Sandale pentru un copil de un an


Sezonul de sărbători este un moment extrem de confortabil pentru copiii mici care învață să facă primii pași. Când vremea este bună, puteți petrece mult timp în aer liber și puteți explora spațiul. Atunci când alegem primii pantofi pentru un copil, respectăm multe reguli și verificăm fiecare detaliu, astfel încât piciorușul mic să fie satisfăcut.

Fabricarea pantofilor

Vara trebuie să ții cont de faptul că, din moment ce purtăm deseori sandale, folosim rar șosete. Pielea delicată a unui copil intensifică apoi tot ceea ce intră în contact direct. Deci, ce sandale pentru un copil de un an ar trebui să alegeți, astfel încât să poată acoperi ușor și stabil primele distanțe în aer liber, fără vezicule și abraziuni?

Să fim atenți la calitatea materialului din care sunt confecționați pantofii. Pielea naturală funcționează cel mai bine. Cu cât este mai subțire și mai moale, cu atât mai bine. Dacă curelele sunt rigide, groase și inflexibile, vor începe rapid să rănească și să irite piciorul bebelușului. Să aruncăm o privire și asupra oricăror cleme metalice. Dacă nu sunt acoperite în niciun fel, contactul direct cu pielea îl poate prinde (de exemplu, atunci când fixați pantofii). De asemenea, fii atent la ornamente, paiete, funde sau alte elemente suplimentare atașate pantofilor. Este important ca acestea să fie în locul potrivit pe încălțăminte, fără a deranja piciorul.

Poziția piciorului

Pantofii de vară pentru un copil de un an trebuie să fie cât mai respirabili, dar în același timp stabili. Dacă, pe lângă sandale, cumpărăm pantofi sport, acordați atenție prezenței găurilor și ochiurilor care au funcție de ventilație. De asemenea, este important ca piesa din spate adiacentă călcâiului să împiedice deformarea mersului. La rândul său, spațiul adecvat pentru degete le va împiedica să fie stoarse și să limiteze libertatea de mișcare în timp ce se echilibrează în joc.

Să aruncăm o privire și la talpă, dacă este suficient de moale și îndoaie 1/3 din lungimea sa. Dacă este brut, gros și nu este susceptibil la munca la picioare, va limita cu siguranță confortul unui copil care merge. Amintiți-vă greutatea pantofilor - cu cât sandalele sunt mai ușoare pentru a învăța să mergeți, cu atât mai bine.

Pantofi de vară pentru un copil mai mare

Ce sandale pentru un copil de doi ani ar trebui să aleagă un părinte? Deși învățarea la mers este baza și atunci când alegem primii pantofi pentru un copil, acordăm atenție multor detalii, pentru copii puțin mai mari cumpărăm și încălțăminte solidă și sănătoasă. Piciorul unui copil mic este modelat în primii șapte ani din viața sa, iar acesta este strategic cel mai important moment pentru a preveni diferite defecte și probleme.

Când cumpărăm sandale pentru un copil de doi ani, să luăm în considerare forma piciorului său. Înălțimea gâtului și lățimea piciorului sunt cruciale. Se poate dovedi că un picior îngust și filigranat într-o sandală prea largă va avea prea mult spațiu pe laturi, iar în ceea ce privește lungimea, pantofii se vor dovedi a fi o dimensiune prea mică. De aceea tăierea este crucială. Fiecare marcă are dimensiuni diferite ale inserției. Să ne amintim acest lucru.

Încălțăminte ortopedică

Evitați încălțămintea excesivă, rigidizată (în special ortopedică!), Cu excepția cazului în care medicul i-a recomandat. Este suficient ca sandalele pentru copii să aibă un spate suficient de rigid (dar nu prea dur) și un branț profilat. Să ne uităm și la curelele din față pentru a vedea dacă țin bine degetele. Sandalele selectate corect pentru un copil de doi ani împiedică alunecarea piciorului înainte sau îndoirea laterală.

Amintiți-vă că stabilizarea mersului este în primul rând baza pentru mișcarea sigură și riscul redus de rănire (de exemplu, entorsa gleznei). Copiii dobândesc precizie în mișcări și își învață abilitățile de echilibru, așa că dacă încălțămintea afectează în vreun fel aceste abilități, copilul mic poate cădea la pământ mult mai des. Același lucru se întâmplă și în cazul unei pantofi selectați incorect. Prea strâns - restricționează mișcările și sunt o sursă de disconfort. Pe de altă parte, cele prea mari distorsionează mersul, măresc amestecarea și măsurile luate neglijent.

Dezvoltarea sănătoasă a picioarelor copilului mic

Sandalele bine alese pentru un copil de un an sunt o verigă extrem de importantă pe calea construirii unei figuri și atitudini sănătoase a copilului nostru. Aliaje sunt cheia aici. Toate deformările mersului au un impact asupra diferitelor tulburări și disfuncții, a căror existență o vom învăța mai târziu, atunci când ne vom confrunta cu ele. Prin menținerea unei posturi proaste, afectăm coloana vertebrală și genunchii. Nu este vorba doar de picioare estetice. Având grijă de mersul nostru, avem grijă de întregul corp și este o investiție pe termen lung.

Încălțăminte nouă sau uzată pentru copii - ce să alegi?

Acest lucru ar trebui subliniat cu emfază. Cumpărăm încălțăminte nouă doar cu un branț neutilizat, care anterior nu era deformat. Pantofii, deși ușor îndoiți, vor contribui la consolidarea modelelor incorecte de mișcare încă de la început. Copilul se va obișnui rapid cu această poziție a picioarelor și va ceda la ea. Doar sandalele noi pentru un copil de un an vor fi cea mai bună soluție. La această vârstă, copilul abia începe aventura cu mersul independent. Să nu permitem ca aceste prime momente să aibă consecințe negative. Să avem grijă de picioarele celor mici. Picioarele sănătoase înseamnă un corp sănătos.