Îți plac pantofii la fel de mult ca noi? Categoric! De aceea încheiem această săptămână de lucru cu o scurtă intrare despre nu atât de multă încălțăminte și tipurile lor, cât și fapte interesante despre încălțăminte. Dacă doriți să aflați câteva fapte interesante, vă invităm să citiți prima astfel de intrare pe blogul KeeShoes!
Încălțăminte nepereche, cârlige speciale pentru pantofi și botine furate
Până acum un secol, pantofii cu distincție între piciorul drept și cel stâng nu erau produse - într-adevăr! De asemenea, această informație ne-a șocat, mai ales că în viața modernă nu ne putem imagina mersul cu pantofi cu forme diferite, ținând cont de forma piciorului. Pentru ca pantofii să fie perfecți, a trebuit să mergeți la un cizmar care să personalizeze pantofii pentru a face mai confortabil călătoria. Problema a încetat să mai existe doar cu invenția unei soluții industriale pentru producția angro.
De asemenea, merită menționat în acest paragraf că femeile sunt stăpâne în a se ocupa de ținute jenante. În secolul al XIX-lea, doamnele, conform modei, purtau pantofi cu toc înalt, fixați cu mulți nasturi mici. Fiind înfiptă în corset, femeile puteau face puțin pentru a fixa acei nasturi nefericiți, așa că au inventat ... un cârlig special care a ușurat sarcina!
Pantofii îi ispitesc și pe unii să fure - în special pe cei speciali. Așadar, nu este de mirare că navetele de rubin din The Wizard of Oz împreună cu Judy Garland au fost furate. Și nimeni nu a rezolvat încă această situație. Ce fac pantofii și oamenilor!
Pantofii sunt artă și tocuri înalte de la profesor ...
Încălțămintea nu este doar o nouă plăcere, ci și o artă. Primii pantofi, proiectați într-un stil futurist de Andre Perugia, sunt în favoarea acestui lucru. Perugia a arătat că, dincolo de practicitatea acestui element de îmbrăcăminte, apreciază și arta care poate surprinde pe toți oamenii. Și m-a surprins în prima jumătate a secolului XX. Andre a fost creatorul așa-numitelor „Pantof fără toc” și își abordează munca cu extravaganță. La urma urmei, pantofii inspiră!
Și un anumit profesor a inventat ... pini. Paul Stevenson a fost autorul înălțimii maxime a știfturilor, care este de aproximativ 13 cm. În timpul dezvoltării, Stevenson a luat în considerare, printre altele, experiența purtării încălțămintei, sobrietatea, prețul pe pereche și câteva variabile importante care alcătuiau factorul sociologic. Foarte bine, nu?