Picioare alunecoase, abraziuni, bataturi - cum sa alegi pantofii pentru a nu suferi?


Ghidat de considerații estetice și modă, vă puteți expune adesea picioarele la încălțăminte incomodă, cum ar fi tocuri prea înalte sau pantofi nepotrivite. Încălțăminte incomodă și nesănătoasă poate duce la abraziuni dureroase, vezicule și chiar halux. Din acest motiv, merită să ne amintim că îngrijirea picioarelor este o investiție în sănătatea ta. Verificați cum să alegeți pantofii pentru a nu suferi.

Cum să alegi pantofi pentru adulți?

Contrar aparențelor, alegerea modelului potrivit de pantofi, chiar și pentru un adult, nu este atât de ușoară. Probabil că ați suferit de mai multe ori de încălțăminte, porumb, abraziune, durere la nivelul picioarelor, gambelor sau coloanei vertebrale prost alese. Din fericire, acest lucru poate fi remediat. Atunci când alegeți încălțăminte, merită să acordați atenție următoarelor instrucțiuni:

  • mărimea

O dimensiune bine aleasă este extrem de importantă. Încălțămintea nu trebuie să fie prea mare sau prea mică. Dacă este prea mare, piciorul se va mișca și pantoful îl poate frământa. În plus, purtarea unor astfel de pantofi provoacă dureri neplăcute la picioare și vițe. Pantofii prea mici pot duce la deformarea piciorului. O persoană care poartă acești pantofi își așează piciorul pe marginea exterioară sau pe călcâie, ceea ce poate provoca dureri și chiar poate provoca picioare plate. La pantofii care se potrivesc bine, decalajul dintre vârf și vârf trebuie să fie de aproximativ 5 mm.

  • Forma potrivită

Atunci când alegeți pantofi, cel mai bine este ca vârful pantofului să se potrivească cu forma piciorului. Nu ar trebui să-l restrângă sau să-l distorsioneze. Acest lucru poate duce la modificări degenerative ale articulațiilor și degetelor și la haluxuri.

  • Înălțimea adecvată

Picioarele femeilor cu toc înalt arată frumos. Cu toate acestea, dacă uneori doriți să vă odihniți picioarele, dar să arătați la fel de elegant, puteți alege pompe confortabile, de ex. model de pompe maro Seastar cu toc plat sau de ex. melissa neagră pene deschise S22.

  • Buna talpa

Talpa este importantă și în încălțăminte, datorită căreia picioarele tale se pot odihni și nu te pot răni în timp ce te plimbi. Talpa trebuie profilată pentru a oferi un sprijin adecvat piciorului. Este cel mai important la încălțăminte sport, deoarece sarcina sa este de a absorbi șocurile. Exemple de astfel de pantofi sunt, de exemplu, pantofi de alergare Nike Viale M AA2181-003 sau pantofi de alergare Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Tălpile profilate corespunzător oferă confort și stabilitate în timpul mersului și, în același timp, protejează picioarele împotriva rănilor.

  • Calitate superioară

De asemenea, nu uitați să alegeți pantofi de bună calitate. Pantofii din cele mai ieftine materiale nu vor permite să treacă suficient aer, ceea ce va împiedica picioarele să respire și să transpire excesiv. Vă recomandăm, de exemplu pompe maro pană Edeo 2354realizat cu cea mai mare grijă a pielii naturale.

  • Lejeritatea încălțămintei

Atunci când cumpărați pantofi, acordați atenție și greutății lor. În mod ideal, acestea ar trebui să fie cât mai ușoare. Va afecta fără îndoială gradul de oboseală a picioarelor după o zi întreagă de mers pe jos. Încălțăminte grea face picioarele mai obosite și se pot umfla sau dureri la sfârșitul zilei. Vă recomandăm, de exemplu pantofi de alergare Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  cu partea superioară ușoară și aerisită.

Cum să alegi încălțăminte confortabilă pentru un copil?

Atunci când alegeți încălțăminte pentru un copil, trebuie să fiți deosebit de atenți. Picioarele delicate ale copiilor noștri sunt în curs de dezvoltare, motiv pentru care sunt extrem de vulnerabile la distorsiuni și diferite tipuri de abraziuni. Amintiți-vă că starea piciorului copilului dumneavoastră are un impact semnificativ asupra întregului său sistem motor. Ce să ia în considerare atunci când alegi pantofi pentru cei mici? Mai presus de toate:

  • mărimea

Pantofii pentru bebeluși nu trebuie să fie prea mari sau prea mici. Cele prea mari nu vă vor oferi sprijin pentru picioare, iar cele prea mici vor provoca dureri de picioare și genunchi, abraziuni, deformări ale picioarelor, picioare plate. Distanța dintre degetele de la picioare și degetul de la pantof trebuie să fie de 5 până la 6 mm, iar capacul de la picioare nu trebuie să restricționeze mișcarea degetelor de la picioare. Pantofii trebuie să fie stabili, dar în același timp nu trebuie să ciupească sau să blocheze piciorul.

  • Formă

Pantofii pentru copii ar trebui să aibă degetele rotunde pentru a permite libertatea mișcării degetelor. De exemplu, pantofii vor fi o alegere bună American Club cizme de iarnă maro cizme bocanci American 1904.

  • Material

Talpa, profilul și materialul sunt, de asemenea, importante. În mod ideal, toți pantofii ar trebui să fie din materiale moi de bună calitate, din piele naturală sau bumbac, cum ar fi Bartek bleumarin Pantofi casual pentru băieți 55599 bleumarin din piele naturală, care permite o potrivire perfectă a piciorului fără riscul de abraziune.

  • Șiret și superior

Încălțăminte pentru copii poate fi dantelată sau elemente de fixare cu velcro, care sunt mai ușor de îmbrăcat și de dat jos. Pentru copiii mici care au învățat recent să meargă, pantofii trebuie să aibă o parte superioară înaltă pentru a oferi un sprijin adecvat al gleznei, de ex. pantofi pentru băieți Ren But 1423 gri dacă Pantofi cu velcro Bartek 11703 pentru fete.

Una peste alta, alegerea unui pantof potrivit nu este o sarcină ușoară și ar trebui să luați în considerare o serie de factori. Atunci când alegeți încălțămintea potrivită, merită să acordați atenție mărimii potrivite, materialului din care sunt confecționate, talpa sau forma. Amintiți-vă că încălțămintea bine aleasă este extrem de importantă nu numai pentru bunăstarea picioarelor, ci și pentru coloana vertebrală. Prin urmare, tratați cumpărarea de încălțăminte nu numai ca pe o plăcere, ci și ca pe o investiție în sănătate. Verifică modelele de pantofi disponibile pe KeeShoes și alege varianta care ți se potrivește. Ne bucurăm de cumpărături!