Pantofi de trekking


Primăvara nu ne strică anul acesta, dar lungul weekend de mai se apropie deja! Te duci undeva sau stai acasă?

Primăvara nu ne strică anul acesta, dar lungul weekend de mai se apropie deja! Te duci undeva sau stai acasă? Indiferent, ai nevoie de pantofii potriviți! Deoarece o călătorie în necunoscut în treapta greșită poate duce la o surpriză neplăcută. Unele locuri, în special munții, au nevoie de un cadru adecvat. Dar încet, să aruncăm o privire la pantofii care pot fi utili în timpul unui weekend activ.

Mulți oameni vor merge la munte în weekendul din mai. Problema încălțămintei pare a fi foarte simplă. Teoretic, știm cu toții că la munte sunt necesare încălțăminte adecvată, dar este cu adevărat?

Sursa: demotywatory.pl

 

Cred că toți iubitorii de munte privesc această imagine cu un sentiment de groază. Dacă nu doriți să plătiți pentru o plimbare în cel mai scump taxi din lume, adică elicopterul GOPRU menționat mai sus, înarmați-vă cu pantofi confortabili și adecvați.

Setul de reguli pentru alegerea pantofilor de trekking începe cu regulile de bază pentru alegerea pantofilor în general. În primul rând, pantofii trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru dimensiunea piciorului. În al doilea rând, chiar dacă pantofii sunt de mărimea potrivită, nu pot face rău nicăieri. Acum intrăm într-un nivel mai ridicat de complexitate. Când suntem la munte, de obicei petrecem 8-10 ore pe picioare și în acest timp pantofii sunt pe picioarele noastre tot timpul și lucrează foarte mult. Sub influența exercițiilor fizice, a temperaturii și a altor factori, picioarele și vițeii se umflă, motiv pentru care este foarte bine să încercați pantofii seara, când piciorul este deja obosit. Alpinistii avizi sugerează că ar trebui să cumperi pantofi pe care să îi poți purta confortabil chiar și atunci când îți pui două perechi de șosete. Mai bine sigur decât rău, dar dacă nu intenționați să mergeți pe munte iarna sau toamna târziu, nu este un factor necesar.

 

Un alt aspect important al alegerii cizmelor de munte este partea superioară. În cizmele alpine, partea superioară trebuie să ajungă deasupra gleznei pentru a preveni entorse dureroase. Amintiți-vă că talpa trebuie să fie groasă, dar flexibilă și neapărat plin de santuri! Vă vor proteja de coborârea ca schiul!

 

Există mai multe reguli, dar merită să le amintim, deoarece pantofii de la munte reprezintă o investiție în propria siguranță, este o astfel de asigurare pentru întregul corp.

Dacă nu intenționați să urcați pe Orla Perć, puteți alege și pantofi care, fără îndoială, vă vor fi de folos atunci când faceți drumeții pe teren plat. Puteți opta pentru o parte superioară deasupra gleznei și o talpă mai flexibilă.

 

 

Nu uitați să vă amintiți picioarele acelea mici! La urma urmei, copiii merg și ei la munte!

 

Acum, plin de cunoștințe, poți merge oriunde te poartă ochii.

Un picnic extraordinar! :)