Papuci de pepinieră


Un copil mic în afara casei ar trebui să se simtă cât mai confortabil. Prin urmare, merită să-i oferi pantofii potriviți pentru creșă, astfel încât să poată simți libertatea de mișcare în timp ce se joacă.

Amintiți-vă, totuși, că aceasta este o etapă cheie în dezvoltarea corpului unui copil, astfel încât mersul corect și sănătatea picioarelor sunt prioritatea noastră atunci când căutăm papucii potriviți.

Încălțăminte pentru copii pentru băieți și fete - pe care să o alegeți?

În primul rând, un mers sănătos - este important să aveți grijă de el. Așadar, să fim atenți la faptul că papucii de pepinieră care ne plac sunt stabili, în mod corespunzător moi, ușori și aerisiți și, în același timp, păstrăm călcâiul în locul potrivit, prevenind deformarea și mișcarea copilului. A doua problemă importantă este talpa flexibilă care nu zgârie podelele - ar fi bine dacă ar avea o culoare albă.

Să aruncăm o privire la nasuri și forma lor. Dacă vârful pantofului este prea ascuțit, degetele copilului vor fi private de libertatea de mișcare. Degetele ar trebui, prin urmare, să fie rotunjite și suficient de late. Să decidem și cea mai simplă formă posibilă de fixare a pantofilor. Velcro va fi cu siguranță cea mai potrivită opțiune.

Confortabil și aerisit

Copiii la această vârstă sunt cei mai susceptibili să exploreze lumea desculț, așa că pantofii pentru copii pentru creșe ar trebui să fie ușori și flexibili. Atunci nu-și rețin micile picioare. Materialul din care sunt fabricate nu trebuie să murdărească pielea. În sezonul estival, să ne îmbrăcăm cu pantofi cu găuri - acest lucru va asigura o circulație adecvată a aerului. Iarna, însă, nu ar trebui să alegem soluții izolate. Copilul se va juca în camere încălzite, deci cu siguranță nu se va răci.

Să verificăm, de asemenea, ce tip de instep și dimensiunile piciorului are copilul nostru. Nu toate tăieturile se vor dovedi adecvate - merită să măsurați mai multe modele diferite. În cazul picioarelor înguste, pantofii prea largi vor duce la înclinarea călcâiului și aruncarea picioarelor în lateral în timp ce vă deplasați. La rândul său, papuci prea îngustați pentru un copil în cazul unui picior lat vor provoca disconfort, abraziuni și durere.

Este important să cunoașteți dimensiunea. Datorită acestui fapt, vom alege perechea potrivită. Pantofii prea strânși pentru copii vor contribui la ondularea degetelor, în timp ce altele prea mari vor distorsiona mersul și vor perpetua tiparele de deplasare negativă.

Tipul căptușelii interioare

Branț - cea mai bună opțiune este pielea, respirabilă, bine conturată. Este important ca spatele să fie corect flexibil, dar aproape de călcâi. Nu cumpărăm papuci ortopedici dacă nu există astfel de recomandări de la medicul ortoped. În prezent, se recomandă cu tărie să nu îmbraci astfel de pantofi pentru un copil.

Prevenirea picioarelor sănătoase este în primul rând pantofi flexibili, dar stabili, care permit piciorului să se simtă la fel de confortabil ca atunci când sunt desculți, dar nu există riscul de contorsiuni și deformări, deoarece piciorul este „ținut” corespunzător.

Partea superioară. Prea ridicat vă poate limita mișcările atunci când vă ghemuiți, stați în picioare sau alergați. Un copil mic doar învață precizia mișcării și practică echilibrul. De multe ori cade și se împiedică. Metoda de încercare și eroare câștigă experiențe noi, prin urmare toate aceste eforturi nu ar trebui să fie limitate în niciun fel de factori externi.

Evitați papucii decorativi care sunt doar decorativi pentru fotografii. Așa-numitele melci, așa cum sugerează și numele, nu sunt destinate mersului pe jos, astfel încât un copil care petrece câteva ore pe zi în astfel de pantofi poate dezvolta probleme serioase cu mersul corect.

Să nu subestimăm acest lucru, deoarece vârsta creșei este momentul în care copilul învață totul de la zero și abilitățile dobândite sunt consolidate. Modelele de mișcare eronate vor rămâne cu el ani de zile. Lăsăm pantofii pentru bebeluși ca un plus perfect și elegant la alte articole de îmbrăcăminte, dar purtați doar într-un cărucior. Pentru creșă, să oferim copilului papuci sănătoși, stabili și moi, datorită cărora picioarele lor se vor dezvolta și se vor forma fără efecte secundare.

Îngrijire și curățare

Pantofii pentru creșă trebuie să fie confecționați dintr-un material care să poată fi spălat cu ușurință în mașina de spălat fără teama de deteriorare. Copilul mic va petrece multe ore la cursuri, deci pentru a menține o igienă adecvată a pantofilor, merită să le curățați din când în când și să le reîmprospătați cu un detergent ușor.

La modă și colorat

Pentru a încuraja copilul mic, a pus cu plăcere papuci pentru creșă, să alegem modele interesante și culori vii. Atunci încălțămintea va deveni pentru copil ceva la fel de atractiv din punct de vedere vizual ca o jucărie preferată, nu un element obligatoriu al îmbrăcămintei. Papuci în stil boho sau poate espadrile? Dacă îndeplinesc toate cerințele de calitate și sănătate, haideți să vă lăsați imaginația să se elibereze și să ne jucăm cu moda. Un copil fericit care dorește să poarte papuci noi va fi cel mai bun recenzor al achiziției efectuate. Și acesta este punctul!