7 moduri practice de îngrijire a pantofilor albi


Pantofii albi sunt universali si se potrivesc aproape la orice. Din acest motiv, atât femeile, cât și bărbații le iubesc. Singurul lor dezavantaj este ritmul în care le place să se murdărească. Din fericire, cunoaștem metode dovedite care vor reda albul pantofilor tăi preferați în cel mai scurt timp.

# 1 Asigurați-vă pantofii noi

Conform principiului „mai bine previi decât să vindeci”, merită să protejezi pantofii noi, albi, înainte de a-i purta pentru prima dată. Înainte de a vă gândi să ieșiți afară, impregnați-le cu un agent special care vă va oferi o protecție eficientă împotriva murdăriei.

Alegeți o impregnare de bună calitate care să împiedice absorbția petelor. Cea mai convenabilă soluție este utilizarea unui lichid de pulverizare. Această formă este perfectă pentru material și pantofi din pânză. La rândul lor, pentru pantofii din piele moale, produsele aplicate cu o cârpă, precum pastele de dinți, cremele și chiar ceara de albine, vor fi o alegere mai bună. Nu uitați să aplicați regulat acest remediu pe pantofii tăi albi.

Atenţie! Asigurați-vă că agentul anti-pete este potrivit pentru materialul încălțămintei. Produsul greșit poate fi contraproductiv!

# 2 Nu întârzia

Amintiți-vă că petele și murdăria lăsate în urmă mult timp devin mai greu de îndepărtat. Dacă observați noroi sau alte murdărie pe pantofii albi, scăpați de el cât mai curând posibil.

Când ieși din casă, merită să ai cu tine un pachet de șervețele umede, care se vor descurca rapid cu murdăria. Acasă, puteți folosi un burete cu câteva picături de lichid de vase.

# 3 Tratați murdăria punctual

Odată ce vezi că pantofii tăi albi au puțină murdărie, nu mai este nevoie să-i speli. Aplicați un produs de îndepărtare a petelor la îndemână cu un bețișor sau un stilou cu pâslă. Astfel vei scapa rapid de petele de noroi sau iarba si vei putea sa iti incalci din nou pantofii preferati.

# 4 Remedii la domiciliu

Unul dintre remediile de acasă dovedite pentru petele inestetice este aplicarea oţet. Înmuiați o cârpă curată sau un burete în oțet, ștergeți-l peste pantofi și urmăriți ca urmele și abraziunile dispar rapid.

Dacă aveți pete grase pe pantofi, puteți să vă pregătiți o soluție de apă caldă și un șampon blând pentru copii. Înmuiați o cârpă curată și umedă în ea și curățați-vă pantofii.

In cazul pantofilor din piele intoarsa, va fi perfect pentru indepartarea murdariei Radieră. Nu frecați petele prea tare pentru a nu se răspândi pe întregul pantof. Nu uitați să ștergeți pantofii albi de piele intoarsa cu o perie speciala pentru acest material dupa curatare. Astfel își vor recăpăta textura caracteristică.

Dacă nu poți scăpa de petele superficiale degeaba, folosește... lac de unghii! Alege o culoare albă și ascunde zgârieturile de pe tălpile din piele sau cauciuc ale pantofilor tăi preferați.

# 5 Aplicați înălbitor

Înălbitorul este excelent și pentru petele de pe pantofii albi. Cu toate acestea, nu-l aplica direct pe pantofi! Înălbitorul nediluat poate lăsa urme galbene.

Din acest motiv, este necesar să se pregătească soluția. Se amestecă o linguriță de înălbitor cu cinci lingurițe de apă. Aplicați amestecul preparat cu un burete sau o cârpă pe zonele murdare de pe pantofii albi. O periuță de dinți veche va fi de asemenea utilă. În acest fel, puteți ajunge cu ușurință în locuri greu accesibile.

După aplicarea înălbitorului, asigurați-vă că vă clătiți pantofii cu apă caldă.

# 6 Nu-ți uita șireturile

Chiar dacă pantofii tăi impresionează din nou prin albul lor impecabil, rezultatul final nu va fi la fel de uimitor dacă șireturile nu sunt la fel de curate. Nu uitați să nu vă spălați încălțămintea împreună cu șireturile sub nicio formă. În acest fel, murdăria va începe să se acumuleze în zona găurilor de dantelă, care nu va arăta foarte plăcut din punct de vedere estetic.

Le puteți curăța manual într-o soluție preparată de înălbitor, oțet sau șampon pentru copii. 

O soluție alternativă este să le speli cu haine albe. Pentru a preveni distorsiunile, folosiți o pungă specială de spălat lenjerie. Dacă nu ai, nimic nu se pierde! O față de pernă se va descurca la fel de bine.

# 7 Accelerează procesul de uscare

Deoarece pantofii tăi sunt din nou albi ca zăpada, cu siguranță abia aștepți să-i pui din nou. Cel mai bine este să uscați pantofii umezi la aer curat.

Atenţie! Evitați contactul direct cu lumina soarelui. Soarele poate face ca tălpile de cauciuc ale pantofilor să devină galbene.

Pentru a accelera procesul de uscare, vă recomandăm să puneți ziare vechi sau prosoape de hârtie în pantofi. În acest fel, excesul de umiditate va fi absorbit mult mai repede.

Nu uitați să nu puneți pantofi albi în mașina de spălat sub nicio formă. Chiar și cel mai blând ciclu de spălare este prea riscant și îți poate îngălbeni pantofii. Mai mult, mașina de spălat poate deteriora materialul pantofilor și chiar poate provoca micșorarea acestora. Cel mai bine este să respectați metodele dovedite și să vă curățați manual pantofii preferați. Suntem siguri că metodele discutate în acest articol vă vor ajuta în acest sens!