Trekking - ce pantofi să alegi?


S-ar dori să spunem că este cu siguranță confortabil, dar nu va ajuta prea mult atunci când alegem perechea potrivită de pantofi. De fapt, există multe sfaturi care vă vor ajuta să completați un strat pentru explorarea fermecătorelor poteci montane. Astăzi am dori să le adunăm într-un articol semnificativ care să explice în mod semnificativ problema alegerii pantofilor pentru trekking.

S-ar dori să spunem că este cu siguranță confortabil, dar nu va ajuta prea mult atunci când alegem perechea potrivită de pantofi. De fapt, există multe sfaturi care vă vor ajuta să completați un strat pentru explorarea cărărilor montane fermecătoare și multe altele. Astăzi am dori să le adunăm într-un articol semnificativ care să explice în mod semnificativ problema alegerii pantofilor pentru trekking.

În plus, folosim magazinele online din ce în ce mai des, așa că ne vom concentra în principal asupra lor. Pentru a alege bine pantofii, ar trebui să fiți atenți la ce sunt fabricate pantofii, precum și la talpă sau lungimea feței. Puteți găsi toate aceste informații pe site-ul web și vă puteți bucura de o achiziție rapidă. Dar înainte de a face acest lucru, vom lua în considerare cele mai importante trei caracteristici ale pantofilor de trekking buni.

Încălțăminte rezistentă la condițiile meteorologice și trasee aspre

Acesta este un sfat foarte general. Pantofii durabili sunt în primul rând unul care a fost confecționat dintr-un material adecvat, cel mai adesea rezistent la umiditate, chiar și impermeabil. Deși poate părea că drumețiile în munții noștri sunt o bucată de tort, uneori puteți constata că drumul doar ne depășește. A început să plouă, așa că a fost necesar să o opriți și să renunțați la urcarea în continuare sau la mutarea într-o zonă mai calmă. În acest caz, pantofii trebuie să supraviețuiască la noi chiar și atunci când mergem pe teren mlăștinos, îmbibat și adesea alunecos.

Merită să ne amintim că fiecare pereche de pantofi se va uza pur și simplu în timp. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă de ele conform recomandărilor producătorului. Pielea, inclusiv pielea ecologică, trebuie impregnată înainte de prima utilizare, pantofii nu trebuie uscați pe foc deschis, de ex. Lasă-le să se usuce în mod natural după întoarcerea acasă sau peste noapte.

Atunci când alegeți un pantof pentru un traseu dificil și mai ușor, trebuie să vă uitați la modul în care sunt construiți pantofii. Dacă mergem la vârfuri străine, unde temperatura poate fi mult mai scăzută, merită să alegeți pantofi puternici și izolați. Dacă mergem la Bieszczady poloneză - să ne îmbrăcăm pantofi de trekking ușori, dar înalți.

Scăzut sau ridicat?

Să începem cu întrebarea - de ce este atât de importantă diferența de înălțime a părții superioare? Motivul constă într-un lucru foarte simplu și practic. Dacă decidem să urmăm un traseu dificil, accidentat, o parte superioară înaltă ne va proteja glezna împotriva răsucirii și a altor leziuni. Ghete inferioare vor fi potrivite pentru terenuri mai puțin accidentate, mai plate, unde nu există nici o amenințare, de exemplu, din pietre alunecoase.

Cizmele înalte se vor dovedi și ele în toamnă, când vom decide să urcăm vârfurile după vară. Holera stabilă ne va ajuta să stabilizăm nu numai glezna, ci și metatarsul, călcâiul și articulația gleznei la ambele picioare. Pantofii selectați în acest mod vor determina siguranța noastră pe fiecare traseu montan.

De ce încălțămintea trebuie să fie mai mare cu o mărime?

Câțiva hobbiști care sunt puternic interesați de drumeții știu despre acest fapt. Majoritatea oamenilor care doresc să facă drumeții la munte nu își dau seama că ar trebui să cumpere pantofi cu o mărime mai mari. Acest lucru ne va oferi comoditate din mai multe motive. În primul rând, merită să ne amintim că piciorul se umflă. Iarna, poți îmbrăca o șosetă suplimentară într-un pantof de trekking bun pentru a te proteja de frig. Cu toate acestea, problema poate fi nu numai în această perioadă a anului - în funcție de traseul de drumeții și de înălțimea la care urcăm, este posibil să ne răcim și o pereche suplimentară de șosete va fi o mână de Dumnezeu.

Pantofii buni necesită timp pentru a-i găsi, dar în magazinul online puteți cumpăra pantofi de trekking pentru un adolescent sau un adolescent dintr-o dată copil. Sunt disponibile într-o varietate de culori și realizate dintr-o varietate de materiale rezistente. Pantofi pentru un adult, în diverse variante sportive. La urma urmei, confortul și siguranța întregii familii ar trebui să fie pe primul loc.