Descoperiți modalități dovedite de a face pantofi prea strâmți


Alegerea corectă a încălțămintei este importantă nu numai pentru ocazie, ci și pentru sănătatea ta. Pantofii prea strâmți, oricât de șic arată, pot face mai mult rău decât bine. Încălțămintea prost montată poate provoca multe boli neplăcute și supărătoare. Aflați cum să le preveniți și ce să faceți pentru a face pantofi prea strâmți și care se potrivesc mai bine.

Mai mult rău decât bine

Pantofii prea strâmți, chiar și cei mai stilați și unici, pot face mai mult rău decât bine. Aflați despre cele mai frecvente probleme asociate cu pantofii strâmți și despre cum să le preveniți. 

Una dintre cele mai supărătoare probleme cauzate de pantofii strâmți sunt veziculele. Acestea apar ca urmare a frecării piciorului de interiorul pantofului. Adesea veziculele apar atunci când porți prima pereche de pantofi. Prin urmare, nu uitați să vă separați pantofii înainte de a le arăta lumii pentru prima dată. Petreceți câteva zile purtând încălțăminte greoaie în timpul treburilor zilnice casnice. Cel mai bine este să ai răbdare și să le porți aproximativ o oră în fiecare zi. Când simți că pantofii te ciupesc tare, poartă șosete groase de lână. Datorită acestui fapt, pantofii se vor separa și mai repede. De asemenea, evitați să purtați pantofi noi în timpul zilei. În schimb, poartă-le treptat, asigurându-te că se potrivește corect piciorului tău. Astfel vei preveni cu siguranță formarea de vezicule.

O altă problemă cu pantofii strâmți este unghiile încarnate. În astfel de pantofi, unghia are prea puțin spațiu și începe să crească în pielea din jurul patului din jurul ei. Ca rezultat, te lupți cu inflamația și sensibilitatea unghiilor. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că țineți unghiile scurte și urmați modalitățile noastre dovedite de a face pantofi prea strâmți.

Multe femei care aleg să poarte tocuri prea strâmte cu un deget îngust au o problemă cu bunionii. Această deformare inestetică a piciorului apare în zona primului deget de la picior și poate fi cu adevărat dureroasă și este tratată prin intervenție chirurgicală. Din fericire, cunoastem metode eficiente pentru pantofii stramti care te vor ajuta sa eviti aceasta boala.

Obțineți până la o mărime

Pentru pantofii strâmți pe care nu îi mai poți întoarce în magazin, te pot face nedormiți. Din fericire, nu trebuie să le scoți la licitație sau să le dai prietenului tău. Cunoaștem metode eficiente care vă vor permite să vă întindeți pantofii până la o mărime. A munci!

Uscați-vă părul în loc de... pantofi!

Același instrument pe care îl folosești pentru a-ți usca părul poate face minuni cu pantofii din piele prea strânși. Pune-ți cât mai multe perechi de șosete și pornește uscătorul. Îndoiți picioarele și mișcați degetele de la picioare, direcționând un flux de aer cald către cele mai înguste spații. Amintiți-vă că uscătorul trebuie ținut în mișcare pentru a nu vă arde pielea. Nu vă descălțați până când nu se răcesc și bucurați-vă de confort real! Vă recomandăm utilizarea unui agent de îngrijire a încălțămintei care va preveni eventualele fisuri pe suprafața pantofului. Avertizare! Această metodă nu este recomandată pentru pantofii lipiți - legăturile adezive pot fi slăbite.

Înghețați balonul cu apă

La suprafață, înghețarea balonului pare a fi o idee ridicolă. Conform legii lui Murphy, însă, aduce rezultate uimitoare. Turnați apă în balon, legați-l și alunecă-l lângă partea cea mai strânsă a pantofului. Pune pantoful în congelator și așteaptă ca apa înghețată să se extindă și să-ți extindă în același timp pantoful. În loc de balon, puteți folosi o pungă obișnuită plină cu apă. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu curge. În caz contrar, încălțămintea ar putea fi deteriorată. După ce scoateți cizmele din congelator, lăsați-le la temperatura camerei aproximativ 20 - 30 de minute. După acest timp, scapă de baloane și încearcă pantofii. Repetați procesul dacă este necesar.

Folosiți ziare umede

Ziarele umede sunt, de asemenea, utile pentru a întinde pantofii. Doar zdrobiți-le și puneți cât mai mult în pantofi. Ai grija insa sa nu exagerezi, pentru ca incaltamintea sa nu se deformeze. Lăsați ziarele să se usuce și încercați din nou pantofii. În acest fel, ele vor deveni mai flexibile și mai elastice. Puteți înlocui cu succes ziarele cu șosete umede rulate în bile.

Utilizați alcool

Dacă ai o problemă cu pantofii strâmți, vei avea nevoie de puțin alcool și să nu-ți înece necazurile ;-) Amestecă alcoolul cu apă într-un raport de 1: 1 și freacă-l direct în părțile pantofului care te apasă. Pune-le rapid pe picioare și poartă-le până când alcoolul se usucă. Dacă nu doar că ești ciupit de piese individuale de încălțăminte, ci în ansamblu este prea strâns, poți umezi o pereche de șosete din bumbac în soluția pregătită. Nu uitați să le strângeți bine înainte de a le pune. Purtați șosete cu pantofi strânși până când alcoolul este complet uscat.

Indiferent dacă pantofii sunt prea strâmți în lungime sau în lățime, credem că metodele noastre vă vor ajuta în mod eficient să faceți față acestei probleme. Folosind metodele descrise, degetele de la picioare și călcâiele vor câștiga spațiu suplimentar, iar picioarele vă vor răsplăti cu o stare excelentă. Nu ai nimic de pierdut!