5 moduri eficiente de a-ți lăsa pantofii prea lărgi


Tocurile alunecoase de la pantofi provoacă disconfort și îngreunează mersul pe jos. Purtarea pe termen lung a pantofilor prea largi poate provoca dureri de picioare și poate contribui chiar la formarea veziculelor dureroase. Din fericire, nu trebuie să vă despărțiți de o pereche uzată din pantofii tăi preferați. Vă sfătuim cum să faceți față încălțămintei prea largi.

De ce mi-au devenit pantofii prea largi?

După ce ai scos pantofii de vară din garderobă, s-a dovedit că perechea ta de pantofi preferată a încetat brusc să se potrivească? Există multe motive pentru care pantofii tăi pot fi prea lărgi. Una dintre ele este pierderea în greutate. Îndepărtarea însoțitoare a problemei retenției de apă în organism înseamnă că piciorul poate deveni jumătate din dimensiunea piciorului. In cazul proaspetelor mamici, acest lucru se poate datora unei sarcini anterioare care a contribuit la umflarea picioarelor. Purtarea unei perechi de pantofi prea des poate face ca pantoful să vă alunece de pe picior în timp.   

Indiferent de motivul pentru care pantofii tăi sunt prea largi, nu trebuie să te despărți de ei. Aflați despre modalități eficiente de a face pantofi prea largi.

# 1 Investește în branțuri

Cele mai populare și, în același timp, una dintre cele mai eficiente metode de pantofi prea largi sunt branțurile. Indiferent de materialul din care au fost fabricate, branțurile pot reduce efectiv încălțămintea cu până la 1 mărime și, în plus, oferă o serie de alte aplicații. Inserțiile cu gel sunt perfecte pentru persoanele cărora le pasă de articulații. Branțurile din piele, pe de altă parte, sunt un ochi de taur pentru cei care se luptă cu transpirația picioarelor. In cazul incaltamintei de iarna va recomandam insertii termice care pastreaza cu usurinta caldura placuta, oferind picioarelor dumneavoastra un real confort.

Pur și simplu introduceți căptușeala în interiorul încălțămintei, asigurându-vă că nu există cute nicăieri. In acest fel brantul va umple spatiul dintre picior si pantof, iar tu te vei putea bucura de o incaltaminte mai potrivita.

# 2 Pune-ți tocuri

Lamelele pentru călcâi sunt benzi mici, autoadezive, care vă vor ajuta să preveniți eficient călcâiele să vă alunece din pantofi. Atașați-le pe interiorul pantofului în zona călcâiului. În acest fel, piciorul tău se va mișca puțin înainte, iar călcâiele vor obține o amortizare suplimentară. 

Această metodă va funcționa practic pentru toate tipurile de pantofi și este recomandată în special pentru pantofii tip tiptil, adică pantofi deschisi.

# 3 Completați spațiul în exces

Dacă vrei să scapi cu ușurință de problema pantofilor lărgiți, umple spațiul în exces cu tampoane de bumbac. Le puteți înlocui cu șervețele sau hârtie igienică. Nu uitați să înlocuiți aceste materiale de umplutură cu altele noi de fiecare dată când vă încălțați. 

Această soluție va funcționa cu pantofi formali plate, balerini, tocuri înalte și tocuri. Nu recomandăm umplerea pantofilor sport în acest mod. Evitați această metodă dacă mergeți la antrenament sau la o plimbare lungă - poate provoca miros neplăcut.

În magazine, există și umpluturi speciale pentru pantofi, așa-numitele tampoane pentru nas. Această soluție este deosebit de populară în rândul părinților care nu își permit să cumpere mai multe perechi de pantofi pentru copilul lor pentru un sezon.

# 4 Alegeți șosete groase

În cazul cizmelor de iarnă, o soluție grozavă și eficientă este să porți șosete groase de lână care să umple spațiul gol. Dacă nu ai șosete de lână la îndemână, poți pune două sau trei perechi de bumbac.

In acest fel, vei adauga volum picioarelor tale atat in latime cat si in lungime, scapandu-se de problema pantofilor largi. Un efect secundar al acestei metode este de a oferi un plus de căldură în zilele geroase. Dacă vă confruntați cu problema transpirației excesive a picioarelor, nu utilizați această soluție.

# 5 Pune-ți pantofii în mâinile unui specialist

În timp ce căutați sfaturi pe Internet, este posibil să fi întâlnit o metodă de a înmuia pantofii largi cu apă și de a-i expune la soare. Nu utilizați în niciun caz această soluție, mai ales dacă aveți de-a face cu perechea preferată de pantofi din piele sau piele de căprioară. Expunerea pe termen lung a încălțămintei la lumina directă a soarelui poate provoca decolorarea inestetică a materialului.  

Dacă nu vrei să riști, dă-ți pantofii unui specialist. Un cizmar știe foarte bine cum să reducă eficient și în siguranță pantofii prea lărgi, pentru a nu-i deteriora.

De ce nu merită să cumpărați pantofi largi intenționat?

Amintiți-vă să nu cumpărați pantofi prea largi. Mulți oameni cred, în mod eronat, că purtarea pantofilor cu o mărime mai mare poate preveni îmbogăturile sau abraziunile. Cu toate acestea, această credință este foarte înșelătoare!

Cu pantofii prea mari, picioarele tale trebuie să depună multă muncă pentru a-ți susține corpul. Rezultatul acestui efort este mersul nenatural și durerea în picioare. In plus, pantofii prea mari - pentru ca nu ofera suport adecvat - pot creste riscul de caderi, care poate aparea la urcarea sau la coborarea scarilor. 

Încălțămintea montată corespunzător oferă o platformă stabilă pe care se sprijină întregul corp. In acest fel, picioarele tale sunt aranjate intr-un mod optim, ceea ce reduce uzura tendoanelor si articulatiilor. Din acest motiv, vă recomandăm să cumpărați pantofii de mărimea corectă.