BM, sau Benchmarking, este una dintre cele mai eficiente moduri de a observa și analiza procesele din companie și de a le compara cu standardele externe ale industriei. Benchmarkingul permite dezvoltarea continuă, îmbunătățirea funcționării și creșterea calității produselor și serviciilor oferite.

Benchmarkerii se concentrează pe examinarea proceselor unei companii și pe compararea acestora cu cele mai bune practici din industrie. Acest lucru le permite proprietarilor de afaceri să evalueze unde se află compania lor pe piață, dacă procesele sale sunt eficiente și care sunt punctele slabe care necesită îmbunătățiri. Acest lucru permite utilizarea unor strategii de management adecvate, cum ar fi managementul lean, precum și creșterea eficienței și inovației.

BM constă din mai multe etape. Primul este de a identifica zonele care necesită îmbunătățiri. Apoi alegeți modele din industrie și urmați-le. Următorul pas este o analiză amănunțită pentru a detecta ineficiența procesului și pentru a identifica cele mai bune practici.

Benchmarking-ul este o metodă care vă permite să îmbunătățiți calitatea și eficiența organizațiilor, indiferent de dimensiunea sau industria lor. Datorită acesteia, companiile pot învăța de la alții și pot implementa bune practici, ceea ce crește șansele de succes și de menținere a competitivității pe piață.