Urcarea de la pantofi? Avem o cale!


Pantofii noi pe care i-ai pus de atâta timp se potrivesc perfect cu ținuta ta atent aleasă pentru nunta mult așteptată a prietenului tău, dar au lăsat o urmă dureroasă de zgârieturi pe călcâie? Atenție! Nu trebuie să investești într-o altă pereche pentru altă ocazie. Există multe modalități eficiente de a preveni frecarea în viitor.

De ce îmi freacă pantofii?

De obicei, problema abraziunilor începe destul de discret. Călcâiul devine ușor roșu și simțiți un ușor disconfort în timpul mersului. Cu fiecare pas ulterior, roșeața începe să se transforme într-o rană, care nu numai că arată inestetic, dar provoacă și durere care face dificilă deplasarea mai departe.

Vă întrebați de ce vă frecă pantofii? Această problemă afectează atât femeile, cât și bărbații care poartă încălțăminte nepotrivită. Acest lucru nu se aplică doar pantofilor prea mici, ci și celor prea mari. 

O altă cauză a frecării poate fi transpirația excesivă a picioarelor sau lungimea greșită a șosetelor, care alunecă în timpul zilei, creând oportunități suplimentare pentru vezicule dureroase.  

Interesant este că în unele cazuri, abraziunile pot fi cauzate de defecte posturale și alte probleme ortopedice. Într-o astfel de situație, merită să consultați această problemă cu un specialist care va implementa metode de tratament adecvate.

Indiferent de ce a cauzat această problemă, există o soluție. Citiți mai departe pentru a vedea cum.

Mai bine să previi decât să vindeci

Conform principiului, este mai bine să previi decât să vindeci, merită să te protejezi împotriva abraziunilor în avans. O poți face în timp ce cumperi pantofi. Tot ce trebuie să faci este să alegi încălțăminte din materiale de înaltă calitate, de exemplu piele. Te întrebi ce altceva poți face în privința veziculelor? Consultați lista noastră cu cele mai eficiente metode!

În primul rând, alegeți pantofii de mărimea potrivită

Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită selecției mărimii. Atât pantofii strânși, cât și cei largi pot provoca răni în zona călcâiului. 

În al doilea rând, nu purta pantofi noi pentru plimbări lungi

Dacă aveți de-a face cu o nouă completare, nu o purtați imediat pentru plimbări lungi. Amintiți-vă că pantofii noi sunt de obicei rigizi și necesită timp pentru a se adapta la forma piciorului. Încercați să vă plimbați în jurul pantofilor de acasă, asigurându-vă că vă simțiți confortabil imediat ce porniți pe drum.

În al treilea rând, oferă un strat de protecție călcâielor tale

Când vrei să fii mai sigur că pantofii tăi noi nu îți vor freca călcâiele, asigură-te că ai grijă de stratul protector. De exemplu, poți investi în tocuri cu gel sau silicon. Este un produs relativ ieftin care va minimiza semnificativ riscul de vezicule si abraziuni. Dacă nu puteți cumpăra un talon, puteți purta șosete groase pentru a preveni frecarea.

Produse speciale anti-fricare sunt disponibile și în farmacii și farmacii. In acest scop sunt perfecte si deodorantele dedicate persoanelor cu problema transpiratiei excesive a picioarelor. O metodă la fel de eficientă este utilizarea pudrei de talc pentru copii. Aceste tipuri de produse vor absorbi umezeala, reducând astfel riscul de apariție a veziculelor.

În niciun caz nu trebuie să purtați pantofi pe picioarele ude. Aceasta este o problemă obișnuită mai ales vara, când mulți oameni decid să-și pună șlapi sau șlapi imediat după ce părăsesc apa. Inainte de a te incalta, usuca-ti bine picioarele cu un prosop, tinand cont si de spatiul dintre degete.

Cum să întinzi eficient pantofii?

În cele mai multe cazuri, soluția la problema frecării pantofilor este întinderea lor. Separarea încălțămintei va face încălțămintea mai flexibilă și, ca urmare, se va adapta picioarelor tale, oferindu-le confortul pe care îl merită.

Daca ai de-a face cu pantofi de piele intoarsa sau piele, poti folosi caldura, care va afecta plasticitatea pantofilor. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un uscător de păr și o pereche de șosete groase. Pune-ți mai întâi șosetele, apoi rulează uscătorul la un aer relativ cald, ținându-l la o distanță sigură de pantof. Când materialul se încălzește, acesta va deveni mai flexibil și se va adapta mai eficient la specificul picioarelor tale. Apoi mergi in pantofi pana cand sunt complet racori. Repetați acest proces până când vă simțiți cât mai confortabil posibil.

Ce să faci când pantofii sunt ușurați?

Ținând cont de faptul că prevenitul este întotdeauna asigurat, atunci când mergeți la o plimbare lungă cu pantofi noi, asigurați-vă că aveți la dispoziție tencuieli, dezinfectant și, dacă este posibil, o pereche de încălțăminte comodă de rezervă. 

Dacă simți că ți se frecă pantofii în timpul plimbării, asigură-te că te oprești, îi dai jos și evaluează situația. În unele cazuri va fi necesară dezinfectarea plăgii. Dacă trebuie să continuați să vă mișcați, puneți o tencuială pentru a împiedica abraziunile dureroase să nu se agraveze. Totuși, nu uitați să-l scoateți când vă întoarceți acasă. Astfel, pielea ta va putea respira liber, iar rana se va vindeca mult mai repede.

Suntem siguri că sfaturile noastre te vor ajuta să faci față problemei pantofilor abrazivi și de acum înainte fiecare plimbare va fi o plăcere pură pentru tine.