Cum să curățați pantofii de piele de căprioară - remedii casnice


Căpriură este un material extrem de eficient, datorită căruia adaugă stil oricărui stil. Este clasificată ca o piele aspră, iar trăsătura sa caracteristică sunt perii lungi pe care, după ce trece degetul peste ea, apar dungi mai închise la culoare. În ciuda faptului că pantofii din piele de căprioară arată foarte frumos, materialul este destul de problematic atunci când aveți grijă de el. Cum să curățați pantofii de piele de căprioară? Aflați despre remediile de casă ieftine și eficiente pentru menținerea pielii de căprioară în stare bună.

Pielea de căprioară nu tolerează contactul abundent cu apa și, din cauza prezenței perilor lungi, este imposibil să o lustruiți (ca și în cazul pielii boabe). In magazinele de incaltaminte exista preparate si produse specializate pentru ingrijirea profesionala a pantofilor din piele intoarsa, dar este asociata si cu costuri mai mari.

Așa că merită să cunoașteți câteva metode simple, făcute în casă, datorită cărora veți scăpa efectiv de murdăria nedorită de la pantofii tăi preferați de piele de căprioară, fără a cheltui o sumă mare de bani!

Cum să curățați pantofii de piele de căprioară cu metode acasă?

1. S.periuta de dinti

Perfect pentru îndepărtarea resturilor de noroi uscat care s-au lipit de suprafața pantofului. Ideal ar fi ca peria sa fie din peri moi si delicati pentru a nu deteriora materialul in timpul curatarii. Înainte de curățare, lăsați pantoful să se usuce complet și apoi periați ușor murdăria. Nu uitați să urmați direcția perilor.

2. Radieră

Poate inlocui cu succes un elastic profesionist din piele intoarsa disponibil in magazinele de pantofi. Este important ca acesta să fie de culoare albă. Cu ajutorul unei radiere, puteți scăpa cu ușurință de murdăria minoră vizibilă pe piele de căprioară. Este suficient să freci ușor pata și apoi să scapi de rămășițele radierei frecate. Și este gata!

3. Crusta pâinii

Puteți scăpa cu ușurință de murdăria mică, uscată, cu o crustă de pâine. Frecarea ușoară a părții interioare (moale) a pielii va ajuta la eliminarea murdăriei, dar cu siguranță nu va deteriora materialul încălțămintei. După procedură, scuturați pesmetul de pâine.

4. Servetele pentru bebelusi

Această metodă va funcționa pentru petele grase de pe pantofii tăi preferați de piele de căprioară. Ștergeți ușor pantofii uscați cu un șervețel umed și lăsați-i să se usuce din nou. Apoi frecați pielea de căprioară cu o cârpă moale sau cu o perie cu peri moi.

5. Bicarbonat de sodiu

Funcționează bine nu numai atunci când curățați pantofii din piele de căprioară din exterior, ci și din interior.
O lingura de bicarbonat de sodiu amestecata cu un pahar de lapte aplicat pe suprafata pantofului va indeparta eficient petele si murdaria. Este suficient să răspândiți uniform mushul rezultat peste piele de căprioară, să o lăsați să se usuce și apoi să scăpați de resturile de amestec cu o perie.
Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, o modalitate excelentă de a scăpa de mirosurile neplăcute din pantofi. Turnați o cantitate mică de pudră în interiorul pantofului. Lăsați încălțămintea pregătită peste noapte și apoi îndepărtați reziduul de sifon. Mirosul urât va dispărea, iar pantofii vor fi proaspeți și gata de utilizare.

Câteva sfaturi despre îngrijirea pantofilor de piele de căprioară

Pentru ca metodele de acasă de mai sus de curățare a pantofilor de piele de căprioară să funcționeze, orice murdărie ar trebui să fie tratată cât mai curând posibil. Efectuați îngrijirea pantofilor în mod regulat și minuțios, iar în perioadele ploioase și de iarnă, cel mai bine este să o faceți după fiecare întoarcere acasă. Astfel vei evita pătrunderea murdăriei în peri.

În îngrijirea pielii de căprioară, este la fel de important să uscați corespunzător pantofii umezi. Ar trebui să aibă loc în locuri aerisite, dar umbrite, ferite de lumina directă a soarelui sau de surse intense de căldură care ar putea provoca deformarea încălțămintei.

Depozitarea încălțămintei înainte de sezonul următor este un element cheie, astfel încât să își păstreze forma și culoarea naturală. Înainte de a vă pune pantofii în dulap, asigurați-vă că sunt curați și uscati. Cel mai bine este să le umpleți înăuntru cu ziar, apoi să le lăsați într-un loc întunecat și aerisit, astfel încât să poată „respira” liber.

Este sigur să spălați pantofii de piele întoarsă în mașina de spălat?

Spălatul la mașina de spălat este cu siguranță cea mai simplă modalitate de a curăța rapid și eficient pantofii acasă, dar este puternic descurajat în cazul piele de căprioară. Acest material nu tolerează contactul cu apa, atât în ​​timpul spălării la mașina de spălat, cât și la spălarea manuală. Umiditatea excesivă poate provoca decolorarea ireversibilă și deformarea pielei de căprioară.