Cum se curăță în siguranță și eficient pantofii din piele de căprioară?


Pantofii din piele de căprioară, datorită flexibilității lor extraordinare, se adaptează cu ușurință la forma picioarelor, ceea ce le face pantofi extrem de confortabili. Designul mat face ca acest tip de încălțăminte să se potrivească perfect nu numai în stilizările de zi cu zi, ci și în cele mai formale sau formale, dar datorită materialului lor caracteristic, trebuie să acordați mult mai multă atenție curățeniei și protecției corespunzătoare a încălțămintei împotriva dificultăților conditiile meteo.

Deci, ce ar trebui făcut pentru ca pantofii din piele de căprioară să servească mulți ani, în timp ce arătați frumoși în același timp? Cum să curățați în siguranță și eficient pantofii din piele de căprioară?

Impregnare adecvată

În cazul pantofilor din piele de căprioară, este extrem de important să preveniți murdărirea. Umezeala și apa sunt deosebit de nefavorabile pentru ei. Utilizarea regulată a produselor destinate impregnării pielii de capră (înainte de prima uzură și apoi cel puțin o dată la două săptămâni), care se aplică întotdeauna pe suprafața curățată, aduce rezultate excelente.

Atenţie! Înainte de a utiliza preparatul, verificați funcționarea acestuia pe o suprafață mică, mai puțin vizibilă a pantofului, pentru a vă asigura că nu decolorează culoarea!

Cum și care este cel mai bun mod de a curăța pantofii din piele de căprioară?

1. perie pentru curatarea pantofilor din piele intoarsa

Mizeria delicată legată de utilizarea de zi cu zi, cum ar fi praful sau noroiul, poate fi îndepărtată cu ușurință cu o perie din piele de căprioară. Ar trebui să aibă peri relativ moi și delicate. Înainte de periere, lăsați pantofii să se usuce complet (evitând locurile calde, cum ar fi un radiator, deoarece expunerea prea intensă la temperaturi ridicate poate deforma pantoful), apoi faceți mișcări netede, „împotriva bobului”.

2. Radieră

Ca și în cazul pensulei, benzile de cauciuc din piele de căprioară sunt, de asemenea, folosite uscate. Datorită frecării ușoare, puteți îndepărta cu ușurință petele, praful și reziduurile de nămol de pe pantofi.

3. Lipiți, pulverizați, spumați

În magazinele de încălțăminte, puteți găsi cu ușurință preparate speciale pentru curățarea și îngrijirea pantofilor din piele de căprioară. Aceste produse nu numai că vor scăpa de murdăria mai vizibilă, ci și vor reîmprospăta pantoful, vor hrăni părul și îi vor restabili culoarea naturală.

Totuși, nu uitați să alegeți produsul potrivit pentru materialul de capră și să îl utilizați în conformitate cu recomandările producătorului!

Modalități de casă de a curăța pantofii din piele de căprioară

Pentru curățarea încălțămintei, poți folosi produse pe care cu siguranță le vei găsi în casa ta. Iată câteva modalități ușoare de a vă curăța ușor pantofii din piele de căprioară:

1. Crusta pâinii

Aceasta este o metodă extrem de simplă, care vă va ajuta să îndepărtați murdăria ușoară. Frecați ușor pielea pe pantof până când se îndepărtează murdăria. Câteva zile de pâine vor funcționa cel mai bine (coaja nu trebuie să fie umedă).

2. O periuță de dinți (neapărat cu peri moi) sau o radieră

Este, de asemenea, un înlocuitor eficient pentru produsele profesionale de curățat pantofi pe care le putem găsi în magazine. Când le utilizați, trebuie să vă amintiți că orice murdărie ar trebui să se usuce bine! Frecarea ușoară a perilor vă va permite să scăpați eficient de murdăria inestetică.

3. Șervețele umede pentru bebeluși

O modalitate extrem de simplă, care vă va permite să scăpați de murdăria minoră din pantofi, chiar și atunci când ieșiți din casă. Este suficient să frecați ușor pata și vă puteți bucura în continuare folosind pantofii de piele de căprioară preferați.

4. Un amestec de apă și oțet

Amestecați substanțele într-un raport de 1: 1, apoi frecați pantofii cu o cârpă de pânză. Următorul pas este să ștergeți zona care trebuie curățată doar cu apă și să uscați ușor pantoful. Această metodă vă va ajuta să scăpați de murdăria mai gravă și de petele inestetice și grase.

Reînnoirea pantofilor din piele de căprioară

Renovarea pantofilor de piele de căprioară este modalitatea perfectă de a te bucura de ei în anii următori - sau de a lăsa pe altcineva să se bucure de ei!

Este posibil ca îngrijirea atentă și curățarea sistematică să nu fie suficiente pentru a menține pantofii în culoarea lor originală.

Va deveni util un renovator potrivit pentru pantofii din piele de căprioară, care va restabili culoarea naturală a pielii, oferind în același timp pantofilor protecție împotriva umezelii și murdăriei. Cu toate acestea, este important să se potrivească corect culoarea preparatului cu nuanța pantofilor.

Ce ar trebui să evit când curăț pantofii din piele de capră?

1. Nu le spălați cu mașina de spălat sau cu mâna în timp ce sunt complet scufundate - acest material este slab rezistent la contactul cu apa, iar udarea lor completa poate determina deformarea pantofilor.

2. Pantofii nu trebuie uscați în apropierea unei surse de căldură intensă (de ex. Radiator) sau în lumina directă a soarelui - acțiunea puternică a aerului cald va deforma pantofii din piele de căprioară. La uscare, merită să lăsați pantofii într-un loc întunecat, dar aerisit, și să le umpleți interiorul cu ziare pentru a vă menține forma corectă.

3. Utilizarea unor substanțe chimice puternice, care nu sunt destinate curățării pielii de capră, pot provoca decolorarea. Prin urmare, pentru curățare utilizați numai preparate destinate acestui tip de material.

Ce este Nubuck?

Nubucul este un material foarte asemănător cu piele de căprioară. Este o piele caracterizată de peri vizibili care, atunci când sunt târâți cu degetul, lasă în urmă dungi întunecate care se formează prin schimbarea direcției perilor. În cazul pielei de căprioară, perii sunt mult mai lungi.

O altă diferență este modul în care sunt fabricate aceste materiale. În cazul pielei de căprioară, interiorul pielii este lustruit, în timp ce nubucul este lustruit la exterior.

Ambele materiale necesită îngrijire și întreținere speciale. Puteți curăța nubuck în același mod ca atunci când curățați pantofii din piele de căprioară.