Papuci de grădiniță


Admiterea unui copil la grădiniță este un moment extrem de important în viața sa. Părinții îl ajută pe copil să se pregătească pentru această provocare în cel mai bun mod posibil pentru a-i oferi confort maxim în noul mediu.

În fiecare unitate, educatorii oferă informațiile necesare și oferă părinților instrucțiuni care să le permită să echipeze copilul cu toate articolele de îmbrăcăminte și accesorii necesare. Una dintre numeroasele probleme importante este ce papuci de grădiniță să alegeți? Iată o colecție cu cele mai importante informații despre acest subiect.

Papuci pentru copii - dezvoltare adecvată și independență

Să ne concentrăm asupra independenței copilului. Grădinița este un moment în care copiii învață să-și îngrijească propriile nevoi și să se asigure că fac cât mai multe activități fără participarea terților. Prin urmare, merită să aveți grijă de toate facilitățile care îl vor face pe copil să efectueze cu ușurință toate activitățile fără a se simți jenat sau stresat. Prin urmare, papucii pentru grădiniță ar trebui să fie ușor de utilizat. Cu cât un copil îi îmbracă mai eficient, cu atât mai bine.

Încălțăminte cu velcro vor fi perfecte pentru acest rol. Pentru copiii mai mari, Velcro tras printr-o buclă metalică poate fi convenabil. Va fi, de asemenea, o șansă de a vă antrena în îmbrăcarea pantofilor și fixarea lor de la început până la sfârșit. Papucii alunecați vor fi o soluție la fel de bună, dar să ne amintim că ar trebui să aibă benzi elastice adecvate care să asigure o aderență adecvată la picioarele copilului mic.

Încălțăminte confortabilă și practică pentru grădiniță

Din punct de vedere practic, cele mai bune papuci pentru grădiniță sunt cele care ... pot fi ușor spălate în mașina de spălat. Utilizarea intensivă zilnică va afecta murdăria care apare rapid, așa că dacă doriți să vă mențineți igiena încălțămintei, cel mai bine este să le curățați cu detergenți.

O altă problemă importantă este execuția. Pantofii pentru grădiniță nu se pot murdări și pot lăsa urme pe podea, așa că hai să verificăm cu atenție tipul de talpă. Ar trebui să fie alb și flexibil în același timp, ceea ce va asigura confortul în timpul jocului.

Materialul din care sunt fabricate pantofii pentru preșcolari trebuie să fie cât mai respirabil, astfel încât pielea să nu transpire. Același lucru este valabil și pentru căptușeală. Să vedem dacă călcâiul se potrivește perfect în jurul călcâiului, dar este flexibil în același timp. Piciorul nu trebuie să se răsucească, dar trebuie să aibă și multă libertate.

O mulțime de culori și confort la purtare

Vârsta preșcolară este momentul în care micuții noștri își exprimă opiniile în mod asertiv. Vor să decidă și să facă alegeri în fiecare zi - aceasta este o abilitate foarte importantă și valoroasă. În ceea ce privește hainele, o puteți folosi și! Când cumpărați încălțăminte pentru copii pentru grădiniță, acordați atenție preferințelor copilului mic și respectați-i gustul, astfel încât să fie fericit să se îmbrace în grădiniță.

Personajele de basm preferate, sau poate animale sau vehicule? Papucii cu modele vor atrage atenția copilului și vor face și mai probabil să le îmbrace. Puteți găsi multe modele interesante atât pentru fete, cât și pentru băieți. Ne putem concentra pe soluții unisex minimaliste, precum și pe soluții distinctive, multicolore și chiar extravagante.

Ce papuci sa alegi?

Să fim atenți la perioada anului - dacă piciorul copilului transpiră mai intens, alegeți alte încălțăminte pentru grădiniță iarna și vara. Dacă unui copil mic nu îi plac șosetele, trebuie să verificăm cu atenție dacă materialul din care sunt confecționați pantofii pentru bebeluși nu îi irită pielea. Ar trebui să fie foarte flexibile, ușoare și să nu împiedice jocul liber. Iarna, la rândul său, nu trebuie să izolați prea mult branțul - amintiți-vă că copilul petrece timpul într-o cameră închisă și durează sezonul de încălzire. Cu siguranță nu va fi rece.

Și în cele din urmă - unii copii sunt doar foarte pretențioși alegând papuci pentru grădiniță. Nu le place să le poarte și le place să se joace desculți. Atunci să căutăm pantofi care imită o șosetă, care să fie extrem de flexibili, imperceptibili pentru picioare și antiderapante, dar în același timp stabili pentru picior și să asigure o dezvoltare sănătoasă și o postură corectă.