Lustruiți-vă pantofii pentru a străluci - un ghid pas cu pas


Când te pregătești pentru o ieșire grozavă, alegi cu grijă stilul și accesoriile. Totuși, nu uita că și cea mai frumoasă ținută poate arăta neglijentă dacă pantofii tăi din piele sunt lăsați nesupravegheați. Vă sugerăm cum să vă lustruiți pantofii pas cu pas. Vedeți singuri că această sarcină este mai ușoară decât pare!

De ce merită să lustruiți pantofii?

Pantofii lustruiți te mențin elegant și ordonat, indiferent de ocazie. Chiar și stilul cel mai atent selectat nu va arăta uimitor atunci când pantofii tăi nu sunt bine îngrijiți. Cu toate acestea, randamentele mai mari nu sunt singurul motiv pentru care ar trebui să vă lustruiți pantofii. 

Lustruirea pantofilor este un element indispensabil al îngrijirii lor adecvate, datorită căruia poți prelungi cu ușurință durata de viață a încălțămintei tale preferate și te poți bucura de ea mulți ani. O pastă specializată creează un strat protector care împiedică pătrunderea umezelii sau a apei. 

Pe lângă atenuarea efectelor condițiilor meteorologice nefavorabile, lacul de pantofi protejează împotriva trecerii timpului. Nu uita ca pielea este un material natural care se poate usca in timp. Lustruindu-ti pantofii, poti fi sigur ca vei reusi sa iti pastrezi pantofii preferati in stare perfecta.

Când ar trebui să-mi lustruiesc pantofii?

Lustruirea pantofilor de rochie este o necesitate înainte de orice ieșire majoră. Astfel, creezi unul armonios uiteși în același timp arăți îngrijit și estetic. Cu toate acestea, aceasta nu este singura oportunitate de a vă lustrui pantofii preferați.

Lustruiți-vă pantofii înainte de începerea perioadei de toamnă/iarnă. Datorită acestui fapt, îi veți proteja împotriva efectelor nocive ale factorilor externi. În același timp, va preveni formarea petelor și a petelor neplăcute pentru ochi.

De asemenea, merită să lustruiți pantofii imediat după ce îi cumpărați. În acest caz, procesul poate dura ceva mai mult - noua piele absoarbe produsele mai greu. Totuși, nu te descuraja, pentru că pantofii te vor răsplăti cu un aspect grozav și te vor servi mai mult timp. 

Amintiți-vă că, chiar dacă porți o pereche de pantofi din piele foarte rar, trebuie să ai grijă de ei în mod regulat. Cu cât așteptați mai mult să lustruiți, cu atât va fi mai greu să vă aduceți încălțămintea la o stare de funcționare.

A munci!

Acum că știi de ce este bine să-ți lustruiești pantofii și când să-ți lustruiești pantofii, să trecem la treabă. Tot ce ai nevoie este:

- pantofi de piele

- crema de lustruit pentru incaltaminte

- haine de bumbac

- perie pentru lustruit pantofi

- putina rabdare

Atunci când alegeți un lustruit pentru pantofi, potriviți nuanța cu culoarea pantofilor. Dacă aveți o problemă cu aceasta, alegeți un produs incolor. Va recomandam insa paste colorate care, datorita pigmentarii corespunzatoare, sunt capabile sa readuca pantofii culoarea initiala, facandu-i sa arate ca noi.

Alege produse cu ingrediente naturale care vor face ca materialul din care sunt confectionati pantofii tai sa arate pur si simplu bine in cel mai scurt timp. Lacul de pantofi care conține ingrediente sintetice, deși are un preț mai mic, poate face mai mult rău decât bine pantofilor tăi pe termen lung. Siliconul și alți aditivi artificiali pot usca suprafața încălțămintei, provocând formarea de fisuri. 

La fel de importantă este și alegerea periei de lustruit pantofi. Vă recomandăm o perie cu peri naturali care ridică fibrele de piele, pregătindu-le astfel pentru lustruire. Va fi perfectă o perie din păr de cal sau de mistreț, a cărei grosime este atât de echilibrată încât nu trebuie să vă faceți griji pentru zgârieturile de pe piele.

Pasul 1: Pregătește-ți corect pantofii

Asigurați-vă că perechea de pantofi pe care urmează să o lustruiți este curată și uscată. Scoateți șireturile. Folosește o perie cu peri moi pentru a scăpa de praf și murdărie, acordând o atenție deosebită locului în care partea superioară și talpa se conectează. Puteți folosi o periuță de dinți veche în acest scop. În caz contrar, lustruirea poate să nu producă rezultatele dorite! 

Asigurați-vă că pantofii sunt complet uscați înainte de a trece la pasul următor. Opțional, puteți utiliza un preparat special pentru hrănirea pielii, care va preveni suplimentar formarea cutelor.

Pasul 2: Aplicați pasta

Dacă pantofii tăi sunt deja curați, poți începe să aplici lacul. Fă-o în straturi pentru a nu-ți supraîncărca pielea. Aplică o cantitate mică și, cu mișcări circulare, distribuie-o energic pe pantof. În acest scop, folosește o cârpă de bumbac care îți va oferi control asupra cantității de produs aplicat. Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatele obținute, repetați acest proces cu un alt strat subțire de lac de pantofi.

Apoi așteptați aproximativ o jumătate de oră pentru ca lucul să se absoarbă pe suprafața pantofului și începeți să-și facă treaba. Odată ce această etapă este finalizată, pantofii tăi vor deveni plictisiți. Acesta este momentul perfect pentru a le lustrui.

Pasul 3: Lustruiți-vă pantofii

Ai răbdare și, mișcând peria înainte și înapoi, lustruiește-ți pantofii. Amintiți-vă că mișcările viguroase vă vor oferi mai multă strălucire. Nu vă fie frică de presiunea ușoară. În acest fel, vei apăsa literalmente produsul în porii pielii, oferindu-i o strălucire impecabilă. Cu toate acestea, nu frecați prea tare. Când sunteți mulțumit de efect, dantelă-ți pantofii și gata! Poți merge să cucerești lumea!

Lustruirea pantofilor este mai ușor decât ați crede! Înainte de a utiliza orice produs pentru încălțăminte pentru prima dată, nu uitați să vă asigurați că nu vă va face rău. Pentru a face acest lucru, încercați-l pe spatele pantofului într-un loc discret. Noroc!

Lustruirea pantofilor este mai ușor decât ați crede! Înainte de a utiliza orice produs pentru încălțăminte pentru prima dată, nu uitați să vă asigurați că nu vă va face rău. Pentru a face acest lucru, încercați-l pe spatele pantofului într-un loc discret. Noroc!