru tocuri înalte, adidași, pantofi sport și pantofi din alt material decât pielea. Veți avea nevoie de o pungă cu fermoar și apă.

Doar umpleți punga cu apă 1/3 din înălțimea sa și asigurați-vă că este bine închisă. Apoi pune-o într-un pantof strâns. Dacă degetele de la picioare sunt cel mai incomode, aici ar trebui să fie punga. Pune pantofii pregătiți la congelator și lasă acolo peste noapte. Apa se va transforma în gheață și, prin urmare, va crește în volum, întinzând astfel pantofii prea strâmți în degetele de la picioare.

După ce scoateți pantofii din congelator, lăsați-i - împreună cu punga umplută cu gheață - la temperatura camerei aproximativ 15-30 de minute. După acest timp, puteți scoate cu ușurință geanta cu fermoar din pantof.

Cum să vinzi pantofi noi?

Dacă aveți suficient timp, puteți încerca să vindeți pantofi noi. Pur și simplu purtați-le prin casă atâtea zile cât vă simțiți confortabil să le purtați. Merită să ajutați cu un spray de întindere. Tot ce trebuie să faceți este să o pulverizați în locuri înguste înainte de a vă încălța. De asemenea, vă recomandăm să purtați o pereche de șosete groase, care vor spori și mai mult efectul.

Dacă intenționați să vă înlocuiți sau să vă returnați pantofii, asigurați-vă că mergeți doar pe covor sau pe alte suprafețe moi atunci când vă întindeți pantofii în acest mod. În acest fel, pantofii nu vor prezenta niciun semn vizibil de utilizare, ceea ce ar putea face imposibilă returnarea sau înlocuirea lor.

Avertizare! Această metodă poate provoca formarea de vezicule. Prin urmare, înainte de a continua cu activitatea, lăsați picioarele să se odihnească după o zi grea de muncă. Acordați o atenție deosebită acestui lucru în zilele caniculare, când picioarele se umflă natural.

Ziare, șosete, alcool, cartofi, adică modalități neobișnuite de a face pantofi prea mici

Puteți folosi ziare vechi pentru a întinde pantofii prea strâmți. Rolați-le în bile neîncetate și umpleți-vă pantofii cu ele. Așteptați câteva ore, de preferință toată noaptea, și bucurați-vă de o mărime puțin mai mare de pantofi. Puteți înlocui cu succes ziarele cu șosete suflecate.

Dacă vrei să-ți rupi pantofii, poți folosi și alcool. Se diluează 1: 1 cu apă și se pune soluția preparată într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați-l pe interiorul pantofilor prea strâmți și puneți-i pe picioare. După 20 de minute vei simți cu siguranță că pantofii ți-au devenit puțin mai largi. 

O modalitate alternativă de a-ți întinde cizmele este cu un cartof curățat. Uscați-l cu un prosop de hârtie și lăsați-l în pantof peste noapte. Astfel vei câștiga spațiu suplimentar în degete.

Cum să lărgi pantofii cu arbori de pantofi?

Daca, dupa testarea tuturor metodelor, inca nu ati obtinut rezultatele dorite, merita sa investiti in pantofi profesionisti din lemn sau plastic. În plus, veți avea nevoie de un produs special pentru catifelarea pielii, care vă va ajuta să o extindeți. Datorită acestui lucru, materialul se va slăbi și pantofii se vor putea întinde fără prea multe dificultăți. 

Tot ce trebuie sa faci este sa asezi pantofii intr-o pereche prea stramta de pantofi si sa-i potriviti la pantofi cu ajutorul suruburilor de reglare pana simti rezistenta. Repetați acest proces la fiecare 8-12 ore până când obțineți rezultatele dorite.

Principalul dezavantaj al acestei soluții este durata relativ lungă. Întregul proces poate necesita câteva până la câteva zile de răbdare. Din păcate, nu există comenzi rapide în acest caz. Întinderea prea violentă și excesiv de puternică a pantofului cu pantoful poate duce la deteriorarea pantofului.

Sperăm că metodele prezentate v-au ajutat să faceți față problemei pantofilor prea strâmți.