Încălțăminte sănătoasă pentru copii


Un picior sănătos este un picior fericit.

Un picior sănătos este un picior fericit. Copiilor le place să exploreze spații, să cunoască diverse texturi, sunt fascinați de denivelările solului și de specificul acestuia. Ei experimentează impresii senzoriale prin atingere, care la rândul lor stimulează dezvoltarea integrării lor senzoriale. Pantofii pentru copii ar trebui, prin urmare, să fie o scuză excelentă pentru o traversare ușor mai avansată a lumii și nu ar trebui să limiteze copilul mic.

Încălțăminte pentru copii - pe care să o alegeți?

Pantofii sănătoși pentru copii sunt cei care sunt aproape imperceptibili pe picioarele unui copil mic. Prin urmare, acestea trebuie să fie extrem de ușoare, moi, respirabile și conturate corespunzător, astfel încât piciorul să își poată îndeplini în mod liber munca, păstrând doar modelele corecte de mișcare.

Un mers stabil este baza pentru mișcarea sigură a unui copil - amintiți-vă, totuși, că nu pantofii ar trebui să fie sursa menținerii echilibrului și a gestionării la diferite niveluri. Aceasta este o sarcină specială pentru picioarele copiilor care lucrează, dezvoltă și se antrenează constant. Pantofii sănătoși pentru copii, așadar, nu îl pot ajuta pe cel mic în aceste activități, ci doar să-i susțină.

Încălțămintea prea rigidă, grea, cu partea superioară ridicată va limita libertatea de reacție și va provoca disconfort. Doar pantofii flexibili, îndoibili de 1/3 își vor îndeplini funcția în mod corespunzător.

Să fim atenți la spate. În primul rând, călcâiul fiecărui copil este diferit, deci ceea ce i se potrivește unui copil va fi incomod pentru celălalt. Să verificăm, prin urmare, dacă cunoscutul colocvial „contor de călcâi” aderă bine și nu este prea rigid.

Uneori se pot folosi fețe înalte - de exemplu iarna. Să luăm în considerare, totuși, că este o necesitate mai mare și, dacă decidem o astfel de soluție, să verificăm dacă partea superioară este suficient de flexibilă. Când se ghemui, se joacă în locul de joacă sau aleargă, copilul trebuie să aibă un sentiment maxim de libertate de manevră. Acest lucru îl va păstra în siguranță.

Încălțăminte de casă

La fel de important este ceea ce se mișcă copiii când sunt în afara casei, și ce papuci poartă atunci când sunt acasă. Să fim consecvenți. Dacă suntem atenți la alegerea încălțămintei, să ne decidem și despre papuci sănătoși pentru copii. Evitați bistabilele care nu vă țin picioarele. Să fim atenți la faptul că papucii sunt bine formați, suficient de ușori și, de asemenea, susțin piciorul. În acest caz, coada are, de asemenea, o mare importanță. Dacă își îndeplinește funcția în mod corespunzător, călcâiul va rămâne la locul său. Să aruncăm și o privire asupra tălpii. Dacă este relativ subțire și flexibil, nu va restrânge libertatea copilului de a se juca.

Să avem în vedere și materialele utilizate. Pielea transpirată va aluneca și se va răni. Să avem grijă de țesăturile delicate sau să alegem papuci din piele naturală subțire. Să verificăm căptușeala din interior. Nu trebuie să fie complet plat pentru a preveni deformarea picioarelor. Să fim atenți la locul pentru degetele de la picioare și la lățimea pantofilor.

Pantofi de vară

Sandalele sănătoase pentru copii înseamnă să vă bucurați de excursii de vară și de multe ore petrecute afară. Pentru a evita abraziuni și vezicule, căutați sandale din piele moi și foarte subțiri. Piciorul gol din pantof simte orice denivelare, puncte de cusut sau decorațiuni proeminente. Ar trebui să verificăm cu atenție interiorul pantofilor, dacă există reziduuri de lipici lipite, noduri, cleme etc.

Indiferent de sezon, pantofii pentru copii ar trebui să îndeplinească anumite condiții de utilizare. Tot în sezonul de toamnă și iarnă, ar trebui să căutăm doar încălțăminte sănătoasă. Pentru zilele însorite și reci, alege pantofi cu membrană respirabilă și talpă groasă. Când vin înghețurile, să căutăm cizme calde, bine izolate sau cizme de zăpadă care să nu restricționeze mișcările copilului și să-i protejeze picioarele de frig și umezeală.

Să fim atenți la alegerea mărimii. Nu orice stil de încălțăminte purtat de un copil în același timp trebuie să aibă exact aceeași dimensiune. Se poate dovedi că vom cumpăra cizme mai mari din cauza încălzirii pielii de oaie din interior. Pe de altă parte, pantofii sport ușor mai subțiri, cu branț căptușit cu o pătură, se vor potrivi într-o dimensiune mai mică.

Ar trebui să controlăm întotdeauna dimensiunile căptușelii interioare, luând în considerare, de asemenea, aspecte precum grosimea șosetelor și colanților copilului. Iarna este timpul pentru îmbrăcăminte izolată, lenjerie termică, șosete din lână și pantaloni groși din microfleece. Copilul trebuie să poarte întotdeauna pantofi selectați corespunzător, deoarece este responsabil pentru mersul sănătos, nelimitat și natural al copilului nostru.