Cum și cum să scoți sarea de pe pantofi?


Clorura de sodiu, adică popularul sare rutieră stropită pe trotuare iarna, este destinată în primul rând asigurării siguranței pietonilor. Deși joacă un rol extrem de important, are și un impact negativ asupra aspectului încălțămintei noastre de iarnă. Cum se protejează pantofii împotriva pătrunderii sării? Cum și cum să scoți sarea de pe pantofi?

Petele albe neestetice și petele de apă vă elimină farmecul pantofilor, iar sarea care pătrunde în țesătură le poate deteriora, decolora și chiar le poate dezlipi.

Cel mai important lucru este să reacționezi rapid la murdărie. Amânarea tratamentelor de înfrumusețare nu poate decât să agraveze problema, așa că acționați imediat după întoarcerea acasă. De asemenea, ar trebui să vă amintiți să vă curățați încălțămintea în mod regulat, iar metoda de îngrijire trebuie selectată în funcție de tipul de material din care sunt fabricate.

Mai jos veți găsi câteva sfaturi practice despre cum să eliminați sarea de pe pantofi pentru a preveni deteriorarea lor prea repede.

Impregnare adecvată

Atunci când cumpărați pantofi noi, merită să alegeți impregnarea potrivită pentru ei. De multe ori omitem acest pas, dar în acest caz salvarea nu este recomandabilă. Utilizarea impregnării înainte de prima aplicare și aplicarea regulată în timpul utilizării (mai ales în perioada de toamnă și iarnă) va proteja în mod eficient materialul împotriva factorilor externi, murdăriei, umezelii și sării care pătrunde adânc în fibre. După ce s-a uscat impregnarea, se recomandă lustruirea și apoi lustruirea pantofilor pentru a le oferi o protecție suplimentară.

Un înlocuitor la domiciliu pentru preparatele uleioase disponibile în magazine este vaselina sau o cremă foarte grasă, care împiedică și pătrunderea sării. De asemenea, va fi de neînlocuit bunși trecutși pentru pantofi cu adaos de fluor, de preferință pe bază de ceară de albine.

Cum să eliminați sarea de pe pantofi - produse de curățare profesionale

Agenții profesioniști disponibili în magazinele de pantofi sunt cei mai eficienți atunci când ne curățăm pantofii de petele de sare. Cu toate acestea, atunci când alegeți un preparat, merită să acordați atenție dacă este un agent universal sau este destinat unui anumit tip de piele sau material.

Acest lucru este extrem de important deoarece un preparat selectat necorespunzător poate deteriora pantofii. Deci, înainte de utilizare, merită să-l testați pe o suprafață mică, greu vizibilă.

Remedii casnice pentru petele de sare pe pantofi

Există mai multe metode dovedite care vă vor ușura îngrijirea zilnică a pantofilor. Pentru a-l realiza, ai nevoie doar de produse pe care cu siguranță le vei găsi în casa ta, datorită cărora vei economisi niște bani! Cum se elimină sarea de pe pantofi?

Apă cu oțet

Pregătiți o soluție formată dintr-un pahar cu apă caldă și o lingură de oțet. Apoi folosiți o cârpă moale pentru a freca ușor petele. Oțetul este un agent de curățare și un dezinfectant natural, datorită căruia puteți scăpa în siguranță de petele albe de pe pantofi.

Apa cu sapun

În acest caz, trebuie să faceți și o soluție constând dintr-un pahar cu apă caldă și 10 picături de lichid de spălat vase. După ce freci pantofii cu o cârpă, lasă-i să se usuce complet.

 

Prudență. Pentru a menține forma și aspectul natural al pantofilor, umpleți interiorul cu ziare în timp ce le uscați, apoi așezați-le într-un loc cald și aerisit. Evitați expunerea directă la căldură puternică și lumina soarelui.

Lămâie pe pete de sare albă

Puteți să o aplicați direct frecând o felie de lămâie pe suprafața pantofului sau să faceți un amestec 1: 1 de apă și suc de lămâie. Când utilizați opțiunea lămâie, vă recomandăm să o aplicați pe o suprafață ușor vizibilă pentru a vă asigura că materialul nu se decolorează.

Lapte cald

Ștergeți-vă pantofii cu o cârpă înmuiată în lapte. Repetați procedura până când pata dispare, apoi curățați-vă pantofii folosind doar apă pentru a scăpa de orice reziduu de lapte. Când pantofii sunt curați, nu uitați să folosiți o impregnare adecvată pentru a proteja suprafața pantofului.

Crusta pâinii

Pâinea pentru câteva zile (dar nu învechită), datorită proprietăților sale absorbante, va absorbi perfect sarea depusă pe pantofi. Pentru a scăpa de pantofii tăi preferați, este suficient să freci zona pătată cu interiorul pâinii. Este metoda cel mai puțin invazivă și cu siguranță va fi sigură pentru majoritatea pantofilor.

Îngrijirea adecvată ajustată la materia primă, curățarea regulată și impregnarea încălțămintei își vor păstra forma naturală și aspectul estetic. Tratamentele efectuate corect protejează în mare măsură pantofii împotriva efectelor dăunătoare ale sării de drum. Nu mai trebuie să vă întrebați cum să scoateți sare de pe pantofi. Sfaturile noastre vă vor ajuta cu siguranță să vă păstrați pantofii în stare perfectă pentru o lungă perioadă de timp.