Pantofi prea strâmți? Cum să spargi sau să spargi pantofii din piele


Sunt pantofii noi prea strâmți? Încercarea de a merge se termină cu frecări dureroase și vezicule? Avem o soluție pentru asta! Spărgerea pantofilor este adesea singura modalitate de a le folosi fără probleme. În acest articol, veți găsi sfaturi utile despre cum să despărțiți sau să separați pantofii din piele.

Cumpărarea unei noi perechi de pantofi are uneori consecințe neplăcute sub formă de presiune asupra piciorului. Aceasta situatie apare mai ales in cazul pantofilor din piele, atat cei din piele naturala, cat si cele ecologice. Măsurarea pantofilor în magazin este de obicei limitată la activitate de câteva minute. Pe de altă parte, atunci când cumpărăm pantofi din magazinele online, nu îi putem încerca înainte de finalizarea tranzacției, deoarece întreaga procedură de cumpărare se bazează pe determinarea dimensiunii corecte a branțului. Când încercăm pantofii acasă, se dovedește că, deși mărimea este bună, forma pantofului nu corespunde pe deplin structurii piciorului și, ca urmare, simțim disconfort atunci când îl purtăm.

Din fericire, cunoaștem modalități eficiente de a rupe ușor pantofii, astfel încât să capete mărimea și forma potrivită, în urma cărora vor deveni confortabili și vei elimina abraziunile neplăcute și dureroase ale pielii. Verifica, cum să spargi sau să spargi pantofii din piele!

Cum să spargi pantofii - moduri de casă

Printre metodele eficiente pentru încălțămintea prea strâmtă, veți găsi atât cele profesionale, cât și cele de acasă care au fost folosite cu succes de multe generații. Cunoscuți de părinții noștri, au supraviețuit până în zilele noastre și reprezintă un element de salvare de bază în cazul pantofilor incomozi sau prea mici.

  • Ciocan de încredere. Primul gând în situații similare este să spargi pantofii cu un ciocan. Aceasta este o metodă bună, atâta timp cât o faci cu delicatețe, pentru că lovirea nepricepută sau prea intensă a pantofilor de piele cu un ciocan poate ajunge într-un dezastru. Ciocanul va funcționa doar pentru a rupe și a înmuia marginile prea ascuțite sau care se potrivesc prost ale unui pantof. În niciun caz nu încercați să utilizați această metodă pe alte părți ale pantofului!

  • Flux de aer cald din uscător. Aerul cald va înmuia pielea, făcând-o mai plastică și mai ușor de adaptat la forma piciorului. După ce pantoful este cald, pune-l pe picior și încearcă să-l întinzi până se răcește. Puteți repeta acțiunea dacă este necesar. Trebuie subliniat faptul că fluxul fierbinte trebuie direcționat numai în interiorul pantofului, niciodată direct pe părțile exterioare ale pielii.

  • Cizme de la congelator. Da, aceasta este și o modalitate eficientă de a rupe pantofii strâmți! Doar turnați apă în pungi și puneți-le în pantofi. Apoi trebuie să puneți pantofii la congelator și să-i lăsați aproximativ o zi. Înghețarea apei îi va crește volumul și, astfel, mărimea pantofilor tăi.

  • Despărțirea pantofilor. Una dintre cele mai populare și, în același timp, cele mai frecvent utilizate metode, adică purtarea tradițională a pantofilor prea mici. Udați ușor șosete groase, puneți-le în picioare, apoi puneți-vă picioarele în pantofi și plimbați-vă prin casă cu treburile zilnice. Activitatea trebuie repetată până când are succes, dar este de remarcat faptul că efectele ar trebui să apară destul de repede.

Cum să spargi pantofii din piele - metode profesionale

Pe lângă remediile de casă menționate mai sus pentru zdrobirea pantofilor, cunoaștem și metode mai profesionale. Ei vor lucra pentru oamenii cărora le este frică să nu se lupte singuri cu pantofii prea strâmți și preferă să folosească cunoștințele specialiștilor.

  • Pregătiri pentru defecțiunea pantofilor. Le puteți găsi în magazinele de pantofi sau la un cizmar. De obicei, au forma unui aerosol care trebuie doar să stropească interiorul pantofului. Agentul are un efect de catifelare, ceea ce face mai ușoară răspândirea pantofului inconfortabil mai târziu. 

  • Reguli. Funcționează bine nu doar ca gadget care facilitează depozitarea pantofilor din piele, ci și pentru mărirea modelelor prea strâmte. În funcție de placa folosită, puteți lărgi sau alungi pantofii, dar asigurați-vă că faceți acest lucru cu atenție. Instalarea incorectă a plăcii poate deteriora încălțămintea. 

  • Ajutorul cizmarului. Ultima dintre metodele menționate de noi, dar nu cea mai puțin importantă. Decizia de a oferi pantofi prea strâmți unui cizmar este uneori singura decizie corectă. Așa că dacă nu vrei să riști să-ți strici pantofii, mai ales pe cei scumpi, apelează la ajutorul unui profesionist. Un cizmar cu ajutorul uneltelor va sparge efectiv pantofii prea strâmți, făcându-i mai confortabil și mai confortabil de purtat. Important, costul serviciului este de obicei rezonabil, ceea ce vorbește în plus în favoarea unui specialist.

Oricare dintre metodele menționate mai sus va ajuta cu pantofii strâmți. Amintiți-vă, totuși, că atunci când încercați să spargeți singur pantofii din piele, trebuie să o faceți foarte atent și delicat pentru a preveni deteriorarea. Dacă ești îngrijorat că efectul poate fi disproporționat cu volumul de muncă implicat sau că îți poți deteriora accidental pantofii, este cu siguranță o decizie mai bună să-ți dai pantofii unui cizmar care știe să-ți spargă pantofii.