Spălarea pantofilor în mașina de spălat - cum să spălați pantofii pentru a nu-i deteriora


Pantofii tăi și-au pierdut prospețimea și s-au acoperit cu pete cu aspect inestetic și greu de îndepărtat? Vă întrebați dacă spălarea pantofilor în mașina de spălat este o idee bună? Pai depinde. Atat pe tipul de pantofi cat si pe materialul din care sunt confectionati. Ce pantofi pot fi spălați în mașina de spălat și care trebuie curățați manual?

Ce pantofi poti spala in masina de spalat rufe?

Deși ideea de a vă spăla pantofii într-o mașină de spălat poate părea absurdă la început, merită subliniat că unele tipuri de pantofi vor supraviețui nevătămate acestui test. Mai mult, producătorii permit această posibilitate prin plasarea pe etichetă a informațiilor relevante. Prin urmare, pentru a fi sigur că spălarea pantofilor în mașina de spălat nu strica perechea preferată, nu uitați să citiți recomandările companiei care a cusut pantofii.

În ansamblu spălarea la mașină funcționează bine cu pantofii din pânză, cum ar fi pantofii sport sau adidași. Condiția este ca încălțămintea să fie cusută. De asemenea, s-ar putea să dai peste părerea că această metodă poate fi folosită și cu încălțămintea sport, dar în acest caz trebuie să fii deosebit de atent.

Cu siguranță veți fi interesat de faptul că unii producători populari de pantofi sport își interzic ferm pantofii în mașina de spălat. Dacă îți asumi riscul, există o mare probabilitate ca atunci când pantofii sunt deteriorați în timpul spălării, producătorul să nu accepte reclamația.

În plus, categoric sfătuim să spălați în mașina de spălat încălțăminte precum: espadrile, modele din piele granulată și piele de căprioară, precum și tocuri înalte, cizme grele si toate modelele sunt lipite. Contactul prea lung și intens cu apa ar contribui cu siguranță la distrugerea acestora, ceea ce în cazul modelelor din piele naturală ar avea consecințe financiare. Pe de altă parte, în cazul espadrilelor, elementul care nu va supraviețui spălării într-o mașină de spălat automată este talpa caracteristică de paie.

Spălarea pantofilor în mașina de spălat rufe pas cu pas

Știți deja ce tip de încălțăminte puteți spăla în mașina de spălat și care cu siguranță nu ar trebui să fie în mașina de spălat. Dar înainte de a vă arunca cu plăcere pantofii preferați în tamburul mașinii de spălat, consultați sfaturile noastre despre cum să vă spălați în siguranță pantofii fără a-i deteriora.

  • Curățați încălțămintea de murdărie grosieră, cum ar fi noroi și nisip, care ar putea deteriora tamburul, furtunurile sau filtrele mașinii de spălat.

  • Îndepărtați șireturile, deoarece țesutura strânsă împiedică tăierea precisă a resturilor. Cel mai bine este să le spălați manual sau într-o pungă mică. Dacă este posibil, vă sfătuim să îndepărtați și inlay-ul. 

  • Nu vă aruncați pantofii direct în tambur! Utilizați o geantă de pânză concepută pentru spălarea pantofilor. O alternativă va fi, de exemplu, o față de pernă, sau 2-3 prosoape care vor absorbi impactul pantofilor împotriva tamburului. 

  • Utilizați o cantitate mică de detergent de rufe blând pentru a vă spăla pantofii. Se recomandă să nu folosiți complet balsam de rufe. 

  • La câte grade se spală pantofii? Temperatura apei nu trebuie să depășească 40ºC. 

  • Selectați cel mai scurt ciclu de spălare posibil, fără centrifugare. În modelele moderne de mașini de spălat, veți găsi cu siguranță un program conceput pentru spălarea pantofilor.

După spălare, uscați pantofii bine. Amintiți-vă să nu vă puneți pantofii în lumina directă a soarelui sau în interior unul mic distanțe față de un încălzitor sau aragaz, a cărui funcționare se poate deforma sau decolora încălţăminte. Pentru a păstra cel doritforma y pantofi, umpleți-i cu ziare în timp ce îi uscați.

În concluzie, spălatul pantofilor în mașina de spălat este sigur doar pentru anumite modele de încălțăminte. Citiți întotdeauna instrucțiunile de pe sau de pe ambalajul pantofilor înainte de a lua decizia finală etichetă în interiorul pantofului. Spalare automata modele pielea, precum și cele foarte contaminate, pot duce la deteriorarea încălțămintei sau a mașinii de spălat. Alege spălarea manuală ori de câte ori este posibil, folosind produse disponibile la magazinele de pantofi sau folosind remedii casnice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau un detergent blând.

Dacă pantofii tăi nu au nevoie de spălare, este suficientă o răcoritoare blândă cu o cârpă moale sau un burete. La rândul său, mirosul neplăcut, care este cel mai frecvent motiv pentru spălarea pantofilor, poate fi redus eficient cu un dezinfectant special. Pe blogul nostru veți găsi un articol despre metodele de îndepărtare a mirosurilor neplăcute de la pantofi și curățarea tălpii albe. Vă încurajăm să citiți sfaturile care se vor dovedi cu siguranță utile în îngrijirea zilnică a încălțămintei.