Vă sfătuim cum să întindeți pantofii din piele


Pantofii din piele se potrivesc practic în orice ocazie și oferă un aspect elegant și profesional. Din acest motiv, merită un loc special în garderoba ta. Păcat, însă, că nu ar vedea niciodată lumina zilei, pentru că simți că îți apasă ușor degetele de la picioare sau călcâiele, provocând un disconfort neplăcut. Vă sfătuim cum să întindeți eficient pantofii din piele.

Un must-have indiferent de sex

Incalta pantofi din piele trebuie avut indiferent de sex. Le poți purta pe ambele cu o rochie și un costum, indiferent de ocazie. În garderoba fiecăruia există cu siguranță cel puțin o pereche de pantofi din piele grozavi care sunt puțin prea strâmți, așa că practic nu au văzut niciodată lumina zilei. Înveselește-te, nu e prea târziu să-i readuci la viață. Aflați cum să întindeți eficient pantofii din piele cu un efort minim.

Material natural, metode naturale

Din fericire, pielea este un material natural care poate fi ușor întins folosind metode naturale care sunt complet gratuite.

Cel mai simplu dintre ele este purtarea tradițională a pantofilor. Tot ce ai nevoie este o pereche de pantofi din piele strâmți și puțină răbdare. Doar puneți-le în picioare și faceți o plimbare prin casă cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi. Dacă porți șosete groase, cu siguranță vei obține mai repede rezultatele dorite. Această soluție este potrivită în special pentru pantofii din piele subțire. Materialul mai gros este mult mai puțin flexibil și, prin urmare, poate fi mai greu să îl rupe. 

Dacă nu vă puteți încălța din cauza fricii de ușurire și vezicule, folosiți un pantofi. Poate fi din lemn sau metal. Cu spatele ei, frecați locurile în care pantofii sunt mai puțin comozi. Astfel le vei înmuia, făcându-le mai puțin strânse.

Trebuie să ai ziare vechi acasă. Rulați-le în bile și puneți-le în pantof unde simțiți cea mai mare presiune. În funcție de faptul că pantofii sunt doar puțin strânși sau complet incomozi, lăsați ziarele înăuntru câteva ore sau peste noapte. Veți obține un efect similar înlocuind ziarele cu mingi din șosete.

Căldura este un alt mod care poate face minuni atunci când ai de-a face cu pantofi strâmți din piele. Pune-ți o pereche de șosete groase de lână în picioare. Dacă ai doar șosete subțiri din bumbac, îți recomandăm să porți mai multe perechi. Apoi pune-ți pantofii și fă-te confortabil. Păstrând o distanță de aproximativ 20 cm, îndreptați uscătorul la o temperatură medie și încălziți cu grijă pantofii mișcându-vă picioarele. Durata acestui proces nu trebuie să depășească 2-3 minute pentru fiecare pantof. Nu vă descaltați până când simțiți că s-a răcit.

O modalitate mai puțin obișnuită, dar la fel de eficientă, de a întinde cizmele din piele este prin abur. Sub influența sa, materialul capătă flexibilitate și se adaptează la forma piciorului. Dacă nu ai un abur de haine, nimic nu se pierde! Aburul de la fierbător va funcționa la fel de bine. Îndreptați pantoful direct spre abur și așteptați aproximativ 30 de secunde. Puteți repeta acest proces cu succes până când reușiți.

Amintiți-vă că, prin utilizarea metodelor de temperatură ridicată, pielea poate deveni mai predispusă la rupere. Pentru a preveni acest lucru, vă recomandăm să utilizați un produs special de îngrijire a pantofilor.

Investește în serviciile unui profesionist sau în echipamente profesionale

Achiziționarea unui spray de întindere sau a arborelui de pantofi nu este o cheltuială deosebit de mare și poate aduce rezultate uimitoare, mai ales când combinați aceste două soluții. Stropiți pantofii cu spray pentru catifelarea pielii și așezați arborii de pantofi în ei. Reglați treptat șuruburile până când simțiți o rezistență semnificativă. Repetați această acțiune până când ajungeți la ea și bucurați-vă de un confort incomparabil.

De asemenea, puteți utiliza spray-ul de întindere. Pune-ți pantofii stropiți în picioare și încearcă să răspândești prin casă până când preparatul se evaporă. Cel mai bine, un astfel de spray poate fi preparat cu ușurință acasă. Doar amestecați apă și alcool în proporții egale și pulverizați-l pe interiorul pantofilor. Aveți grijă să nu le udați!  

Dacă ești îngrijorat de faptul că bricolajul cu pantofi din piele prea strâmți poate fi contraproductiv și nu vrei să riști să-ți strici pantofii noi, care erau destul de scumpi de cumpărat, folosește doar serviciile unui profesionist. Întinderea pantofilor din piele de către un cizmar, de obicei, nu costă prea mult și puteți fi sigur că va fi efectuată eficient.

A munci!

Mersul în pantofi noi din piele nu trebuie să fie neapărat o tortură, deși nu este întotdeauna posibil să se evite abraziunile și crăpăturile. Adesea durează ceva timp pentru a distribui pantofi noi și a-i putea purta în fiecare zi. Dacă tot vrei să-ți arăți noua achiziție lumii, începe cu o scurtă ieșire. În acest fel, picioarele tale se vor obișnui încet cu noua încălțăminte, iar aceasta va începe să se adapteze cu succes la forma lor.

Din fericire, există metode dovedite de acasă care vă permit să vă întindeți încălțămintea preferată până la o mărime într-o clipă. Amintiți-vă că rezultatul depinde nu numai de metoda pe care o alegeți, ci și de tipul de piele din care sunt confecționați pantofii. A munci!