Cum să restabiliți culoarea pantofilor din piele de căprioară?


Îngrijirea pielii de capră poate părea destul de problematică, în timp ce culoarea estompată a țesăturii este un motiv obișnuit pentru a vărsa perechea preferată de pantofi. Nu trebuie să fie așa! Venim în ajutor și vă sugerăm cum să restabiliți culoarea intensă a pantofilor din piele de căprioară, astfel încât să poată fi folosiți pentru mai multe sezoane.

Pantofii din piele de căprioară, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sunt un articol vestimentar extrem de popular. Piele de căprioară este un material extrem de elegant, datorită căruia arată minunat când este purtată pentru stilizări de seară și oficiale. Datorită versatilității sale, este din ce în ce mai des utilizată pentru a face pantofi sport sau casual, în urma cărora le conferă un aspect interesant și original.

Îngrijire adecvată și culoarea pantofilor din piele de căprioară

O regulă cheie în îngrijirea încălțămintei din piele de căprioară este prevenirea decolorării culorii. Deci, ce merită să ne amintim în timpul îngrijirii zilnice pentru a evita apariția unui defect?

 • Periați în mod regulat pieleul de căprioară cu o perie special concepută, cu peri moi, care vă vor permite să obțineți un aspect mult mai bun al încălțămintei.

 • Îndepărtați murdăria cât mai curând posibil, astfel încât să nu pătrundă prea mult în structura materialului. Reacția rapidă la murdărie vă va permite să evitați nevoia de a investi în preparate speciale destinate curățării profesionale a pantofilor din piele de căprioară.

 • Amintiți-vă despre impregnarea adecvată și o protecție solidă a încălțămintei împotriva factorilor externi. Utilizați preparatul în mod regulat și în conformitate cu instrucțiunile, pentru a nu vă deteriora pantofii.

 • Nu expuneți pantofii la lumina soarelui intensă. Acest lucru poate provoca nu numai decolorarea pielei de căprioară, ci și deformarea întregului pantof.

 • Nu vă spălați niciodată pantofii complet scufundați sau într-o mașină de spălat! O cantitate atât de mare de umiditate poate afecta negativ piele de căprioară, ducând la daune ireparabile.

 • Încercați să evitați să vă udați pantofii. Dacă se udă, asigurați-vă că le uscați bine. Umplerea interiorului pantofilor cu ziare va ajuta la păstrarea formei naturale a pantofilor în timpul procesului de uscare.

Cum să restabiliți culoarea pantofilor din piele de căprioară? Etape de renovare

 • Primul și cel mai important pas în pregătirea pantofilor pentru renovare este curățarea temeinică a acestora. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie cu peri moi sau o bandă de cauciuc specială din piele de căprioară. Scăpați de orice murdărie uscată, frecând ușor materialul. Acest tratament va îmbunătăți, de asemenea, structura părului, datorită căruia următoarele etape de lucru vor fi mai eficiente.

 • Dacă murdăria este mai gravă, cel mai bine este să folosiți un agent special conceput pentru îngrijirea pantofilor din piele de căprioară. Preparatul trebuie utilizat în conformitate cu recomandările producătorului și selectat în funcție de culoare și material. După ce v-ați curățat temeinic pantofii, lăsați-i să se usuce complet (evitați lumina directă a soarelui sau căldura intensă, deoarece acest lucru poate duce la deformarea pantofilor).

 • Pe astfel de pantofi pregătiți, utilizați un renovator cumpărat într-un magazin de pantofi. Cele mai frecvente forme pe care le puteți întâlni sunt spray sau pastă lichidă. Este important să alegeți o culoare identică a renovatorului care să se potrivească încălțămintei dvs.
  Dacă nu doriți să riscați, puteți folosi un preparat incolor.
  Renovator nu numai că va restabili culoarea originală a pantofilor, dar va îmbunătăți și starea perilor și va proteja pielea de pe piele de căprioară împotriva factorilor externi, cum ar fi umezeala sau noroiul.

 • După ce preparatul s-a uscat bine, ar trebui să piepteniți ușor din nou părul de pe piele de căprioară pentru a preveni lipirea inestetică a acestora și pentru a restabili aspectul natural al pantofului. În cele din urmă, pulverizați întreaga suprafață cu o impregnare specială, care va păstra efectele obținute și vă va permite să protejați mai bine pantoful împotriva deteriorărilor nedorite sau a murdăriei.

O astfel de renovare va restabili efectiv culoarea pantofilor din piele de căprioară, datorită căreia vă veți bucura de culoarea intensă și de aspectul frumos al pantofilor mult mai mult timp!