Denumiri și tipuri de încălțăminte pentru femei. Verifică dacă le cunoști pe toate


Cunoașterea tipurilor de încălțăminte pentru femei disponibile în magazinele de încălțăminte facilitează găsirea modelului de care aveți nevoie și reduce timpul petrecut în căutări. Cum să te regăsești în labirintul tuturor denumirilor și termenilor? În special pentru dvs., am pregătit o listă completă a tipurilor de încălțăminte. Verifică dacă le cunoști pe toate.

Tipuri de încălțăminte pentru femei - diviziune de bază

Cea mai obișnuită clasificare este împărțirea în funcție de sezonul în care purtăm un anumit tip de încălțăminte. Prin urmare, nu este surprinzător să se definească tipul de încălțăminte de vară sau de iarnă. În plus, diviziunea luând în considerare scopul unui model dat este de asemenea populară. Aici avem, de exemplu, pantofi sport, cizme de cauciuc, pantofi de dans și multe altele.
Este demn de remarcat, totuși, că această diviziune este foarte incompletă, deoarece în fiecare dintre categoriile menționate mai sus veți găsi multe tipuri de încălțăminte, care sunt împărțite suplimentar în funcție de tipul călcâiului sau de lungimea superioară.

Pentru a vă ajuta să navigați prin diferitele categorii din magazinele de încălțăminte, am pregătit o listă cu cele mai populare tipuri de încălțăminte pentru femei, împreună cu numele acestora. Cu toate acestea, asta nu este tot, pentru că vom începe diviziunea noastră prin explicarea vocabularului din industrie, care ajută nu numai în conversațiile cu vânzătorul, ci mai ales în determinarea așteptărilor pentru modelul de vis.

Construcție de încălțăminte. În ce elemente constă pantoful?

Coadă - partea superioară a pantofului, acoperind partea superioară a piciorului, vițeii și chiar tibiile. Lungimea superioară determină scopul și tipul de încălțăminte.

Unic - partea exterioară a încălțămintei în contact direct cu solul. În funcție de utilizarea intenționată a unui anumit tip de pantof, acesta este fabricat din diverse materiale, de exemplu poliuretan, cauciuc, cauciuc.

Toc - un element conectat la talpă, care este plasat în spatele pantofului. Putem distinge mai multe tipuri de tocuri care le determină forma. Cele mai frecvente tocuri sunt: ​​un stiletto, un stâlp, o rățușcă, o pană.

Garnitura, branț pentru pantofi - componentă internă care intră în contact cu piciorul. Merită să alegeți modele cu o căptușeală din materiale naturale, respirabile, care limitează suplimentar aspectul miros neplăcut din pantofi.

Atingeți - element care protejează călcâiul de abraziune. Protejează călcâiul pantofului împotriva deteriorării și este un element înlocuibil.

Tipuri de pantofi pentru femei

Unul dintre tipurile de pantofi de damă cunoscute în mod obișnuit sunt pantofii, care se disting prin partea superioară joasă care acoperă doar piciorul. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că această categorie include mai multe tipuri de încălțăminte.

Oxford - pantofi eleganți, cu cordon, de obicei din piele naturală. Acest model a fost preluat din moda bărbătească, dar a câștigat rapid recunoașterea femeilor care îl includ de bunăvoie în stilizările lor.

Mocasini - încălțăminte plată în care atât talpa, cât și partea superioară sunt realizate din materiale moi. Prototipul pentru mocasini era încălțămintea purtată de triburile indiene. În prezent, acest tip de încălțăminte este purtat atât de femei, cât și de bărbați și este un element care combină un stil lejer, casual, cu eleganță casual.

Tăietori - pantofi care sunt o combinație de adidași cu pantofi oxford. Caracteristic pentru acest tip de pantofi este o talpă masivă sub formă de platformă, care amortizează perfect piciorul, protejând în același timp împotriva disconfortului și a durerilor cauzate de plimbările lungi.

Ghete de dama

Partea superioară a cizmelor ajunge cel mai adesea la gleznă sau la mijlocul gambei. În acest grup de pantofi veți găsi mai multe modele diferite: izolate sau fără izolație, cu talpă plană, tocuri sau pene, slip-on-uri sau dantele.

Ghete Chelsea - un tip de pantofi cu toc plat, stilizați ca pantofi de călărie, în care partea superioară acoperă gleznele și inserțiile din cauciuc facilitează îmbrăcarea. Cizmele Chelsea sunt un adevărat hit al anotimpurilor de primăvară / toamnă, cu care poți evoca stilizări eficiente și ușor agresive.

Cizme - un tip de pantofi grei, dantelați, care ajung deasupra gleznei. Asociate cu subculturi metalice sau punk, acestea se caracterizează printr-o talpă întărită, motiv pentru care vor funcționa bine în ținute ascuțite, rock.

Cizme de ploaie - confecționate din materiale impermeabile pentru a proteja împotriva umezelii și a ploii. Puteți alege dintre modele cu o parte superioară mai scurtă sau mai lungă, iar multitudinea de modele și culori a mutat mult timp cizmele wellington din segmentul pantofilor utilitari la încălțăminte, pe care le puteți înlocui cu succes cizmele sau cizmele.

Timberki - încălțăminte asemănătoare cizmelor populare de drumeție, deși într-un stil ușor mai moale, feminin. Cel mai adesea dantelat, cu talpă plană sau stâlp jos, din piele naturală sau ecologică. Excelente pentru anotimpurile mai reci, unele modele sunt echipate suplimentar cu elemente de încălzire și blana care înconjoară partea superioară a părții superioare.

Pompele de damă

Un tip de pantofi de damă cu partea superioară decupată, fără fixare sau șireturi. În această categorie veți găsi, printre altele pompe clasice pe un stâlp, cu nasul încorporat, dar nu numai. La fel ca alte tipuri de pantofi, pompele au mai multe subcategorii.

Probabil cele mai populare dintre ele sunt pantofi cu toc. Acest nume descrie un grup foarte mare de pantofi, printre care veți găsi stiluri cu degetele deschise, șireturi în jurul gleznei sau sandale delicate, dar, în general, tocurile înalte sunt sinonime cu un model elegant, feminin, cu un decupaj scăzut, decupat fețe și toc de câțiva centimetri subțire.

Includem și pompe în categoria pompelor balerină, adică pantofi pe o talpă plată și subțire, stilizați ca pantofi de dans tipici.

Tipuri de cizme de dama

Cizmele sunt pantofi cu partea superioară care ajunge la genunchi sau chiar acoperă piciorul inferior. Asociat cu încălțăminte tipică de iarnă, deși modele din piele de căprioară și fără fătare, acestea vor funcționa bine ca pantofi pentru rochii sau pantaloni scurți. Putem distinge între ghete cizme de călărie, adică modele al căror stil este preluat din pantofi de călărie. Cizmele clasice sunt de obicei legate, iar partea superioară a acestora ajunge sub genunchi.

Pe lângă jachete, veți găsi, printre altele, la categoria cizme de damă Muschetarii, adică modele lungi, care acoperă genunchiul, cu cravate sau cu o baltă și cowboyși - se distinge printr-un nas îngust, și adesea și prin numeroase ornamente.

Pantofi sport pentru femei

Doamnele care preferă un stil liber, sportiv, vor fi cu siguranță tentate de pantofi care să se potrivească gusturilor și activității lor de zi cu zi. Cele mai populare tipuri de pantofi sport sunt formatori, adică pantofi ușori, de obicei din țesătură, cu o talpă plană, din cauciuc. Alte tipuri de pantofi sport includ adidașicare diferă de adidașii cu vârful din cauciuc întărit și talpa mai groasă și adidași caracterizată printr-o talpă plată și groasă.

Tipuri de pantofi de vară pentru femei

Sunt invariabil un pantof tipic de vară sandale. În această categorie veți găsi sandale tradiționale cu talpă plată, dar la fel de populare, mai ales pentru evenimentele speciale de vară, sunt sandale pe un stâlp sau toc înalt. De câteva sezoane, au devenit un model destul de popular de pantofi Femeile romane, adică sandale cu o legătură caracteristică de curea care poate ajunge până la genunchi.

Vara, pe lângă sandale, și bistabilele sau bistabilele vor funcționa bine espadrile cu talpă împletită.

După cum puteți vedea, numele și tipul de pantofi pot varia semnificativ în funcție de înălțimea parametrilor superiori și a altor parametri care determină scopul acestora. Suntem convinși că articolul nostru vă va îmbunătăți cumpărăturile și vă va ajuta să alegeți modelul de pantofi de vis.