Îndepărtarea petelor grase din pielea naturală. Aflați despre modalități eficiente


Petele uleioase de pe pantofi sunt una dintre cele mai supărătoare pete, deoarece sunt extrem de greu de îndepărtat, mai ales dacă apar pe piele naturală. Este demn de remarcat faptul că pielea naturală, pe lângă varietatea netedă, poate fi caracterizată și prin prezența perilor (mai scurți sau mai lungi), ceea ce înseamnă că acest material va necesita îngrijiri speciale și diferite. Îndepărtarea petelor grase din pielea naturală este dificilă, dar există mai multe moduri care pot fi eficiente.

Îndepărtarea petelor grase de pe pantofi - profilaxie

Atunci când cumpărați pantofi noi, cel mai important lucru este să obțineți impregnarea adecvată pentru aceștia. Nu uitați să-l utilizați chiar înainte de a vă pune noua încălțăminte pentru prima dată și apoi folosiți-l în mod regulat, mai ales în condiții meteorologice nefavorabile. O impregnare selectată corespunzător va crea un strat de protecție invizibil pe pantofi, care va proteja pielea naturală împotriva pătrunderii umezelii și a depunerii de murdărie, inclusiv a petelor grase.

Cu toate acestea, dacă, în ciuda unei îngrijiri adecvate și atente, nu reușiți să vă protejați pantofii de piele de o pată inestetică și grasă, avem mai multe modalități dovedite de a le îndepărta.

1. Apă și lichid de spălat

Amestecați apă caldă cu câteva picături de lichid de spălat, apoi înmuiați o cârpă în ea și ștergeți ușor pantoful. Va fi mult mai ușor să scapi de pată dacă este curățată proaspăt. După terminarea tratamentului, asigurați-vă că ștergeți pantoful uscat.

2. Pudră de talc sau făină de cartofi

Această metodă poate fi utilizată chiar și în cazul pielii naturale cu peri lungi (piele de căprioară, nubuc). După ce ați uscat ușor pata cu un prosop de hârtie, presărați zona pe pată și lăsați pantofii peste noapte. Apoi scuturați orice făină sau talc rămas. Pentru a crește eficiența acestei metode, puteți utiliza o perie cu peri delicate. Dacă pata uleioasă este încă vizibilă, repetați operația.

3. Apă cu oțet

Oțetul este excelent pentru petele grase de pe pantofii de piele. Umeziți cârpa într-o soluție de apă și oțet, apoi ștergeți ușor murdăria. Pata de oțet ar trebui să dispară din țesătură.

4. Produse concepute pentru a îndepărta petele de pe suprafețele din piele

Dacă metodele de mai sus nu au funcționat în lupta împotriva unei pete încăpățânate, puteți căuta în magazin produse speciale, profesionale, destinate curățării pielii naturale.

În sortimentul de magazine de încălțăminte, puteți găsi cu ușurință tot felul de spray-uri, paste, creme, lapte, loțiuni sau lichide speciale. Este important să se potrivească produsul cu tipul de piele și culoarea acestuia pentru a evita decolorarea sau deteriorarea. Dacă nu sunteți sigur dacă produsul este potrivit, încercați-l pe o suprafață discretă a pantofului înainte de al utiliza pentru prima dată pentru a vă asigura că nu deteriorează materialul.

După îngrijire, lăsați întotdeauna pantofii să se usuce complet, de preferință la o distanță sigură de căldura intensă și lumina directă a soarelui.

Prudență. Amintiți-vă că pantofii din piele nu pot fi spălați la mașină, deoarece cantități mari de apă pot deteriora țesătura și pot duce la deformări. Așadar, spălarea pantofilor nu numai că nu va ajuta la îndepărtarea petelor grase de pe pantofi, dar este posibil să provoace daune ireversibile.

Îngrijirea corectă și regulată a pantofilor din piele vă va permite să minimizați sau chiar să evitați complet apariția murdăriei nedorite și a petelor grase. Mai mult, vă va proteja pantofii de efectele nocive ale factorilor externi, care le vor prelungi semnificativ viața.