Miros urât din pantofi?


Descoperiți 10 moduri eficiente de a face pantofi mirositori!

Miros urât din pantofi aceasta este o problemă destul de jenantă, dar obișnuită. Pot exista numeroase motive pentru aceasta, deci este important să identificați cât mai mult posibil cauza mirosului neplăcut din pantofi. Dacă problema se aplică și în cazul dvs., vă încurajăm să citiți articolul de mai jos. Vom introduce cele mai frecvente cauze ale apariției unui miros și îl vom descrie 10 modalități eficiente de a face pantofi mirositori.

De ce îmi împuțesc pantofii?

Când căutați un răspuns la întrebarea de ce pantofii mei put, merită să începeți cu elementele de bază.

Cel mai comun cauzele mirosului neplăcut de la pantofi acest:

  • încălțăminte din materiale artificiale,

  • șosete din fibre artificiale, care nu respiră,

  • igiena necorespunzătoare a picioarelor,

  • îngrijire necorespunzătoare a pantofilor,

  • probleme cu transpirația excesivă.

Vestea bună este că aproape toți factorii care contribuie la apariția mirosurilor neplăcute din pantofi pot fi eliminați folosind metode dovedite și eficiente. Mai mult decât atât, în cazul pantofilor urât mirositori, vor funcționa metode fiabile, de acasă, care au fost deja folosite de bunicile noastre și care ajută la rezolvarea acestei situații incomode. Deci, cunoașteți 10 moduri eficiente de a face pantofi mirositori.

Ce să faci când pantofii put? 10 modalități eficiente de a elimina mirosurile neplăcute de pe pantofi

Se estimează că problema afectează până la unul din trei adulți. Cauza nu este doar transpirația excesivă a picioarelor din cauza factorilor de sănătate, ci și neglijența zilnică, care pe termen lung are ca rezultat apariția unui miros neplăcut din pantofi.

Trebuie să știi asta pantofi mirositori este un semn că unele dintre obiceiurile tale nu sunt corecte. Și, deși transpirația este un rezultat natural al termoreglării corpului, excesul de transpirație, combinat cu alți factori, poate provoca un miros neplăcut al pantofilor. Ce să faci când pantofii put?

1. Aveți grijă de elementele de bază.

Alege încălțăminte din materiale naturalede exemplu, piele cu aerisire adecvată.

Pe lângă pantofii din piele, este de asemenea esențial să porți șosete din fibre naturale. Materialele sintetice, deși sunt mult mai ieftine, pot face mai mult rău decât bine. Piciorul nu respiră, iar circulația aerului este, de asemenea, subestimată, crescând astfel multiplicarea microorganismelor și bacteriilor, pentru care un mediu cald și umed este aproape ideal pentru dezvoltare.

2. Branțuri din piele pentru încălțăminte.

Dacă achiziționarea de pantofi din piele reprezintă o povară financiară prea mare pentru dvs., investiți în branțuri din piele. Este elementul încălțămintei care are cel mai mare contact cu piciorul, deci ar trebui să fie din material natural, aerisit.

3. Băi de picioare pe bază de plante.

Miros urât din pantofi este adesea rezultatul transpirației crescute. Băile regulate cu adaos de uleiuri sau ierburi aduc rezultate excelente. Specialiștii recomandă ulei de arbore de ceai, ulei de eucalipt, lavandă și decoct de salvie. Cantitatea optimă este de 2-3 sesiuni de câteva minute pe săptămână pentru a reduce semnificativ problema încălțămintei mirositoare.

4. Sifon pentru pantofi mirositori.

Una dintre metodele bunicii care este folosită și astăzi. Problema pantofilor mirositori ajută la depășirea sifonului obișnuit, care se găsește în aproape fiecare bucătărie. Este suficient să acoperiți interiorul pantofilor cu bicarbonat de sodiu, de preferință peste noapte, și apoi îndepărtați ușor reziduul de pulbere. Sifonul absoarbe perfect mirosurile neplăcute de la pantofi și previne acumularea de umiditate.

5. Coaja de citrice.

Un alt remediu casnic pentru pantofii mirositori. Curățați o lămâie sau o portocală, tăiați coaja în benzi mici, apoi puneți-o într-o pungă de in și puneți-o în pantofi timp de câteva ore. Citricele au un efect antibacterian foarte puternic, așa că, pe lângă o aromă frumoasă, lasă și un interior răcorit al pantofilor.

6. Litiera pisicilor.

Toți proprietarii de pisici vor fi mulțumiți de această metodă de a obține un miros neplăcut din pantofi. Pietrișul are proprietăți excelente pentru a absorbi excesul de umiditate și miros urât, motiv pentru care această metodă este adesea recomandată și cel mai important - foarte eficientă.

7. Antiperspirante pentru picioare.

Persoanele care suferă de transpirație excesivă a picioarelor ar trebui să obțină un antiperspirant specialist, care, atunci când este utilizat în mod regulat, reduce semnificativ afecțiunea. Puteți cumpăra spray-uri eficiente pentru picioare în magazine bune de încălțăminte, farmacii sau farmacii. Merită să alegeți versiuni care conțin substanțe naturale care au proprietăți antibacteriene și antifungice.

8. Deodorante pentru pantofi.

Pe lângă preparatele destinate utilizării direct pe picioare, cu problema pantofilor mirositori Deodorantele, care ar trebui pulverizate pe interiorul pantofilor, fac o treabă excelentă. Important, această măsură funcționează în diferite modele, astfel încât, pe lângă pantofii acoperiți, cum ar fi cizmele, pompele sau botinele, vor fi de ajutor și în cazul sandalelor și al tuturor pantofilor care arată piciorul.

9. Talc pentru pantofi.

Talcul funcționează în mod similar cu bicarbonatul de sodiu. Absoarbe umezeala și reduce mirosurile neplăcute. Cu toate acestea, dacă nu sunteți convinși de remedii casnice pentru încălțăminte mirositoare, puteți alege preparate gata făcute disponibile în magazinele de încălțăminte sau într-o farmacie.

10. Aerisirea frecventă a pantofilor.

Important, nu uitați să vă aerisiți pantofii în mod regulat. Aerul rece și de iarnă funcționează cel mai bine, dar orice vreme este potrivită. De asemenea, merită să spălați din când în când încălțăminte transpirată, deși nu toate tipurile de încălțăminte pot fi expuse unui contact atât de intens cu apa. Verificați întotdeauna recomandările producătorului și modalitățile de utilizare a pantofilor pentru a evita deteriorarea acestora.

 

Am descris mai sus cele mai eficiente modalități de a obține pantofi mirositori și cauzele problemei. După cum puteți vedea, cele mai multe dintre ele pot fi ușor eliminate, astfel încât mirosul neplăcut al pantofilor, deși nu este foarte confortabil, nu este o afecțiune de netrecut. Urmează sfaturile noastre și scapă de sursa problemelor tale.