Încălțăminte pentru învățarea mersului


Picioarele mici călătoresc prin lume, ajungând să o cunoască prin atingere. Este o experiență senzorială extrem de importantă și îi oferă copilului o mulțime de distracție.

O varietate de substraturi este un stimulator senzual pentru un copil mic și este o sursă de multe informații importante despre mediu. Cu toate acestea, vine un moment în care copilul este pregătit să călătorească singur prin lume, cu încălțăminte reală. Iată un ghid despre primii pantofi de ales?

Primii pantofi ai bebelușului

Atunci când alegeți pantofii pentru a învăța să mergeți, merită să acordați atenție numeroaselor aspecte, cum ar fi moliciunea tălpii, branțul profilat corespunzător, materialul utilizat în producție, precum și greutatea pantofului și dacă piciorul se potrivește în el în mod corect.

Primii pantofi sunt o experiență nouă pentru copil. Învață doar să le folosească și îmblânzește faptul unui nou mod de a se mișca. Prin urmare, nu pot fi prea rigide, grele și jenante piciorului, deoarece vor afecta consolidarea tiparelor incorecte de mers.

Ce pantofi pentru copil?

Când ne pregătim să cumpărăm, ar trebui să verificăm lungimea piciorului copilului, deoarece acestea sunt informațiile cheie atunci când alegem dimensiunea potrivită. Un pantof care este prea strâns va provoca abraziuni și bucle la degetele de la picioare, în timp ce pantofii care sunt prea largi îți vor denatura mersul și te vor împiedica să te miști eficient.

Primii pantofi pentru bebeluși trebuie să asigure, de asemenea, o circulație adecvată a aerului - o membrană respirabilă sau o piele delicată, moale, vor garanta mișcarea igienică fără a supraîncălzi picioarele mici. Merită să acordați atenție materialului de izolare interior folosit la cizmele de iarnă. Nu ar trebui să fie artificial și să transpire. Lana funcționează cel mai bine, atâta timp cât copilul nu este alergic la aceasta.

Ce trebuie luat în considerare atunci când cumpărați pantofi de mers pe jos?

Velcro sau șireturi? Primii pantofi de mers pe jos reprezintă o adevărată provocare pentru copii și părinți, așa că trebuie să acordați atenție fiecărui detaliu, astfel încât alegerea pe care o facem să îi satisfacă copilului mic în timpul excursiilor de drumeții.

Când decideți despre șireturi de pantofi, amintiți-vă că copiilor le place să tragă toate corzile, pandantivele și firele - deci există o mare probabilitate ca șireturile să rămână fără nicio șansă și vom fi responsabili de legarea lor de mai multe ori. Ceea ce distinge primii pantofi de mers cu cordon este potrivirea exactă a pantofului la picior - cu condiția să strângem cu îndemânare și cu precizie șireturile pe toată lungimea și nu numai la înălțimea gleznei.

Pantofii cu velcro pentru un an sunt cu siguranță o soluție confortabilă pentru părinți, nu afectează calitatea încălțămintei și nu amenință modul corect de mers al copilului. Totuși, nu uitați să fixați cu o mare precizie.

Calitate înaltă și manopera

La alegerea primilor pantofi, calitățile lor vizuale nu sunt suficiente, deși sunt importante din punct de vedere estetic. Talpa trebuie să se îndoaie 1/3 din lungimea sa, iar contorul călcâiului trebuie să se potrivească perfect cu călcâiul, dar este important să nu provoace abraziuni și să restricționeze mișcarea. Deci, să ne asigurăm că nu este prea rigid.

Evitați pantofii ortopedici cumpărați frecvent. În zilele noastre, acestea sunt folosite doar în ultimă instanță, după consultarea prealabilă a unui medic specialist. Reabilitarea piciorului și îngrijirea dezvoltării sale corecte nu sunt sinonime cu imobilizarea. Libertatea de mișcare este esențială.

S-a crezut cândva că cu cât este mai înaltă, cu atât mersul copilului este mai sănătos și mai stabil. Se pare însă că este complet diferit. Pantofii pentru a învăța să meargă ar trebui să fie „imperceptibili” pentru picioarele mici, astfel încât partea superioară din fața gleznei este cea mai potrivită soluție. Dacă vrem să ne protejăm împotriva înghețului sever în timpul iernii, să ne asigurăm că primii pantofi pentru bebeluși au o parte superioară foarte flexibilă, care nu va provoca efectul unui picior în tencuială.

Dezvoltarea sănătoasă a picioarelor unui copil

Strânse și restrânse în mișcări, degetele nu vor coopera corect atunci când fac primii pași, efectuează figuri complexe și mențin echilibrul. Când încercați primii pantofi de mers cu copilul, asigurați-vă că nasurile nu sunt înguste, să nu mai vorbim. Forma rotunjită este cea mai optimă și confortabilă. Să fim atenți la acest lucru mai ales atunci când cumpărăm primele sandale pentru un copil. Prea îngust în partea din față poate determina degetul mare să iasă și să rănească pielea.

Pantofi de mers pe jos - ce să eviți?

Având grijă de picioarele mici, vrem să se dezvolte cât mai bine. La urma urmei, au un impact uriaș asupra întregii noastre posturi și un mod sănătos de mișcare, precum și păstrarea echilibrului. Ce să eviți cu siguranță atunci când cumperi pantofi pentru copii pentru a învăța să mergi?

Așa-numiții „neletali” - arată frumos în imagini, dar așa cum sugerează și numele, nu se califică pentru încălțăminte și nu vă vor ajuta să faceți primii pași. Papuci - să renunțăm la ele. Nu este încă timpul lor. Cazul este același atunci când vrem să cumpărăm papuci pentru a învăța să mergem - în acest caz trecem și papuci din listă. Într-un mediu casnic, piciorul gol se simte cel mai bine. Cu toate acestea, dacă avem podele reci sau avem nevoie de încălțăminte pentru o grădiniță, să optăm pentru papuci montați corespunzător, stabili și rigidizați pe călcâi, în care piciorul nu se va răsuci.

Folosit sau nou?

În afară de situațiile excepționale în care cineva ne dă înapoi sau revinde încălțăminte de mers pentru bebeluși nepurtate (și suntem siguri că sunt de fapt praf în garderobă și nimeni nu le-a folosit), nu cumpărați încălțăminte uzată. Fiecare picior este diferit și funcționează într-un mod unic, lăsând urme tangibile de utilizare.

Forma piciorului și a pantofilor pentru copii

Atunci când alegem pantofii pentru a învăța să mergem, să luăm în considerare aspectele individuale din anatomie, adică înălțimea gâtului, lățimea și lungimea piciorului. Aceeași croială nu va fi bună pentru fiecare copil mic. Prin urmare, merită să măsurați mai multe variante diferite pentru a compara libertatea de mișcare a copilului și cât de mici se potrivesc picioarele în pantofi. Atunci vom fi siguri că am ales soluția potrivită, iar copilul va începe aventura mersului nu numai într-un stil bun, ci și sănătos și stabil.