Faceți pantofii tăi preferați să arate ca noi


Cu siguranță există o pereche de pantofi în garderoba ta de care nu te poți despărți. Te-au slujit de ani de zile și scăpând de ei, probabil ți-ar frânge inima. Bănuiesc că e mai bine să nu riști! Din fericire, există modalități eficiente de a restaura încălțămintea uzată, astfel încât să poți face ca pantofii tăi preferați să arate din nou ca noi.

Mai bine să previi decât să vindeci

O pereche de pantofi care arată grozav și confortabil este un adevărat răsfăț. Nu suntem surprinși că nici după mulți ani este greu să ne luăm rămas bun de la ei, chiar dacă încep să arate groaznic. Dacă sunt relativ noi, merită să aplici binecunoscutul principiu „mai bine previi decât să vindeci”. Profilaxia, și în cazul încălțămintei, este o soluție mult mai bună decât resuscitarea. Acest obicei prelungește cu siguranță durata de viață a pantofilor.

Merită întreținerea încălțămintei folosind mijloace speciale. Nu uitați să vă curățați temeinic pantofii de orice murdărie și praf înainte de a-i folosi. Impregnarea și îngrijirea regulată a pantofilor sunt cheia succesului care le poate asigura longevitatea. Un spray de protecție selectat corespunzător va proteja eficient pantofii împotriva efectelor nocive ale factorilor externi. Pentru îngrijirea pantofilor din piele, puteți folosi ulei pentru copii sau ulei natural, de exemplu ulei de migdale. Aplicați-l pe un tampon de bumbac și frecați-l bine în pantofi. Stralucire incredibila garantata!

Cum să curățați eficient pantofii?

Dacă este prea târziu pentru a preveni deteriorarea, nu stricați. Nu trebuie să vă despărțiți deloc de perechea de pantofi preferată. Uneori este suficient să le curățați pur și simplu cu o perie moale înmuiată în apă. Astfel, puteți scăpa cu ușurință de praf, noroi, nisip și alți contaminanți. O periuță de dinți uzată va fi un instrument eficient, datorită căruia vei ajunge chiar și în cele mai inaccesibile colțuri.

Dacă te lupți cu petele încăpățânate, pregătește un preparat de apă și oțet în raport de 1: 1, apoi freacă-l pe locurile murdare și lasă-l câteva minute. O combinație de oțet și bicarbonat de sodiu în proporții egale va funcționa pentru murdăria de pe pantofii albi. Folosește apă pentru a scăpa de resturile de pastă și bucură-te de ochi cu un pantof frumos. O soluție alternativă este să folosești... pastă de dinți. Frecați-l pe pantofii umezi, apoi ștergeți pantofii. Optează pentru o pastă albă. Unul colorat ar putea provoca decolorarea. 

Când ai de-a face cu pantofi din piele de căprioară, trebuie să fii mai atent. Obțineți o cârpă curată din microfibră, apă și un șampon blând pentru copii. Amestecați componentele soluției într-un raport de 1: 1 și curățați-vă bine pantofii. Dacă este necesar, repetați acest pas până când resturile dispar. De asemenea, puteți elimina urmele de pe pantofii din piele de căprioară cu... o gumă de șters. Nu uita să-ți periezi pantofii cu o perie specială concepută pentru piele de căprioară. Frecați doar într-o singură direcție pentru a evita efectul inestetic. Astfel ii vei reda structura naturala iar materialul va arata mult mai bine.

Amintiți-vă că pantofii proaspăt spălați nu trebuie să intre în contact cu soarele în niciun caz. Lumina directă a soarelui poate provoca o decolorare inestetică.

Cum să-mi lustruiesc corect pantofii?

Dacă pantofii tăi din piele sunt deja curați, îi poți lustrui. Merită să o faci de fiecare dată înainte de a o purta. Astfel vei arăta întotdeauna îngrijit și elegant.

Aplicați pasta pe pantofi folosind o perie specială sau o cârpă de bumbac. Frecați-l uniform în pantofi, cu mișcări circulare. După ce v-ați lustruit pantofii cu o pastă specială, nu uitați să-i ștergeți cu o cârpă de mătase. Aceasta este modalitatea perfectă de a le oferi o strălucire fenomenală!

Cum să restabiliți călcâiele deteriorate?

În cele mai multe cazuri, primele semne vizibile de uzură încep să apară pe călcâie. Când aveți de-a face cu pantofi din plastic, puteți masca cu ușurință zgârieturile inestetice cu un marker rezistent la apă într-o culoare potrivită.

O soluție alternativă este să faci un proiect DIY. Veți avea nevoie de lipici fierbinte și orice decorațiuni. Atașați străluciri estetice stâlpilor groși și puteți presăra știfturile subțiri cu sclipici după aplicarea lipiciului. În acest fel, vei insufla o viață cu totul nouă perechii tale de pantofi preferate.

Ai grijă de detalii

Pantofii tăi arată din nou uluitor. A rămas un singur lucru foarte important - un miros neplăcut. Dezinfectați branțurile pentru a scăpa de bacterii și pentru a elimina mirosurile. Bicarbonatul de sodiu va funcționa pentru sarcini speciale. Pune-l în pantof și lasă-l să acționeze câteva ore, de preferință peste noapte. Scuturați-vă bine pantofii dimineața și gata. De asemenea, recomandăm înlocuirea inserțiilor cu altele noi. Cele mai bune sunt din piele care va împiedica transpirația picioarelor. De asemenea, nu uitați să înlocuiți șireturile și tocuri.

Amintiți-vă că alegerea metodei potrivite pentru refacerea pantofilor deteriorați depinde de materialul din care sunt fabricați pantofii. Pentru ca încălțămintea ta preferată să reziste mai mult, ai nevoie doar de puțin efort și de instrumentele potrivite. Urmând sfaturile noastre, cu siguranță, vă va ajuta să restabiliți strălucirea pantofilor uzați și să-i faceți să arate din nou ca noi.