Nu știi cum să cureți branțurile din pantofi? Sfatuim!


Dacă vă îngrijiți corect încălțămintea, aceasta va dura mult mai mult! Cu toate acestea, trebuie să știți că îngrijirea încălțămintei efectuată doar din exterior cu siguranță nu este suficientă. Un picior care se află în pantof câteva ore transpiră și începe să emită un miros neplăcut, ceea ce face din interiorul pantofului un loc ideal pentru creșterea tuturor bacteriilor și ciupercilor. Aflați cum să curățați eficient branțurile de pantofi. Încercați sfaturile noastre.

Cum curăț branțurile de pantofi?

Inserții de material

In cazul unei captuseli din material artificial, cea mai buna solutie este apa cu sapun sau un lichid de spalat delicat. În cazul murdăriei delicate, este suficient să înmuiați buretele într-o soluție de apă și lichid, apoi să frecați ușor suprafața murdară.

Dacă aveți de-a face cu murdărie mai încăpățânată, puteți încerca să curățați cu o perie. Este important ca perii periei să nu fie prea duri, deoarece ar putea rupe materialul delicat din care este cusută incrustația.

Brant din piele

Branțurile din piele naturală sunt mult mai confortabile și mai sănătoase pentru piciorul tău și, de asemenea, previn transpirația excesivă și abraziunile dureroase. Îngrijirea regulată a branțurilor din piele naturală este la fel de importantă ca și în cazul branțurilor din material textil.

Tine minte! Pielea naturală nu-i place contactul excesiv cu umezeala, așa că evitați înmuierea abundentă sub jet de apă sau scufundarea acesteia.

Puteți scăpa de murdăria din inserțiile din piele cu o cârpă ușor umezită. Tot ce trebuie să faceți este să ștergeți interiorul pantofilor și apoi să-i lăsați într-un loc întunecat, dar aerisit să se usuce complet.

În cazul căptușelii din piele a pantofului, tot felul de spume și spray-uri pentru îngrijirea interiorului pantofului, pe care le găsești cu ușurință în magazinele de pantofi, vor funcționa perfect. Alegerea unei astfel de soluții va fi puțin mai costisitoare, dar vă va permite să scăpați în siguranță și corect de murdăria încăpățânată.

Curățăm branțurile de pantofi - cum rămâne cu mirosurile neplăcute?

Pur și simplu curățarea căptușelii pantofului poate să nu fie suficientă pentru a elimina mirosurile neplăcute din interiorul pantofului. Din fericire, există multe remedii la domiciliu pentru a rezolva această problemă cu ușurință. Iată câteva dintre ele:

  • Bicarbonat de sodiu - este suficient să turnați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în pantof și apoi să îl lăsați peste noapte. Sifonul va absorbi cu ușurință mirosul neplăcut, lăsându-ți pantofii proaspeți și gata de utilizare. Cu toate acestea, nu uitați să îndepărtați cu atenție orice pulbere reziduală dimineața cu o cârpă sau o perie.

  • Pliculete de ceai - Dacă sunt lăsați într-un pantof câteva ore, aceștia nu numai că vor absorbi excesul de umiditate și mirosul neplăcut, dar vor și împrospăta pantofii și vor lăsa în interior o aromă plăcută, de plante.

  • Depozitare adecvată - De asemenea, este important să ai un loc potrivit în care să-ți depozitezi pantofii zilnic. Merită subliniat faptul că locurile calde și umede sunt condiții perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor, de aceea este important să aerisești în mod regulat încălțămintea și să o depozitezi într-un loc aerisit.

Îngrijirea corectă a încălțămintei dumneavoastră este extrem de importantă. Nu numai că vor arăta grozav din exterior, dar vor deveni și mult mai plăcute în utilizarea de zi cu zi - mai ales pentru picioarele tale!