Cum să ai grijă de cizmele de iarnă?


Se pare că primăvara s-a stabilit aici definitiv. De asemenea, te pregătești deja pentru curățenia de primăvară și visezi să porți rochii de vară și adidași sau sandale? Știi să ai grijă de cizmele de iarnă? Dacă nu, atunci asigurați-vă că citiți acest articol!

Se pare că primăvara s-a stabilit aici definitiv. De asemenea, te pregătești deja pentru curățenia de primăvară și visezi să porți rochii de vară și adidași sau sandale? Știi să ai grijă de cizmele de iarnă? Dacă nu, atunci asigurați-vă că citiți acest articol!

Cred că toată lumea ar dori să aibă o astfel de ordine în garderobă precum Doamna perfectă a casei - un dulap separat pentru pantofi, sertare pentru accesorii
și bijuterii, umerase identice, agățate îngrijit, cu arcuri colorate și pantofi, așezate frumos în cutii transparente. Fără îndoială - este minunat! Dar cine are timp pentru asta? Cine are atâta lepădare de sine? Și mai ales: cine vrea să cheltuiască sume exorbitante pe umerașe și cutii transparente? Sau poate este mai bine să cumperi balerini sau adidași noi pentru acești bani? Dacă doriți comandă în dulapul pentru pantofi, dar fără o săptămână de curățenie, urmați regulile de mai jos.

Obiectivele sunt clare:

Nu vrem ca un fermoar rupt sau un toc lipsă să ne surprindă în noiembrie.

Pantofii trebuie să fie în cele mai bune condiții posibile.

Și garderoba ar trebui să fie ordonată.

La început, efectuăm o inspecție amănunțită a încălțămintei din sezonul de toamnă și iarnă. Ne uităm la capacele călcâiului, verificăm dacă glisierele nu se blochează și tălpile nu se desprind de vamp. Alegem încălțăminte care poate fi regenerată și le returnăm la magazinul de încălțăminte. Dacă talpa este crăpată, tocurile sunt rupte sau răsucite sau căptușeala este purtată - atunci nu se poate face nimic. Cel mai bine este să puneți astfel de pantofi sub o coș de gunoi, poate că vor fi folosiți de altcineva sau doar aruncați-i. Costurile regenerării încălțămintei după iarnă încep în jurul valorii de 20 PLN și se termină la 100 PLN.

În această etapă, merită să revedeți toate cizmele de iarnă și toamnă. Dacă pantofii nu au fost folosiți de două sezoane, cel mai bine este să îi returnați, să îi vindeți sau să îi înlocuiți. Internetul oferă multe posibilități. Nu are rost să păstrăm pantofii în dulap, pe care îi vom muta dintr-un loc în altul. Nu este adevărat că pantofii care nu sunt purtați nu se deteriorează. Dacă nu sunt fixate corespunzător, se pot deforma, schimba culoarea, se pot estompa și chiar se pot sparge.

În acest moment, ar fi bine să ne amintim pantofii pe care îi purtăm la serviciu. Dacă ne-am schimbat pantofii la locul de muncă toamna și iarna, merită să le verificăm starea și să le regenerăm. Poate că șireturile trebuie înlocuite sau pielea poftește de hidratare? Sau poate că wellies-ul tău are nevoie de un ciorap nou? În primăvară probabil că vă veți schimba pantofii mai rar, așa că este un moment bun să vă gândiți la regenerare.

După ce vă ridicați pantofii de la reparații, verificați dacă aveți nevoie de branțuri sau șireturi noi. Poate ar merita să le înlocuiți și să nu vă gândiți la asta în șase luni?

Și acum cel mai important lucru: pantofii deja regenerați sau cei care nu au nevoie de reparații, curățăm bine, scăpăm de nisip
scuturați tălpile, astfel încât să nu rămână nimic în interior și aplicați un strat gros de lac de încălțăminte, dar nu le lustruiți! Umpleți pantofii pregătiți cu ziare și așezați-le uniform în cutii. Putem pune o cutie de vată în cutie
cu o picătură sau două de ulei esențial. Putem alege parfumul la discreția noastră. Recomandăm lavandă, gardenie sau lemn de santal.

Dacă aveți probleme cu un miros neplăcut, cel mai bine este să puneți câteva linguri de bicarbonat de sodiu în șosetele vechi (nu trebuie să aibă găuri) și să le puneți în pantofii dvs. înainte de a le umplu cu ziare. Sifonul absoarbe mirosurile neplăcute și dezinfectează. Pantofii tăi vor fi ca noi!

Când toți pantofii stau liniștiți în garderobă și cad într-un vis de primăvară, merită să ne gândim dacă nu vom avea nevoie de pantofi noi în sezonul de iarnă care urmează. Dacă da, verificați ofertele de vânzare! 

Amintiți-vă că pantofii bine îngrijiți vă vor servi mai bine și mai mult!